..

poooh! lite mer sömn och lite bättre i hela kroppen. jag kanske orkar med att gå till jobbet ikväll i alla fall. kanske inte det bästa med tanke på att jag bara fick ner en "coup-a-soup" och inget mer till frukost/lunch. ca ett halvt glas soppa. good work. jag är inte döende i alla fall. så härligt för mig..


ännu mera svag

men usch. idag är jag ännu mera svag. undrar just om det bara kan vara de där shottarna och blandningen av alkoholen. fyfan, låg och tyckte synd om mig själv inatt eftersom jag inte kunde sova pga smärtor i magen och ryggen och huvudet och nacken.. ett tag tänkte jag att det här är värre än Bali. men det var det nog ändå inte. men kan det inte bara gå över? jag orkar inte springa genom hela huset till toaletten hela hela tiden. det är skitjobbigt rent ut sagt. jag måste få lite sömn, jag håller på att dö. men jag vaknar väl om en 20 minuter igen för att springa marathon igen. min chef var lagom glad när jag ringde honom idag. men man ska väl inte ens vara i närheten av mat när man har bakterier som dessa i/på sig.

kan någon komma hit och klappa mig på huvudet och säga att allt ska bli bra så vore jag nöjd. tacks.

jag är svag

jo, fruktansvätrt vad jag är svag idag. mår illa och magen värker. man kanske inte ska dricka shots, öl och goon i mängder inom loppet av fyra timmar. speciellt inte 5 baileysshots på en timma när man inte ens borde ta en enda, shots är värdelöst. det har min kropp tyckt sedan min vistelse på Rhodos. men det var ju födelsedag vi firade. jag skylle på det, och de stackars tyskarna som jag lovat att gå ut med idag får väl klara sig utan mig. för klockan är redan åtta och jag ligger gömd under mitt duntäckte med lamporna släkta. det är skönare så.

Jag hade Madison från kl 9 idag. det var meningen att jag skulle börja jobba på resturangen kl 11.30, men när jag kom dit så skulle jag tydligen inte jobba. tack chefen. det finns något som heter telefon. istället blev det barnpassning fram till klockan halv sju ikväll. 9 timmars arbete avklarat, jag har mest känt mig som en zombie. nu ska det ätas bläckfisk. hade helst sett att någon knackat på dörren och levererat Bunburys största Pizza. men nej, så tur har jag väl inte.


glad kille. jag var snäll och bakade chokladmuffins, något ska man ju få när man fyller år!

sverige vs tyskland

Mikael, en riktigt lustig fransman och Olivier.

Back Beach


Madison tror att man kan känna på vattnet ungefär 5 meter från vart vågorna kommer som längst. så är det när man är rädd för vatten faktiskt. men gulligt ändå.



det är kul att bygga sandslott. det är även skoj att kasta sand på sin barnvakt.

Madison vilar så långt från vattnet som möjligt.

Cosmo badar och Tazzie letar säkert efter saker som hon kan äta.

tänk vad jobbigt det måste vart att vara så liten, eller framför allt att ha så korta ben. stackarn var helt slut när vi kom hem. men mysigt hade vi, stranden är underbar oavsett årstid här borta.

y


kalimera kalispera kalinichta! gomorron gomiddag gokväll.

jag har bakat och duschat. maddie sover som en gris. jag är rastlös. en powernap kanske.

thursday

har alla barn EN ENDA favoritfilm som dom vill kolla på 5 gånger om dagen? när man hört tjatet i över en timma och slutligen sätter på filmen så börjat tjatet ändå om så fort filmen är slut. det kan väl aldrig vara bra att titta på film dagarna i ända. det var inte ens kul att hjälpa till i köket idag enligt lillen. hon har blivit besatt av Nalle Puh!

förresten. Sibban blir 21 idag. så fantastiskt. grattis pojk.

den här bilden var förbjuden att lägga upp. men jag ser det som en present :)
sebastian matar sina älskade fåglar.

wednesday

ella malakas. kom på att mina vänner på på Rhodos, tillsammans med ungefär hälften av Boråseliten vad jag förstått haha. slår var om att de har det hur gatt som helst. om någon ville veta?!

