jag lider av bonnabränna :(

det är aldrig fint med bonnabränna. har nog aldrig haft en sån här extrem bränna innan haha och värre kommer det bli.


dessutom har jag fått sellerbränna (selleriburn). när man skär/plockar selleri så måste man egentligen ha all hud täckt. men ibland så glömmer man bort det, eller helt enkelt skiter i det som jag gjorde igår. det gör jag inte igen för det finns en sorts juice i sellerins rot som "bränner" dig. är det illa så får du vattenblåsor som gör ont. det jag fick gör inte ont. inte än i alla fall. Sinead fick samma häromveckan på handen och idag ser det ut som smuts eller ett mörkt blåmärke och de sitter kvar ett par veckor. men det gör inte ont alls som tur är.

när jag jobbade vid morotsmaskinen häromdagen hittades denna.. förstår inte riktigt, men det ser ut som om ormen försökt svälja moroten hel och tappat kroppen eller så tog morotsmaskinen huvudet och glömde kroppen... liksom


update... igen

Jag har inte så mycket att skriva nuförtiden verkar det som. sanningen är att jag har massvis att skriva, men det blir bara inte så att jag gör det. orsäkta maj! Jag tycker själv att så fort jag skriver så verkar jag klaga över något, som idag. jag ligger inne med feber och tandont (visdomständerna kommer sent för vissa :/ ) men det är inte så kul för er där hemma i vinterlandet att veta. så jag ska låta bli att göra ett deprimerande inlägg om det. en sak kan ni få veta, jag gick och la mig när jag kom hem från jobbet igår, kroppen tar tydligen stryk av att gå på värktabletter fyra dagar i rad och ignorera feber. jag sov i sträck från klockan halv fem till klockan 6 imorse. snacka om att jag borde ha en utvilad kropp. febern sitter där den sitter, men den försvinner nog efter en dg av att göra absolut ingenting.

den senaste veckan har farmen börjat återställa sig till sitt normala igen. inte fullt ut dock, många har fått stanna hemma flera dagar i veckan, men jag hör som tur är till de som får jobba. anledningen är planeringsfel och väderförhållanden. det har tydligen vart den torraste och varmaste våren på riktigt länge, och de säger att sommaren (börjar i december, shit redan december om en vecka) kommer vara en av de hetaste på länge. förlite regn och för mycket sol resulterar såklart i defeta grönsaker. så som torr brockoli som inte kan säljas, "bränd" sallad som inte går att säljas, "överväxt" selleri som inte går att sälja, blomkål som blommar 4 veckor gamla istället för att växa till 8 veckor gamla så de ska vara mogna = de går inte att sälja, Kål som bli attackerad av sniglar och andra äckliga djur så det inte går att sälja. ja ni hör ju, tuffa tider för farmarna, och stackars alla australiensare som inte kan ge sina barn tillräckligt med grönsaker...

annars så flyter livet på ändå. jag har inte drabbats av solsting då andra har gjort det vilket innebär att till och med jag kan lära av mina misstag. vi jobbar och sliter och jag har kommit fram till att handplantering inte riktigt är vad jag tycker om mest av allt här i livet. Idag måste jag ligga inne trots 29 grader så inte min feber blir värre, tackar den som upfann internet med hela mitt hjärta. jag har ett svensk hjärta vilket innebär att man får dåligt samvete om man ligger inne och det är strålande sol ute.. fast här blir det en annan grej. men ändå. det kliar ända ut i tårna, jag vill till stranden och bada. men nej. lyssnar på så hög musik som huvudvärken tillåter och försöker dricka flera liter honungsvatten istället.

nu ska vi se om jag har lite bilder att visa!


vårt fina fina hem.

Känguru. första bilden jag har på en vild känguru, men nu är till och med jag ganska "van" vid att se vilda kängurur. men de är fantasikt ståtliga djur. stora och starka, och grymma. men farliga också. den häftigaste gången var nog när jag och Jools en morgon väntade på att bli uppplockade av chefen så kom det en Känguru hoppandes på vägen bara några 50 meter från oss, stannade upp och stog och titta på oss ett bra tag. skitcool känsla, jag kanske redan har berättat det en gång med svårt att glömma!

äckliga spindlar har vi gott om. dock bara ett fåtal är giftiga!

