slit och slit

klockan ar 22.10 och vi har precis kommit hem. vi har en del slut arbete att gora i den nya studion. jag har val namnt den? Rhys mamma har en smyckes skola, och har kopt en fantastiskt fin studio som vi slitit arslet av oss med. jatte jobbigt, men det ar sa himla fint nu och alla ar sa himla nojda sa det ar val vart slitet i slutandan. pa fredag ar det grand opening och allt skall vara klart. spannande. har nog inte lagt upp nagra bilder alls har, det ska det bli andring pa. ska bara fa tag pa fore och efter bilder. forovrigt ar jag nu inne pa mina allra sista daar som arbetslos. jag kunde inte vart lyckligare for det. ska nog till och med ta och belona mig med sovmorgon imorgon, och sen dra ett 45 minuters pass zumba pa nintendo wii. det var nog den basta presenten jag fatt av Rhys hittils, det ar sa svinigt jobbigt, men kul! jag brukar forestalla mig att det ar min otroligt duktiga (och vackra) kusin som star dar i tven och forsoker pumpa livet ur oss alla (ja, ur mig och alla fejkmanniskor i bakgrunden pa tven). den strategin fungerar skitbra for mig, for att istallet for att typ stanga av om det blir for jobbigt sa MASTE man gora klart ett helt program.. annars inbillar jag mig jalv att resten av mitt liv kommer bli olyckligt. ungefar. har ni wii. sa kop zumba for all del. det var det jag hade att saga om det, som forrest gump hade sagt.. hejsvejs

på bussen

Jag sitter på bussen och kom att tänka på hur fantastiska bussarna är här i sydney.. Varför? Jo för att det är ALLTID svalt och skönt, har inte suttit på en enda buss där den inte funkar och man tappar halva sin kroppsvikt för att man svettas så hysteriskt. Ett annat plus är att de har två biljettmaskiner så det går fort att fylla bussen om det är peak hour och cirka 50 människor ska på vid varje bussstop. Helt fantastisk och jag blir så förundrad över att ingen knuffas utan alla tar hänsyn till varandra. Enda minuset är att man kan aldrig riktigt veta NÄR bussen kommer. Vilket man enbart kan skylla på trafiken i den här staden. Hemma blir man irriterad om man hamnar i rusningstrafiken och resan tar 10 minuter längre. Här tar en resa vanligtvis en timme mer än beräknat om man har otur. Det tog en vecka att vänja sig vid så jag klagar inte. Trevligt för er att få lite insyn i busslivet i Syndey va. Nu håller jag på att spy, måste titta på vägen. Busschaffören är helt crazy, det är oftast ett bra tecken för då kommer man fram snabbt och enkelt. Ciao

tisdag!

Nu ar det tisdag morgon och jag dricker min dagliga morgon kaffe. okej, det ar snart lunch. man blir lite forslappad nar man ar den enda som har ledigt i huset. nasta vecka blir det andra bullar da jag borjar jobba pa mitt nya jobb! och eftersom det verkar som om inlaggen inte kommit upp sa kan jag beratta som sa att jag ska bli sparvagnstjej. ser fram emot detta alldeles fortraffligt mycket aven fast jag formodligen maste hitta ett litet extra jobb vid sidan av da jag inte kommer att fa fulltid fran start. men det kanns helt fantastiskt bra. det var det jag hade att beratta. snart ska jag sticka ivag till Rhys mammas studio och ta hand om elektriker. sedan ska jag till bondi junction och traffa min fina fina Rebecka (9och soka lite jobb)
hade!

namen!

sr nu att mina inlagg inte kommit upp som de ska... funkar detta tro...

firar sista dagarna av ledighet..