Madison verkade i alla fall glad av att se mig imorse. Hon sa inte så mycket men sprang runt i en ring och skrek och slängde om kring på en ny docka hon fått på Bali. alltid skönt att bli uppskattad.. även fast det kanske är på lite udda sätt. vi har vart på stranden och lekt med hundarna och vi har städat altanen. jag vill att bilen ska lagas så jag slipper ta cykeln in till stan ikväll. trots att det bara tar 20 minuter så är det sådär kul att cykla hem mitt i natten när det kan börja spöregna när som helst. jaja. har man sällskapsproblem (problem med att vara hemma och titta tv EN kväll) så får man bita i det sura äpplet. tjenna.


deprimerande

Idag var det dags att krama sönder Steph och säga hejdå på riktigt :( det kändes inte bra alls. Jag har kännt henne i nästan 5 månader nu. det känns som igår, men samtidigt så känns det som om jag kännt henne åtminstonde halva mitt liv. jag har träffat henne varje vecka oftast flera gånger sedan jag kom hit. vi har gjort mycket konstiga saker tillsammans. roliga saker. Vi har volontärat ihop. vi har suttit uppe halva nätter och bara pratat om allt mellan himmel och jord. vi har dansat oss sönder och samman ute på krogen många fredag och lördagkvällar. vi har suttit och skämtat om samma sak i timmar och skrattat så vi fått ont i magen. vi höll på att dö av skratt när hon körde på fel sida av vägen första gången vi lånade Phils bil. vi har suttit i gräset och solat för att vi inte haft något annat för oss. vi har åkt iväg till fotbollsarenan för att spana in Bunbury Phoenix spela fotboll ett par gånger. förra veckan liftade vi med ett pensionärspar från arenan för att vi inte kunde hitta till bussstationen som skulle ligga precis över gatan. vi har gjort flertalet biobesök och flertalet cafebesök. hon har helt enkelt tagit hand om mig sen jag kom hit, vi har upplevt fina Bunbury tillsammans, fan vi har till och med åkt på "stargazing"-kväll och tittat på Saturnus och vintergatan istället för att gå ut på krogen en lördagkväll. usch, det knyter sig nästan i magen på mig. jag höll mig från tårar ikväll i alla fall. jag vill inte gråta inför andra människor. vi har sagt att vi ska ses igen, och det tror jag vi kommer göra också. men just nu så kommer allt bara kännas tomt och konstigt. jag träffar nya vänner jag vet. men vissa är bara så speciella och kommer inte kunna ersättas på något sätt. att sibban tänker lämna gör inte saken bättre. de två bästa vännerna jag haft sen jag kom hit försvinner inom loppet av en vecka. det är deprimerande. jag ska sova och vakna upp till del 2 i mitt australienska liv. jag kan inte göra mycket annat just nu.




t u e

tisdag idag. min inneboende har flyttat ut och det blev tomt, familjen är tillbaka och det känns både kul och inte kul. Det har vart skönt att ha en vecka "semester" men nu är det dags för nya tag! back to normal så att säga.

Det har kännts bra att vara ifrån familjen ett litet tag. missuppfatta mig inte, jag älskar den här familjen och jag trivs verkligen hur bra som helst. som jag sagt innan så skulle jag lätt kunna stanna här så länge mitt visa räcker. men känslan av att bara få vara fri från barnpassning och ljudet av leksaker  och tanken på att ta hand om tvätt och disk och städning har knappt existerat. att få känna att jag kunnat göra precis vad som helst och när som helst här "hemma". bara en sån grej som att somna i soffan med tvn på utan att störa någon eller bli väckt klockan halv åtta på morgonen av en missnöjd eller lekandes Madison..! det var behövligt och nu är jag faktiskt riktigt laddad för mer jobb. jag måste skaffa M E R. jag vill arbeta ihjäl mig, tjäna pengar och bara åka iväg när jag har tillräckligt. i mitt huvud så ser allt det här perfekt ut. och ja,  den här veckan har jag förmodligen sovit och vilat ut för säkert 3 månader framöver! sounds good ey?


favoritcitat!