Lite bilder från Sineads och Francescas Grillfest.

haha han i rött är Leo, en legend numera. En del Taiwaneser är varken bra på engelska eller på att tåla sprit. men han är rolig, och säkerligen farmens lataste arbetare. haha gud.

svårt att inte älska livet när man springer runt och fjantar sig i solnedgången som om man vore 10 igen


Parkfield


Parkfield är nog en av de största farmarna vi arbetar på, mestadels olika sorters sallad och selleri plockar vi här.

ett av monstrena vi kör här.

Kristin och Francesca.


specialbeställningar som går direkt till affärer plockas i småtubs.

Vinnie packar isbergssallad.

lunchrast. Francesca Kristin och Jools.

Mirra och Carol packar en annan sorts sallad i småtubs. heter denna salladen coz på svenska också?

födelsedagsfesten igår var väldigt lyckad.


allt som allt en lyckad kväll. se bara på den här solnedgången. yum.

life is good


idag fick jag en minimachete i rumpan

yes. så är det. kanske inte precis just i rumpan, men på den. ingen större skada skedd dock. har ett rött streck efter kniven, tur att jag hade mina braiga arbetsbyxor på mig. sånt händer, vi plcokade kål. och kål har riktigt grov "stam" ska ni veta. så man måste ta i ganska så mycket, och idag varr vi lite för många som gick efter traktorn och hade enbart en rad var. otast går man emellan två rader och måste plocka på båda sidorna om sig. men idag var det inte så och jag lyckades böja mig ner samtidigt som tjejen bakom/jämte mig gjorde ett hysteriskt sving med sin kniv och där var min rumpa ivägen. otur. fast tur också. jag skrattade åt det, måste ha sett roligt ut! och det gjorde inte alls ont. däremot förra veckan så var det hela 3 olyckor med kniv. taiwan-eva snubblade bland brockolin och landade med tummen på sin kniv. detta resulterade i 5 stygn. evas syster taiwan-kathy högg blomkål men missade brockolin och träffade handleden istället vilket resulterade i 3 stygn. Italienaren Sergio är nog värst.. när man plockar kål så tar man tag "runt om" kålen ovanifrån så händer omsluter själva kålen. sen så måste man hugga hårt som sagt... han hade två fingrar i vägen. AJ! han liksom salade av sina två fingertoppar på tvären. så naglarna och även en bra bit av toppen försvann. han ville inte åka till doktorn men har precis börjat jobba igen pga smärta. det såg inte alls skönt ut. stackarn. så ja. att få en machete lite lätt på rumpan är ingenting mot vad som kan hända!


här har ni vår chef George, den stora bebisen. och Kristin!

halvdag

det fortsätter se lugnt ut på jobbet. jag är inte speciellt orolig över det, om någon vecka kommer vi jobba arslet av oss igen. Idag jobbade vi bara halvdag, tur var väl det eftersom första 3 timmarna så handplanterade vi sallad. handplantering är verkligen inte det minsta kul, man har mjölsyra i baksida lår och rumpa efter 10 minuter ungefär och det fortsätter pumpa tills man är klar. ingen av oss kommer kunna gå imorgon, eller använda våra tre fingrar på höger hand. då manhandplanterar går man med ett slags block med plantor, och så "rycker" man ut plantan med långfingret och pekfingret (precis som när man skojar med små barna tt man tar deras näsa), och så trycker man ner plantan i marken där en maskin redan gjort små hål i jorden och så trycker man till med tummen. föreställ er själva att gå sådär i 3 timmar så kommer ni också klaga på mjölksyra. Men vi var många personer idag så det gick snabbt, 3 timmar är väl inte så mycket egentligen. eller jo! när man handplanterar är det mycket.

i alla fall. allihopa slutade klockan 12 vilket var perfekt eftersom det är födelsedagsBBQ ikväll och jag har redan hunnit med en powernap på 45 minuter. snart ska vi åka in till Bunbury och handla mat samt plocka upp en fransk hobbit som ska våldgästa vårt tvrum i natt.

nu ska jag äta upp min megaportion med korv och potatismos. oh vad gött! hejs.


den här bilden är en perfekt besskrivning på vår kroppsställning dagarna i ända :)

bilder från Metallicakonsterten 22 oktober. bättre sent än aldrig.


mycket glad tjej på morgonen. nervös också!

vi åkte till Perth där konserten ägde rum. där hamnade vi på förfest redan klockan 14 på eftermiddagen. jag och 7 kiwis. (kiwis är folk som kommer från Nya Zeeland).