sa har firar jag just nu. coca cola! mm gar inte att leva utan
sa har kommer jag se ut nar jag kommer hem och halsar pa om jag fortsatter i den har takten.
sa har spenderar jag alla mina dagar... ellerrr

zumba och medicare

Igar fick jag Zumba fitness av min kille, pa nintendo wii.. jag holl pa att tupp av efter en halvtimma men gud vad kul det var. nu spelar det ingen roll att jag kommer jobba skift, jag kan ju trana nar jag vill! helt fantastiskt. sen att man kunde bli sa ofit pa 5 manader trodde jag inte. att jag inte larde mig att mitt misstag fran att vara aktiv pa farm till att turista och dega och ata dorritos inte ar bra for kroppen.. ah, bara att ta tag i sig sjalv.
vad gor jag idag. jag ska alldeles strax bege mig till ett sa kallat medicare center, dar jag kommer trangas med ett 30 tal andra sjuka personer for att fa pyttelite hjalp. typ. jag ar inte sjuk, nej. men var hos doktorn innan nyar och eftersom mitt kort gatt ut ar jag tvugnen att ga till ett medicare center, typ som ett forsakrings stalle. och alla vet val hur kul det kan ara och hur lang tid det faktiskt tar innan man far hjalp. I fredags nar jag vantat i femton ar sa fick jag knappt prata eftersom ja glomt mitt visum. mitt fel givetvis. nar vi akte in i lordags sa hade de precis stangt.  tredje gangen gillt nu kompisar.
ciaaao

angest!

Det har ar tre fina tjejer som jag umgatts med valdigt mycket. Jag far angest nar jag vet att de ska aka snart. Rebecca ar kvar dock vilket kanns skont!! och Frida kommer tillbaka. men aaah. vill ocksa aka med, lamna mig inte har!! karlek.

resten av bilderna fran December ..

jag tror jag har intresset av att ga och titta pa stora batar fran min fader och min broder. det ar helt fantastiskt vilka batar det finns. jag hoppas att Rhys pappa gar igenom med sin ide om att kopa en 28 meter lang bat.. fatta vad jag skulle vilja flytta in dar. fast det ar langt kvar eftersom han bor i Turkiet och kor omkring pa lyxbatar just nu. men man vet aldrig.. Denna bilden ar tagen i Darling Harbour, ett av mina favoritstallen faktiskt for det ar sa himla fint dar tycker jag..
min fina van Joseph nar hon var har. det var en konstig tid for min del da det hande lite tragiska saker i Rhys familj/kompis krets. inget att oroa sig da allting ar bra nu, men sa otroligt tacksam for att hon var har. och kul var det!
turist josephine
dricka vin och snacka skit. basta!
annan dag jul for oss (julafton for australiensare). allting var stangt men Jag Ida och Josephine hittade en fantastisk liten pub dar vi kopte massa ol och hade trevligt.
lugna nyar. eller ja, en hel del dans med de har tva. annars valdigt lugn. inte vad jag hade vantat mig men det kommer ett nytt nyar nasta ar!
smallare ar extremt forbjudet har, sa det fick bli tomtebloss vid tolvslaget..
suddig bild, men de fantastiska fyrverkerierna nere vid Harbour bridge och operahuset sag vi pa tvn.
det var det..

Jag har formodligen ett jobb mina vanner!

finally! mycket slit for modan, och dar fanns ett jobb framfor nasan pa mig hela tiden. latt att vara efterklok. Pa tisdag ska jag pa intervju och inledning. jag vagar inte ropa hej, fast alla andra gor det redan. sa det kanns ganska sa lugnt salange jag inte kommer dit och har tappat forstaelse for engelska och hur man uppfor sig bland folk. och det kommer nog inte handa. vad ar det da? wait for it.... sparvagns-nagonting. haha. galet. salja biljetter osv. kan bli tufft eftersom det ar skift och en del nattjobb. men det skiter jag i. jag ar mest glad och alldeles avslappnad eftersom jag vart galet stressad de senaste 2 veckorna, och ledsen for att jag vart tvungen att saga nej till mina fina boras tjejer varje gang de fragar om vi ska ut/hitta pa nagot (framforhallning ar anledningen till det, mitt gamla jag hade dratt med pa allt och sedan insett att jag vart pank. men det brukar alltid losa sig for mig, men den har gangen var jag inte like saker..) III alla fall, det har blir nog riktigt bra. vad som ar bra ocksa ar att jag som det ser ut just nu ointe kommer att jobba 100% pa sparvagnarna, utan jag kommer att ha tid till ett till extrajobb vilket jag tycker ar fantastiskt. da tjanar man annu mer aven fast man sakert jobbar mer an 100% i veckan. det paminner mig om nar jag jobbade pa DHL en sommar fulltid + fredag och lordag natt pa taxi.. det var inte sa kul, men det var valdigt kul nar pengarna trillade in. jag kanner mig grymt positiv som sagt. tycker nastan att det ska bli lite spannande, trots att det inte later som ett sadar jatte chans i livet att fa jobba pa en sparvagn. men ska jag vara arlig blir jag sakerligen lika lycklig har som i en kladaffar. jag ar inget av det, jag vill jobba som assistent till sydneys storsta chef eller skaffa min egna webb butik, sa jag maste satsa pa smajobb och dromma vidare/smida planer pa hur jag ska kunna na mina mal. langsiktiga mal ar lika viktiga som kortsiktiga!
har sitter jag i Lugn och ro och lyssnar pa grannarnas fontan. ett battre satt att borja en lordag finns inte. ciao

