Fremantle Prison .. 2


en av cellerna.

taggtråd och glas skulle hindra fångar från att rymma.

Fångarna var tvingade att spendera alla dagar utomhus, såvida de inte hade ett jobb. ca 1000 fångar var utan... har ni sett filmen Felon? gör det, då förstår man hur det måste sett ut på dagarna. i den här buren stog det alltid en polis och höll koll på vad som hände. de ingrep aldrig i något bråk eftersom de förmodligen skulle bli dödade då. det enda de gjorde var att skriva ner vem som bråkade och när det började och slutade. De fångar som straffades blev fastknutna med händer och fötter på en speciell ställning och blev slagna med en piska på ryggen. de berättade om en händelse då en fånge blev bestraffad med 24 slag. efter 17 slag avbröt doktorn (efter slag 3 är ryggen redan förstörd...) och för att undvika infektioner, men också för att göra det värre för fången så hällde man salt på ryggen och gnuggade in det. lagom skönt. fången togs till sjukstugan för att återhämta sig. när han var hyffsat okej så återstod fortfarande 7 slag.....


straffceller eller dödsceller. betedde du dig illa kunde de spärra in dig i de här cellerna i veckor. folk måste blivit psyksjuka där inne för de cellerna var klaustrofobiska!

rättsrum.


efter fängelsebesöket gick vi och åt fish n' chips på Fremantles populäraste resturang. mycket gott. alla australiensare har en förmåga att dricka kaffe till maten. det har smittat av sig..

sedan var det dags för hemfärd. Jag köpte en smoothie (tänkte enbart på Vickan under tiden jag drack den, hon är ju smoothiedrottningen där hemma :P ) och så får ni spana in mina snygga ringar.

idag då. ny vecka nya tag. ska börja med att gå ut och leka i solen. är inte på lekhumör alls. men jag kan inte sitta här heller. hejs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0