jag mycket mer nervös inför konserten och en Kiwi som ser lite lagom nervös ut han också.

mer kiwisar

den här bilden hamnade fel. men det är runt 12 på dagen när vi anlände till hotellrummet. det var redan folk som köade utanför arenan vid det laget, en halvtimma senare var kön ganska lång.

det här är alltså hur nära jag lyckades stå i ungefär 1 timma, ca 2 meter till scenkanten.


oj oj oj! går inte riktigt beskriva känslan.



ungefär så svettig var jag från start till slut. och så lycklig var jag också. har ingen aning om vem kompisen i hörnet är. men han ser väldigt onykter ut i alla fall.

lite irriterande när jag tvingade mig själv att kliva ett par steg bakåt då jag kände mig svimfärdig och helt mörbultad efter första timman. de slängde upp folk i luften så man fick lite problem med att se. men det var skoj ändå!


Binningup festival

den årliga vårfestivalen i Binningup, det lilla samhället där vi bor. Geomme och jag var lediga och gick dit och tog oss en titt. mest attraktioner för småbarn. men det var kul att gå och titta i alla marknadsstånd och jag köpte mig en hatt och två ringar (som inte finns på bid än).


traktorer är inte å leka med!


det är onsdag, det regnar och jag är ledig.

det kan faktiskt inte bli bättre än såhär. farmen har gjort något planeringsfel eller dylikt så den här veckan är/kommer vara extremt lugn. skönt för kroppen att få alldeles för mycket sömn tycker jag. en del taiwaneser blev tokiga eftersom de har två dollartecken i ansiktet istället för ögon men vafasen. vi jobbar så hårt annars så det här var ett bra misstag av cheferna tycker jag. är förmodligen ledig på både fredag och söndag också.

idag regnar det som sagt. det ska regna imorgon också. det är bra, för då blir inte brocolibladen så sega att dra av (jag är nog redan arbetsskadad eftersom jag tänker på brockolin det första jag gör på morgonen). det är skönt också eftersom det vart extremt varmt de senaste veckorna och så är det skönt för att jag med gott samvete kan ligga kvar i sängen hur länge jag vill. trots att jag hör att alla andra är ute i köket och lagar frukost så tänker jag faktiskt inte bry mig. hittade några bilder från en arbetskarat med. så härligt att jag har tid att lägga upp lite bilder!


lökfält.

rödkål

det här är "mama". Lemming som är en av de som vet mest på farmen och jobbat där ett bra tag. hon är helt underbar. trots att hon knappt kan engelska alls så skrattar man åt henne flera gånger om dagen!

trooor det är tomatplantor.

kul med handplantering... inte

July sitter på en brockoli? ja, de är små de där taiwaneserna hahaha

sholilooli

vilken helt fantastisk söndag! den är fantastisk enbart för att det var en superenkel dag, för att vi fick sluta 15.30 och för att vi var på farmen här i Binningup så vi var hemma 15.35. det är underbart när man kommer hem och känner att man har tid över. nu tittar vi på film (skräckfilm så jag undviker mest att titta) och Geomme hade bakat en supergod chokladkaka till oss när vi kom hem.

det var högsommar förra veckan. temperaturen nådde 38 grader i tisdags, det kom som en chock för kroppen och chefen skickade faktiskt hem mig från jobbet. Jag blir rätt knepig av solen om jag inte dricker vatten (som så många andra såklart) och när jag kände mig alldeles yr och svimfärdig kom chefen och srek på mig och slängde in mig i kylrummet med en flaska vatten. sen körde han hem mig och sa åt mig att sova. det hjälpte faktiskt, jag mådde bra efter bara någon timma. jag ska medge att jag kände mig klen, men det var faktiskt 3 andra som drabbades av solsting också. så jag var inte helt ensam om att slarva med vattnet. man lär sig av sina misstag. och efter 3 dagar av extrem värme så gick temperaturen ner igen till runt 25. det är fortfarande varmt, men inte SÅ varmt. så då fick ni veta det också.

usch. jag tappade motivationen att skriva. ursäkta att det blir tråkigt att läsa. återkommer senare :D byes

Ibland saknar man det lugna nannylivet.



jag äter isglass till frukost men det är okej för jag är ledig och det är 30 grader ute.


sallad sallad sallad

RSS 2.0