the good and the bad.

jaaha. har bade bra och daliga nyheter. daliga nyheter ar att jag har ytterliggare en veckas ledighet. har hon fatt spade i pannan tanker ni da och da kan jag saga er att nej det har jag inte. Jag borjar bara bli sa himla uttrakad av att gora.. ingenting. det ar bra nu, jag vill jobba och slita och vara astrott pa kvallarna. det dar kommer jag fa ata upp att jag sa. det som ar bra ar att jag faktiskt ar garanterad ett jobb, yeeess gor vagen for mig nu dar hemma framfor datorerna. tack ska ni ha. Jag ber till universum att det ar 30 grader och sol hela nasta vecka, for da kan jag dra och sola och bli brun och fa fraknar sa jag slipper vara blekast i Sydney liksom. Imorgon aker Boras brudarna som jag hangt med en heel del, de sticker till Bali bara sadar. lagom kaxigt tycker jag. men kul for dem, jag vet hur underbart de kommer att ha det eftersom jag sjalv var dar for cirka 2 ar sen (2 AR SEN???! Vad hande dar? tiden forsvann. i slutet av denna manaden ar det alltsa 2 ar sedan jag satte min fot i Perth och trodde jag skulle krakas av nervositet da jag inte visste att jag precis paborjat mitt livs aventyr!!!)
anyway. jag far se dem om ca 2 veckor igen! skont!
vad ska jag hitta pa nu da? ingen aning. tragiskt va. soka nagra fler jobb kanske. jag ar lite inne pa att soka fler nannyjobb. alltsa halvtids nanny och sparvagnstjej. det later lite halvbra sadar tycker jag. eller ja. helbra!
hejs.
titta en spindel. jag hatar dig

tankte bara saga hej.

hej.

monday!

Idag så har jag fått konfirmerat att jag inte är en värdelös människa.ungefär. Eller ja, i allafall om att jag inte är ensam om att inte få ett jobb så fort jag knäpper med fingrarna. och konfirmationen på det är att Rhys idag börjat på nytt jobb, och jag fick höra att hans chefs mobil telefon har ringt non stop sedan annonsen han lagt ut om ledig plats... fine tänker ni, det är väl normalt. Men då ska jag också tillägga att hälften av telefonsamtalen kommer frånbackpackers, som jag, från tjejer, som jag... och då har ni inte fått reda på vart killen jobbar än..  en verktygs affär. en riktig killaffär med andra ord. jag säger inte att kvinnor inte kan. men kom igen. tjejer i min ålder i en verktygsaffär där det handlar om att sälja upp sågar och borrmaskiner ochbehandla de små skruvmaskinerna som små raringar. aeh. jag har lite konkurrans så att säga och mitt i den sämsta perioden på året. men hörrni, förhoppningsvis har jag en intervju i slutet av veckan. yeeey, jag vågar inte ropa hej än men det kan resultera i något bra!

det var det om det.

annars hade vi en fantastisk helg. vi spenderade fredagen med kortspeloch öl hos goda vänner med goda vänner och i lördags tittade vi på fotboll och dansade tills solen gick upp. nu blir det väldigt lugnt framöver. jag har faktiskt flygbiljetter att spara pengar till .. hehe.

jag håller på att tuppa av av trötthet. var uppe sjukligt tidigt för att vara i tid till alla cafeer som finns precis över allt.

ska lägga upp lite bilder från julafton ja!

ciao


en väldigt annorlunda julafton med lunch påen väldigt fin resturang precis vid havet.

