viva sihanoukville

jiho. vi har internet i huset, vilket ar bra eftersom att de internetcafeer jag vart pa ite ar bra alls. som sagt, framme i sihanoukville, en underbar liten stad. lagom mycket turister, fler olika strander att valja mellan, tonvis med oar vi kan besoka osv osv. vi bor som sagt i ett hus har, for tillfallet sover jag pa soffan i tvrummet, men en tjej lamnar snart sitt rum sa da far jag en sang. vilken lyx. ar ganska sa oskont att sova i en soffa hela tiden, men jag valde det sjalv sa ska inte klaga. jag har vart sjuk i tva dagar, borjade i forrgar kvall. en ganska sa bekant kansla i magen for min del, min kropp hatar nar jag reser eller byter matschema. sa det ar for min del bara att sta ut, mar mycket battre idag an vad jag gjorde igar, vatten och ris diet loser allt. ar dock himla besviken att jag inte kunde folja med pa ett beachparty igar kvall. men sa ar det, akte till stranden vid klckan 12 idag och en del var fortfarande uppe och drack och dansade. haha galna manniskor men det var intressant att beskada hur fulla ungdommar beter sig. undrar om jag beter mig som vissa alltsa... well well.

sen jag skrev sist sa har detta hant: vi akte med buss fran bangkok tidigt pa morgonen, vi hade blivit lovade en minisbuss med ac... visst var det ac men alldeles for svettigt i alla fall. vi gick pa sist vilket innebar att vi fick sitta langst bak i saten som egentligen brukar vara nerfallda i bagaget liksom. s spikraka i ryggen och jag fick g en miljob blamarken pa knana eftersom jag rakar vara himla lang. det slutade med att jag la mig i mittgangen pa golvet. det var jag vard tyckte jag och jag sov jattegott dar. vid gransen blev vi grundlurade och betalade 20 dollar for mycket och blev blasta pa bussresan mellan gransen och siem riep (alltsa gransen mellan thailans och kambodja..saklart). det tog runt 2 timmar att ta sig igenom, man lar sig av sina misstag, nasta gang tar vi inte hjalp av nagon ller nagot foretag eftersom de sjalvklart bara ar ute efter pengar. det slutade med att vi klamde in oss i en taxi ovh var framme i siem riep 4 timmar tidigare an vad vi blivit lovade. trots att vi blev lurade pa pengar sa handlar det inte om sa stora summor, men man blir fortfarande grymt irriterad.
i siem riep spenderade vi tva natter pa det skonaste guetshouset jag nagonsin vart pa. besokte beromda tempel i ankor wat och pratade litegrann. darifran tog vi en nattbuss, som faktiskt hade sangar istallet for saten, till sihanoukville. har ar vi nu. bilder kommer.

bild fran min kamera, perth by night

inklamda i taxi fran thai-kamb gransen till siem riep. haha tro inte att jag hade det allt for bra for att jag fick framsatet.. jag hade tre ryggsacker att brottas med ocksa... men vi hade kul anda

Bangkok

har spenderat tva dagar har i bangkok, och jag kanner mig matt och belaten pa den har staden redan. vi hade en grym utekvall igar och drack drinkar och dansade hej vilt till ett otroligt bra thailansdk liveband. idag har vi akt runt i en tukk-tukk (mopedtaxi) och aven shoppat pa en av de storsta shoppingcentren. jag ar formidligen forgiftad av alla avgaser och dov av allt ljud fran trafiken. det har vart kul men naaah, bangkok ar ingen stad for mig samtidigt som det defenitivt ar vart ett besok. Imorgon bitti aker vi med buss till sinouk ville som ligger i norra kambodja. dar stannar vi ett par dagar och spanar in lite tempel och shoppar lite sen aker vi buss igen mot siam reik som ligger mer soderut dar vi har ett hus att bo i sa lange vi kanner for det. ar lite sugen pa att gora nagot slags volontararbete medan vi ar dar i nagon av skolorna men vi far se hur det blir men den saken. slappa pa stranden och dricka drinkar i solen later ocksa som ett bra alternativ.

nagot som ar lite roligt ar att vi i sista sekunden lyckades overtala en av vara battre vanner till att folja med. hon ar tysk och har exakt samma humor som jag sa vi alla har riktigt riktigt roligt ihop. onskar alla mina basta vanner dar hemifran hade vart har nu. det ar sa mycket man vill dela med sig av, det kommer vara omojligt att beskriva eller beratta hur allt ar. ja ja. har far ni en bild eller fem fran igar i alla fall. hors nar vi hors. tjapps.


Jools Jag och Anna pa vart hotellrum. vi bor granngata med Chaosan road som ar en valdigt popular bargata i Bangkok.

Buckets. lagom storlek pa drinkarna i det har landet.

hittade min man Ronald. men jag kallar honom for Rhaager.



jag är dålig jag vet

jag är enormt dålig på det här med att blogga. inte riktigt min grej kanske, kommer ju inte bli nya Blondinbella direkt. Jag har egentligen jättemycket att berätta, det händer saker varje dag. men som jag sagt innan så hittar jag inte riktigt energin till att uppdatera varje dag. och nu åker jag på semester så det kommer nog inte bli bättre. Min dator kommer inte få följa med. jag tror inte den kommer överleva det, så den tas om hand av en god vän här nere. men på något sätt ordnar det sig med internet ändå eftersom de fyra jag åker med har datorer.

så ja. har jag ens berättat att jag har s e m e s t e r ? det känns underbart. lite mer än två månaders hårt slit och nu är det dags att se till att bli pank innan jag börjar jobba igen. Imorgon kväll så åker vi till Bangkok, där spenderar vi 2 dagar tror jag. sen åker vi vidare med buss mot Kambodja och några stopp senare så är i framme i "senokkville" (stavas absolut inte så men uttalas så!) och där stannar vi och har det gott ett par veckor. firar jul och nyår och så vidare. finns det pengar så blir det antingen Laos eller Thailand igen innan det är dags att komma tillbaka till farmen.

Ikväll har vi haft en fin fin julmiddag med vännerna. det var himla gott även fast det var irländskt/engelskt så inte ens i närheten av svenskt.. men jag gjorde köttbullar som smakade helt fantastiskt och som alla uppskattade. nu är jag i det stadiet att jag knappt kan röra på mig, känns skitbra!

ska försöka uppdatera med lite bilder imorgon mellan all städning av vårt hus..

tjapps.


ett av monstertrucksen!

RSS 2.0