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det,
när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.

,

jag tror jag har konverterat till att bli en australiensare. familjen har smittat mig. här sitter jag och skriver ?! när jag borde vara påväg till jobbet vid det här laget. ville bara säga det och sätta PUNKT. måste ju verkligen gå nu. hejs.

christmas tomorrow.

nej jag är inte full hörrni! det firas halvårsjul här borta, av en del i alla fall. Jag jobbade i resturangen idag och det var "Julbord" och julmusik för full hals. ett gäng pensionärer på 22 pers satt och delade ut julklappar till varandra vid borden till och med, jättelusigt! men lite småkul ändå. egentligen är ju det 24e imorgon, men antar att folk firar för firandets skull vilken dag som helst denna helgen. kanske.. vad vet jag? det är kul med jul i alla fall. vitsgt va!

som sagt har jag jobbat, är lagom trött nu såhär på eftermiddagen. satte mig ute i solen när jag kom hem och slumrade till och vaknade en timma senare med miljoner fräknar. jag har hunnit blekna en del sedan bali så att säga, och solkräm är inte det första man tänker på i den här årstiden. men där lärde jag mig en liten läxa. kul att springa omring med röda kinder ikväll. inte. förresten så vet jag inte ens vad som händer ikväll. jag ska jobba imorgon heela dagen, men det har väl inte hindrat en förut.

nu är jag hungrig som ett as. det blir man när man glömmer bort att äta på hela dagen.
två bilder från stranden häromdagen.


beautiful wednesday

väderkvinnan på tv igår sa faktiskt att vi var mer än halvvägs genom vintern nu. jag har ju gått omkring och väntat på att man ska frysa ihjäl så kallt som det har vart vissa dagar/kvällar så jag blev lyclig av att det redan är sommar snart. nu har det vart som svensk sommar i två dagar, och det luktade sommarstuga när jag hängde upp tvätten ute i trädgården innan. det är underbart ute. så här tänker inte jag sitta. tjenis.


dillsill

jag åt dillsill och knäckebröd igår. det var väldigt väldigt gott och smakade sverige. Phil hade vart iväg på IKEA i Perth i helgen på jobb, och då passade han på att åka förbi IKEA! där har dom tydligen en hel våning med mat, importerad från sverige. Nicky hade ringt och tvingat honom att köpa en burk sill eftersom hon visste att jag gillade det sedan vi var på "danska midsommarfesten". Han var förmodligen ganska skeptisk till sillen eftersom han köpte med sig en liten ynka burk hem. det slutade med att vi alla tre (Phil Nicky och jag) stod runt burken och käkade som galningar.  den varade inte länge med andra ord - men visst, en burk är bättre än inget! om bilen lagas innan veckan är slut kanske man skulle ta och tvinga med sig Sibban till Perth och göra hela IKEA osäkert. fast det första jag ska göra när bilen är lagad är att uträtta miljoner ärenden i stan först så vi får väl se hur det blir med det. jag får nog helt enkelt ta och använda mina ben och GÅ in imorgon, det tar ju trots bara en halvtimma.. men det jobbiga är ju att gå hem sen, eftersom det är mat som ska inhandlas också. men men nyttigt för mig!

idag har det inte hänt mycket alls här. Jag sov så länge jag bara kunde, jag var rätt så klarvaken redan vid 8 imorse, men jag tvingade mig själv att somna om bara för att jag kunde! jag hade ju tänkt uträtta massa ärenden på stan, men som sagt så har bilen gått sönder. efter en fin promenad till stranden med vovvarna så började jag sortera bland Nickys smycken istället. hon har vart smyckesförsäljare förut och hela hörnet/hallen utanför mitt rum är helt prooooppfullt med smycken. det är verkligen hur mycket lådor och grejer som helst så jag tänkte överaska och försöka sortera i alla fall lite grann eftersom hon pratat om det så länge. det är ganska så svårt faktiskt för jag fattar inte vad som är dyrt och vad som är billigare. jag försöker gå på utseende. jag har väl sorterat kanske 1/10 och jag har redan fyll hälften av säljesboxarna. snacka om att det finns msycken för flera tusen i det här huset, kanske på tiden att någon börjar sortera och sälja lite grann

vi har nyss käkat middag och det blir väl tv resten av kvällen. schönt schapps


det här är Jenny. Koreanen med världens skönaste personlighet. hon kan inte beskrivas, hon måste upplevas. jag kan sitta och lyssna på henne i evigheter och skratta ihjäl mig åt allt hon gör och säger.