Rhys,jag, Rhys mamma och mormor.

Julgran i Darling Harbour

våran julgran.. de brukar dock inte ha julgran men valde att acceptera "mina" traditioner lite grann. nästa år (om jag firar här vill säga) blir det aboslut inte färgade julgransljus som Rhys tyckte var så fint.... och så ska jag köpa doftpåsar som luktar barr eller något. men ah, lite julkänsla gav det i alla fall.

jul party hos oss strax innan jul. oforglomligt

\\

December

lugn vin kvall hemma hos oss
lyxkryssare (vanlig syn) vid Circular Quay (vid Operahuset) 
har pyntar man fran den 1 December. till och med Granen aker fram.
Jag med vara vanners otroligt sota kattunge. jag vill ha en! (forlat egon, men den var skitgo jju)
Random foto taget strax innan city tunneln. \
matt och Linda en av manga galna utekvallar.
.........

torsdag

o chises. Det ar mycket nu. inget nytt pa jobbfronten mer an att jag blivit grundlurad. sant kan ju vara en upplevelse ocksa. kanske. telefonintervjun som gick helt at skogen.. gick inte helt at skogen. jag blev uppringd samma kvall och ombads att ringa nasta morgon for att satta tid och plats for intervju. jag hoppar upp pa morgonen och ringer. jo fantastiskt vi ses i eftermiddag "min assistent ringer dig snart" det tog 4 timmar inna jag ringde upp och ville veta vad som forsigick om jag missat nagot. inget svar och det har vart tyst sedan dess. snacka om att psyka folk, mitt sjalvfortroende har aldrig kants samre. tack for det, bitch! (jo man far saga sa pa engelska om nagon faktiskt ar det)
gardagen spenderades pa stan dar det i stort sett var omojligt att ta sig fram pa grund av tva stora lyxkryssare i hamnen (mamma, pappa, lena, lasse, larsa, pia, rosen, lennart!!! jag ar inte lite avis pa att ni kommer sitta pa en sandar bat om ett par veckor shiiiiet de ar sa stora sa ... sa man fattar inte ens hur stora de ar)
vart var jag nu, jo mycket folk! nej overallt och om jag inte fick nej fick jag emailadresser sa jag har mailat som en galning. det blev en valdigt lang promenad genom Paddington till Bondi Junction om det nu sager er nagot. nej tankte val det. tog val strax over en timma, inget napp i de butiker jag faktiskt gick in i. Junction gav jag en arlig chans men det gick sadar ocksa. en del tog mitt CV andra inte. och idag ar jag tillbaka pa att soka pa internet och vet ungefar inte vad jag ska ta mig till. men det loser val sig det med.
Rhys fick jobb idag och jag kan inte ens beskriva hur glad jag ar for hans skull! samtidigt som jag kanner mig lite elak eftersom jag inte kan ga runt och vara glad nar jag egentligen ar helt sonderstressad inombords och helst vill hem och krama mamma. ni fattar kanslan? bra! han borjar pa mandag, och blir forsaljare av verktyg. det ar val rena rama drommen for en kille som honom. riktigt bra forutsattningar och bra betalt. mm, jag blir sa stolt =)
ja ska fortsatta mitt hysteriska jobbsokande alldeles strax. jag langtar efter mina glasogon. jag har aldrig fattat vad de gor, men efter dagar av sokandes frmafor datorn blandat med tvtittande osv har gjort sa jag har vark bakom ogongloben 24/7. aah det loser sig det med.
sitter och lyssnar pa " all I want for christmas is you" med michael buble av nagon konstig anledning. jag har nog inte insett att julen ar over, eller att den ens intraffade.
ciao

