packa packa packa

det här har jag aldrig varit bra på. lär ta hela dagen...

en konstig känsla molar omkring i magen på mig. som vanligt när jag ska göra något. en blandning av nervositet och lycka och oro på samma gång. det är väl så det ska vara antar jag. lämnar vad som varit mitt hem ett par månader imorgon, mitt rum, mitt hus, min trygghet här borta. det blir sorgligt. sen jag flyttade hit så vet jag med all säkerhet att om jag inte bor så här nära havet när jag skaffar familj så ska jag i alla fall ha ett sommarhus som ligger såhär bra till. obeskrivligt vakert. jag har tur som får åka till ett sommarhus som praktiskt taget är byggd i en sjö, åh vad jag ska åka dit och hälsa på i sommar alltså. två sommrar har jag missat, det ska tas igen.

well det ar inte det jag skulle skria över huvud taget.  jag skulle skriva tt jag är mätt och belåten på Binningup nu, och defenitivt mätt och belåten på Galatis och mätt och belåten på att jobba 10-12 timmar om dagen.. ja ni fattar. australia here I cooome...


- vi hade megaavskedsparty för mig och Anna i lördags. några tappra själar varav en av dem jagsjälv dansade till solen gick upp. det var en kväll att minnas. tänk att över 30 personer fick plats i vårat lilla hus... grannarna var väl lagom glada över musiken som spelades lite för högt, vi andra var skitglada öer precis allting



handplantering, tomatmaskin och stor blomkål


kookaburra på altan och grisar bland löken. härligt



Im moving on

cdet går ju sådär med updateringen. men jag kommer på att jag ska uppdatera lite då och då i alla fall. bättre än ingen. förra helgen var helt galen. istället för en dag ledigt blev det fyra och jag hamnade på två festivaler istället för på jobbet. det ar helt tokigt. är så glad att jag bestämde mig för att göra detta. Åkte upp till Perth med Sinead och hade en galen tjejkväll dansade runt på höga klackar tills det blev morgon. totalt utmattade men också laddade för festival vaknar vi upp söndag "morgon" redo för Future Music Festival. jag skulle inte ens gå, men fick en bljett köpt till mig så jag hade inte mycket att säga till om. det ble en helt fantastisk dag ska jag säga er med band som leftside, MGMT, Pendulum och Chemical Brothers. halvvägs påväg hem dagen efter ser jag vilka artister som ska spela på dagens festival, Soundwave, och ringer min arbetskompis som fixar biljett till mig. heeelt underbart ar det. jag fick se Bullet for my Valentine, 30 Seconds to Mars, Iron Maiden och Queens of the Stoneage och många många mer. jag spenderade på tok för mycket pengar som jag skulle behöva till min planerade resplan men vet ni vad. det skiter jag i. tänk så tråkigt liv icke spontana människor har!


Det blev en hård arbetsvecka efter dagarna uppe i Perth men det ar det värt. Jag har slutligen bestämt mig vart jag tar mitt pick och pack och sticker. Jag och Anna (tysken) hyr en liten bil och drar ner söderut i en vecka. kustlinjen ner till Albany och Esperance och upp till Wave Rock och hamnar därefter i Perth igen. därifrån flyger vi över till Guldkusten och bosätter oss i lilla Nimbin i tre veckor ungefär. här har tysken bott innan så vi har mycket jobbkontakter vilket är super eftersom jag tänkt jobba lite grann under dessa 3 veckorna. inte alls i närheten till hur jag jobbar nu, men lite grann! efter det här åker vi och gör ett par nöjesfält osäkra och därefter så tar vi oss neråt Sydney. vi har en plan, men vi vet inte om vi har tillräckligt med pengar och tid. men vi båda åker hem i sommar så i kommer att ha 4-6 veckor då i bara reser. och vi båda har måånga ställen som vi vill se. så planen är att åka från stad till stad, spendera 2-3 dagar på varje ställe och när i väl kör (ja i har en ide om campinvan) så är det fullt ös. så från sydney, ia canberra till melbourne. därefter great ocean road till Adelaide och upp till coober pedy som är en stencool stad under marken och slutligen ska i försöka hamna i Uluru och se den där stora röda stenen ni vet. ojj tänker ni nu vad dumma de är de kommer aldrig hinna med. men grejen är som så att i kommer hinna! kan man köra från östkusten till västkusten på 2 dagar så kan man gott och väl hinna med detta på 5 veckor. jag är i alla fall exalterad som ett as.

nej nu måste jag ta en nap, avskedsfesten för en arbetskamrat igår käll spårade ur totalt så idag är i trötta. och vad gör man på sin enda lediga dag i veckan liksom. yes, man sover och vilar och äter...

ciao




nya bilder från farmen..


lite halvsmutsig efter jobbet. så här ser man ut efter en dag bland tomaterna!

favoritarbetskompisar Sharon och Lieming

Anna och Tyson på Planteringsmaskinen

vilar lite på lunchrasten

en av brockolifarmarna

Guillaume, Francesca, Anna, Jodie och Jools

lördag

det har vart ganska mycket på senaste. och har vart lite av ett känslosamt vrak på grund av hemska drömmar och långa arbetsdagar. kanske en gnutta för varmt för en svensk kropp i det här landet också. men så är det. livet går vidare, right?! våran chef är nog mer än ett känslomässigt vrak. han har extrema humörssvängningar och häromdagen var han så arg så jag trodde han skulle få en hjärtattack. inte så trevligt faktiskt. jag försöker sköta mitt så gått det går så jag slipper få en sådan utskällning men man et aldrig med den där tokstollen. egentligen är han världens goaste chef. men för mycket arbete kan väl göra vilken människa som helst tokig. idag är jag ledig, väldigt skönt ska ni veta. Sinead som flyttat upp till Perth är nere och hälsar på oss så vi ska strax kila ner till stranden och ha det gött ett par timmar. är bjuden på en megafest i Perth ikväll av en gammal vän, Leia, men jag vet inte om jag orkar. har fått gratis biljetter till en stor festival imorgon som är i Perth också... det innebär 3 dagar ledigt, men det innebär också en extremt kul dag imorgon. och jag har alltid sagt att så länge du jobbar röven av dig såå måste du unna dig lite kul också. och det är sant. så jag borde åka kanske.. hmm. beslutsångest... igen.

förövrigt blir det hemresa i sommar. det ni! just nu känner jag arken bu eller bä. jag är glad att jag bestämt mig för att åka hem och träffa alla fina människor. jag saknar så många och så mycket. jag är nog mest lättad för att jag har ytterligare ett år kvar här i australien sen. jag lämnar liksom inte för gott. och jag har storslagna planer i vinter haha.

hungrig blev jag nu. på återseende.


undrar när jag kommer bo såhär nära en fantastiskt fin strand igen. njuter till fullo varenda dag, man ska tillvara på vad man har medans man har det..


tomatoes


RSS 2.0