muenday!

strååålande väder ute idag, har vart ute med maddie och hundarna i över en timme och nu är vi alla helt slut, madison vräker i sig pasta och jag skulle vilja ligga ute på gräsmattan resten utav dagen. men istället sitter vi och kollar på ant's life. det är ungefär 10e gången på 4 dagar som den går på tvn. hon brukar få titta på film när hon käkar, problemet är väl att det tar ungefär en timma extra för henne att tömma tallriken. jaja, ypperligt för mig att hålla er uppdaterade under tiden.

Ikväll åker familjen iväg till Perth för att sedan tidigt imorgon åka till Bali. jag är ganska avundsjuk, hade gjort vad som helst för att få åka tillbaka dit just nu. en vecka hade varit perfekt. men så bra har jag det inte. Jag har hus och hundar och katt för mig själv i en vecka. fantastiskt skönt. jag får en inneboende också vilket är skönt, så slipper jag sitta och ha konversationer med Tazzie.



äcklighetsfaktor HÖG

visst är man lite äcklig när man vart ute fredag kväll, går direkt till jobbet utan att duscha dagen efter eftersom man vaknar försent, sen jobbar man två skift och sen så går man raka vägen till vinboxen och krogen.. allt det hät utan att duscha, i en luvtröja dessutom. det här är den hemska sanningen om mig, ofräscht! klockan är snart tre.. och jag har varken gått upp ur sängen eller duschat än...

helg.

häälo! jag har vart busy busy hela helgen. Jobbade hela fredagen, skönt att bli inringd när man tänkt ta en lååång sovmorgon. jobb och fest blev det i alla fall då. gårdagen bestod av mer jobb, en snabbis över till sportcentret med Steph för att kolla på SoutWest Phoenix (fotboll) och sen efter jobbet på kvällen så blev det mera vin och idag tänker jag inte göra ett skit. bra summering. hejs.


fredags.

australias twelve wonders nominees

Jag hittade en sida där man nominerat olika platser i Australien till att bli "the seven wonders of australia" (som världens sju underverk, fast i australien). här är 12 bidrag, helt otroliga platser. vill besöka åtminstonde några av dem!


Green Cauldron, New South Wales and Queensland - ställe mellan Byrin Bay, Guldkusten och "great dividing range". en av världens största vulkan kratrar


The Australian Alps, Victoria, NSW and ACT - ett alplandskap fullt av kontraster mellan vattenfall, stupande dalar, glaciärsjöar och vidsträckta bergsplatåer

Flinders Ranges, South Australia - väder och tid har gjutit 800 miljoner år gammla kvartsit- och kalkstensberg likt en samling bergstoppar  

Cradle Mountain, Tasmania - berg som utformats av istiden för miljoner år sedan

Bungle Bungles, Western Australia - högresta sandstenskupoler som har blivit infiltrerade av svarta alger, därav färgerna likt en tigerpäls.

Blue Mountains, NSW - otroligt fin natur, namnsatt efter "the blue haze" (hur översätter man det, av "den blåa raden?) som sträcker sig över bergstopparna som blivit formade av oljan från eucalyptosträd.

Kakadu, Northern Territory - Australiens största nationalpark som också har mest aboriginsk konst i världen.

Fraser Island, Queensland - världens största sandö. (här åker man omkring i hyrda bilar utan guide i ett par dagar, verkar riktigt skoj)

Twelve Apostles, Victoria - de kvarstående kalkstensformationerna som är rester från klippor som en gång formade Victoria's (en del i australien) kustlinje

Great Barrier Reef, Queensland - världens största korallrev som innehåller mer än 3000 individuella korallrevssystem och flera underbara stränder.