Blue Mountains

En fantastiskt fin nationalpark som ligger cirka 1,5 timmas bilfard fran Sydney. har kan man vandra bland bergen i timmar! en liten romantisk getaway i mitten av November...
vi bodde ca 30 minuter fran Blue Mountains, bland tradtopparna. alldeles fantastiskt!
Beromda "Three sisters"

november manad

dags att ta igen och visa vad som hande i november! here we go..
jag hade en miljon fraknar. har lite mindre nu. har inte vart pa stranden pa evigheter. skammes, bor man 15 minuter med bil fran stranden borde man aka dit oftare. speciellt nar man inte har nagot jobb. men man blir latt hemmastadd och lite halv lat!
en van fyllde ar.
En dag sa visade Rhys hur man gor burnouts.... pojkar alltsa...
varldskanda coca cola skylten i Kings Cross (som forovrigt ar en gata med alla mojliga klubbar, en del bra normala stallen och en del halvt farliga och mer avkladda sa att saga). ett landmarke for Sydney ar det har i alla fall! den ar gigantisk. faktiskt.
Camp Cove Beach. ungefar en timma senare var himlen helt svart och det oste ner. men varmt och skont saklart.
Rhys fick radda inte bara en utan tva hastar som rymt ute hos hans kusin. jag holl mig mest pa avstand! det ar all bra att man har en kille som kan allt.
.. more to come, men av nagon anledning sa tar det himla lang tid att ladda upp bilder. sa nu ger jag upp och ska ga och trycka i mig en grillad kyckling som jag kopte tidigare idag. det skulle dock inte forvana mig om jag gar ner och inte hittar nagot i kylskapet alls. ibland blir det sa nar man sett fram emot att ata nagot i flera timmar...
ciao

f m l

Ibland blir man bra trott pa sig sjalv. Jag har sokt sa manga jobb att jag glomt av vilka jag har sokt. tror ni da det var enkelt att bli uppringd idag och genomfora en telefonintervju nar personen i andra anden varken sager vad hennes foretag arbetar med utan bara vill veta mina visioner jag har med att arbeta for just deras foretag och i vilken del jag hade velat arbeta. eeeeh? snacka om att jag ville sla mig sjalv i huvudet ett femtiotal ganger da vi lagt pa och samtidigt forsoka kampa emot tararna som bara trycktes upp i hela hjarnan pa mig. f a n . jag borjar bli frustrerad. och det beror pa att jag aldrig haft svart med att hitta jobb innan. sa jag tror att det ska vara superlatt. men nu har det inte varit sa latt. nya tag imorgon. har forhoppningsvis glomt bort min pinsamma insats idag och borja pa ny kula. nagot mycket positivt ar i alla fall att min van Ida fran Mjolby fick jobb pa en bar idag, och Rhys har tva intervjuer i veckan! hopaps det blir nagot for min fina kille det ar han varld! och bara tanken pa det gor mig aningen gladare.
typ sa har kanns det!

mera bilder fran oktober..

jag tyckte det var jattekul att man kunde kopa 1 liter powerade pa bensinstationen. 1 liter?! det ar ju hur mycket som helst. det har ar fran en dag da jag akte med Rhys i hans arbets lastbil som sallskap. varmt, klibbigt och inte alls bekvamt. men vad gor man inte!
grillen ar helig i det har landet. jag trodde aldrig man kunde bli trott pa grillad korv till exempel. men fyfan vill inte ens titta pa korv pa flera manader framover... en fet stek gar val dock alltid ner!
man maste passa sig for solen har aven fast det inte ens kanns sarskilt varmt... trodde jag hade lart mig vid det har laget eftersom jag brande soner hela min rygg da jag arbetade pa farmen. men neheda!
Bondi Beach
Halloween party pa toppen av ett hoghus. inte fel alls

lite bilder fran oktober

en kakadu. valdigt fin och vanlig fagel har i Australien
Det har ar Sebastian, Rhys kusins vakthund. hysterisk krabat det dar!
\
fran kusinens farm. massa hastar, som jag tyvarr inte rorde for jag ar ganska sa radd for dom dara abakena. men fina ar dom
en tur i nagon superhaftig bil utan tak. mmmhme
Oztag. valdigt okomplicerad sport inspirerad fran footy (som ar som rugby fast utan alla skydd) och tag, alltsa ni vet vad man gjorde pa gympan nar man var liten. man hade antingen en eller tva rep hangandes i shortsen och man akte ut om man blev av med dem?!
Har bor jag! tvavaningsradhus. alldeles perfekt.
foto fran kusinens farm igen. en av manga varma lugna kvallar dar ute..

soker soker soker

har och soker jobb just i detta nu.
sitter ocksa och vantar pa ett positivt samtal fran affaren jag var pa intervju i haromdagen. men jag kan ju inte sitta har och vanta i all evighet om dom nu inte ringer! sa jag fortsatter soka. jag borjar bli ganska uttrakad om jag ska vara arlig. ett par timmar framfor datorn och sen bussen nagonstans for att soka jobb. inte for att jag har slitit ihjal mig efter att fa ett jobb, eller jo! den senaste veckan har jag det. och jag ar val pa gang antar jag.
det sporegnade igar, vilket resulterade i att jag sket i jobbsokande och hangde med min fina kille i hans mammas studio istallet.. igen.. och nu sa det regnar det idag igen, men jag far nog helt enkelt bege mig in mot staden for att soka jobb anda. blablabla ointressant for er att lasa I know.
annars da. jo vi har den kallaste sommaren pa 52 ar har i Sydney. det var val harligt att jag kan pricka av det pa min lista ocksa. detta innebar inte att det ar kallt, vissa dagar ar lite kyliga, andra ar det sa varmt att det blir svart att andas. det ar konstigt ibland nar det oser ner regn, och man pa nagot sett svettas anda...
aeh men lite bilder da?!
fran campingen vi var pa for tva veckor sedan. Rhys fyllde 22 ar darav den fina utsyrseln pa en av bilderna. Vi akte till ett campingomrade innat landet faktiskt, precis vid en flod som heter colo river. fantastiskt fint! och aven fast vatnet ser brunt ut sa ver det faktiskt fresht! det var sa himla stromt dock sa det var inte ens kul att flyta omkring for da hamnade man langt at helvette och att ga motsroms var asjobbigt. men vi hade i alla fall 5 helt fantastiska dagar dar ute i skogarna!

intervju och fortsatt arbete med studio

for er som inte vet (vilket innebar allihop forutom min mamma och mina vanner har i Sydney) sa har Rhys mamma ett juvelforetag. hon fick for sig att kopa en nya studio for nagra manader sedan och allt har nu gatt igenom och vi renoverar stallet. ja precis, VI renoverar. vi trodde val att det inte skulle ta sa lang tid, men det har det gjort och vi alla ar helt slut. for det ar ju klart att man vill hjalpa till nar det behovs. sen att det ar ganska sa trottsamt att vara dar till tidigast 8-9 varje kvall.. joo, hoppas vi ar klara snart. det borjar faktiskt likna nagot. och jag ser fram emot att inte behova aka dit nage mer. ska visa bilder! en annan dag.
intervjun gick kanon, men jag tavlar med ca 10 andra personer och jag hoppas innerligt pa ett telefonsamtal pa fredag. vi far se vi far se. Chanserna ar val egentligen inte sa superstora eftersom jag inte har nagon erfarenhet av att jobba i affar, juste.. intervjun var i en sko/sportaffar, och det finns sakerligen de som soker som HAR all erfarenhet i varlden. men vem orkar vara negativ?! jag kanske tog den dar managern med storm det vet man aldrig.
det ar seriost laggdags for min del nu. upp tidigt imorgon for att soka mera jobb, just in case liksom. har far man inte ligga pa latsidan serrni. och eftermiddagen spenderas i studion.
forresten.. horde att det var kallt hemma.. hehe. det ar ratt skont att fa bo i det har landet maste jag saga, ni fattar ju varfor. inte ska val jag sitta har och papeka hur varmt det ar har....
ciao.
nu visste jag inte vad jag skulle satta in for bilder har.
men detta ar i alla fall ett stalle i Sydney som heter Darling Harbour.
dagsljus och nattljus (nattljus, ar det ens ett ord?).

RSS 2.0