Uluru, Northern Territory - världens största monolit (naturliga formationer som består av enstaka stora stenblock eller klippor) många känner igen denna som Ayers Rock

The Pinnacles, Western Australia - stenformationer som finns i orörda sandmaker vid Nambung national park, de tros vara flera tusen år gamla

oh where oh where shall I go.

Det finns så mycket platser man vill besöka i det här landet så egentligen borde man bosätta sig här i flera år för att hinna med allt. I September/oktober har jag förhoppningsvis sparat ihop tillräckligt med pengar för att åka upp längs västkusten i alla fall. det hade nog vart roligast att göra det med bil, men förmodligen kommer det bli en tour. Det är bra att ha något att se fram emot, då blir det lättare att jobba som ett as. Folk som inte vart här kommer aldrig förstå varför man så gärna vill göra allt det här, det finns så sjukt fina platser som man bara måste åka till. titta bara på de här bilderna som är från: ningaloo reef, coral bay, karijini nationalpark, kalbarri och Monkey Mia. det är helt sjukt, jag vill och SKA åka till dessa ställen. om inte den här gången så nästa gång jag kommer tillbaka. men det är klart man satsar på att dra dit så fort som möjligt!

don't forget your mouth

Vi har precis ätit lunch. jag gav madison en disktrasa att torka av händerna (och kroppen, det är lätt att missa munnen när man är två). jag gick ut till köket och sa åt henne att inte glömma att torka sig om munnen. när jag kom tillbaka hade hon hela disktrasan i munnen. hahaha, jag tyckte det var jättekul.


här har ni en bra låt i brist på annat. god torsdag

sovmorgon

jag fick mig en välförtjänt sovmorgon imorse. och sen jag gick upp har jag inte gjort många knop alls. tittat på "ant's life" (jättetråkig barnfilm) och lagat mat. jag behöver nog inte göra så många knop resten av dagen heller, skönt. Maddie sover så jag ska väl plocka i ordning lite här hemma och ja. jag vet inte vad vi ska hitta på sen. ta hundarna till stranden kanske, om vädret tillåter. det har vart fint större delen av dagen, men det ser lite mörkt ut över havet för tillfället...

igår var jag och Sibban på bio. tisdagar är billiga här i Bunbury så man får ju passa på. vi såg Predators och den var varken bu eller bä. jättekonstig i slutet, man blev lite lagom förvirrad. jag kanske måste gå på tvåan bara för att se om jag fattar den. men det känns inte som att nummer två kommer vara någon höjdare alls om jag ska vara ärlig. next up so jag vill se är Karate Kid och Get Him to the Greek. men det får väl bli följande tisdagar i så fall. jag har förresten just alldeles nyss kikat på Toy Story 3 via nätet, den var rätt kul. jag kommer aldrig växa ifrån tecknat så är det bara. ännu ett medfött problem, höhö. nej jag vet att jag inte är ensam. well well. hörs

JUST DET! Steph sa förut att hon inte alls åker på onsdag nästa vecka. det är hela två veckor kvar :D underbart faktiskt. att jag kunnat fatta så fel. buuh.


...


eeeefter storm..

... kommer solsken. vilken dag det har varit. klarblå himmel och riktigt riktigt varmt, helt underbart att ligga ute på eftermiddagen och njuta av solen. Trädgården ser ut som ett krigsfält däremot, löv och kvistar och grenar överallt. inte alls konstigt så som det har blåst de senaste dagarna. det är fortfarande ljust ute och man borde passa på att kuta ut på en löprunda eller något. men det är lättare sagt än gjort av någon som inte tränat sen den kom hit. hrmpf. what else, jag vet inte. jag ska hoppa in i duschen. tjenaps.


.

det händer inte mycket i Bunbury för tillfället. jag saknar värmen, särskilt när man hör att det är över 30 grader hemma. jag vill också ha 30 grader igen, jag vill ta cykeln in till stan istället för bilen, jag vill kunna gå i t-shirt hela nätterna och kila till stranden för att få någon timmas kvällssol n är jag slutat för dagen. det blir mörkt mellan 17-18 och för tillfället är det bara stormigt, det går inte att sitta utomhus och det är kallt på kvällarna. jag önskar att jag kunde jobba arslet av mig varje kväll istället för att försöka hitta på roliga saker att göra. tur att man har vänner.

jag ska sätta på en film och krypa ner under mitt underbara duntäcke nu. imorgon hade jag tänkt vara utvilad! tjapps

kort update

Måndag igen, sjukt vad veckorna går fort. Jag är extremt trött för tillfället, var uppe lite för länge och drack vin igårkväll. var meningen att vi skulle kolla på VMfinalen men det var ju lite och ta i. Spanien vann ju fick jag reda på ändå, och jag som höll på Holland. well well. Det är storm fortfarande, madison håller på att blåsa bort så fort vi går ut med hundarna. den lilla stackarn vill inte vara ute alls, det hade jag inte heller velat vara om jag var hon.

Jag jobbade hela lördagen. lunchen från klockan 11.30 - 14 och sen kvällen kl 17-22.30. pooh, snacka om att man var helt slut sen. ändå skulle jag ut och åka i bilen och bli stoppad av Polisen. åh! Jag hade en civilpolis bakom mig, snacka om att jag blev nervös när jag såg att de tände på lamporna. de stannade mig för att jag "körde på en trottoar". jag skulle bara släppa av Sibban till sitt hostel, och då kan man liksom köra upp på en trottoar, bilar står ofta parkerade där och så. så jag hade väl ganska så mycket otur också, att de följde efter just mig. varför det. jag ska sluta vistas ute. Det klantigaste var nog att jag inte hade mitt körkort med mig. Nicky hade det eftersom jag håller på att fixa internationellt körkort. så inget ID och där stog jag på trottoaren och såg dum (läs: livrädd) ut. Just denna polis hade ett snällt hjärta. Jag fick böter på 50 dollar, som egentligen skulle vart 150. men böterna var för att jag inte hade något körkort med mig, att jag kört på trottoar struntade han i. en varning att inte göra det igen fick jag. jag höll ju på att smälla av när jag skulle blåsa i den dära alkoholgrejen också. trots att jag visste att jag inte druckit en droppe så fick jag för mig att jag hade druckit något ändå. men jo, som min vise fader sa att det kunde ju vart värre.

Igår när jag inte hade någon bil och skulle gå in till stan så började det vräka ner regn, det var skithäftigt för man såg det komma som en stor tjock dimma utifrån havet. det var ingen nådig regnskur. jag hoppade in i en buske och försökte ta skydd så gott det gick. när det väl lugnat sig var det bara att börja traska mot stan igen. blöt och eländig. tur att det finns publika toaletter på vägen som jag kunde hoppa in på då det regnade som värst. nej det var nog allt for now. jag behöver en dusch, hoppas Phil kommer hem snart för jag måste ha en powernap. woho.

work work

min chef fattade hinten om att jag inte tänker jobba 1,5 timma per dag en gång i veckan. det blir jobb hela helgen för min del :) imorgon lunch och kväll och sen söndag lunch. cash cash cash. just nu är jag partysugen som ett as, börjar 11.30 imorgon så det ska väl inte vara några problem som gammal rhodosveteran. baha. nej, jag är pank. så det blir lugna firren.. kanske.

Jag vet inte om jag har nämnt madisons nya docka för er. ungefär var femte minut så sjunger den en ramsa som går ungefär "time to play, time to wee, time for potty and time to sleep. with a kiss and fingerpress we will have so fun today. I love you mommy give me a kiss". när man hört den här över 100 gånger så är den ganska irriterande. Det värsta är att hon nu hittat på- och avknappen. så den där låten hörs nonstop så fort hon får för sig att leka med den. precis nu ligger dockan nedanför min säng och ber om sin vattenflaska! "mommy I'm hungry. can I have my bottle please"? hade jag kunnat så hade jag brutit nacken på den. den heter BaBa förresten, inte fanockså.


ingen aning?!

torsdag

gÖmiddag. jag ska börja med att ta tillbaka det där om regn och varmare väder. det är faktiskt bättre med varma dagar och kalla kvällar än bara regn och regn och regn. Man kan inte göra någonting, precis när jag srev det här så sprack det upp. prognoserna har lovat storm hela helgen, så det här är väl bara ett kort lugnet för stormen. förhoppningsvis inte, vädret kan ju alltid vända men vi får se. man talar om vädret när man inte har något annat att prata om va? haha.

Idag har jag mest sprungit efter lillan som inte alls förstår vad toaletten har för funktion, hon har fått någon slags blackout eftersom hon brukar vara duktig med det där nuförtiden. vi skylle på att tänderna växer eller något. hon sussar gott och jag kanske ska belöna mig med en jättelång varm dusch. eller kanske en powernap. idag är jag sugen på att dra ut och rocka loss. får se om någon är sugen. over and out


längtar hem till min säng när jag fick se vem som ligger där och väntar på mig. hon mår förövrigt bättre nu. Jag var orolig att det skulle hända något hemskt där ett tag. det skulle bli så tomt om hon försvann. tack gode gud för antibiotika och för en mamma och pappa som tar så bra hand om våran lilla prinsessa.

oväder

det låter kanske lite konstigt att jag säger det här men ÄNTLIGEN så är det storm ute. det innebär varmare väder, det har vart stjärnklart varenda kväll i två veckor säkert och temperaturen har vart som lägst runt 5 grader på sena kvällen/natten. dagarna har fortfarande legat på mellan 17-25 grader och det är ju fantastiskt, men att gå runt och frysa så fort solen går ner är lagom skönt. det är inget dåligt oväder ute. jag trodde hela huset skulle lyfta alldeles nyss, palmerna låter som om de ska gå av vilken sekund som helst och jag skulle inte bli förvånad om det börjar läcka in vatten i huset snart så som det vräker ner, blåser vinden igenom väggarna här så kan säkert vattnet rega igenom också. åskar gör det också, litegrann emellanåt. oväder måste vara ett av de mest avslappnande ljuden. nu skulle man suttit hemma vid datorn och gungat i fåtöljerna och njutit av värmen. Men det kommer aldrig ens inträffa såna här oväder i Sverige så där sprack den planen om att få uppleva det någon gång! höööh. ikväll blir det nog film med Sibban, eller det blir det rättare sagt. det är rätt så underbart att man fortfarande har något att göra varje kväll. trots att det är lite annorlunda mot alla sommarens grillkvällar och hittepå. man får ta vara på det man har nu för vips så är jag ensam här i ett par veckor.. igen. inte mig emot egentligen, det kommer nya människor jag vet. men vissa kanske man gillar extra mycket. och då vill man inte att de ska åka! guud, hur sa jag klara mig utan henne. det är nog tysklands roligaste tjej förmodligen. jaja. life goes on, nu ska jag ut och bada i ösregnet. inte. tjapps


kortet taget hemma i trädgården i februari. det känns sjukt avlägset och aslänge sedan. jag kommer inte ens ihåg om jag hade bestämt mig för att åka här. det kom ju lite hastigt så att säga. beslutet att åka kommer jag aldrig ångra.

torsdag

Det blev fotbollsnatt natten som var. tyvärr så förlorade ju Tyskland. vi var faktiskt tvugna att hålla på Tyskland för att ge Steph lite stöd. Det var ju synd att Spanien vann, men finalen lär bli bra! jag kommer hålla på Holland. Det var ganska så svårt att hålla sig vaken till halv tre och sedan titta 90 minuter fotboll som var halvkul. det hände inte så mycket tycker jag och de sista minuterna var jag halvt sovande i alla fall.  Vi somnade gott alla tre i en sexmanna soffa ungefär en sekund efter slutsignalen. tack gode gud för att jag fick ledigt nu på morgonen, det hade vart riktigt jobbigt annars. man sover inte så jättebra när man ligger upptryckt i ett hörn med armar fötter och ben överallt. anywayy, det var kul. vi käkade pizza och tittade på funny people innan matchen. underhållande film.

Madison har precis somnat gott och det känns som om jag kommer göra detsamma snart. det är skitväder ute, det regnar så det låter sådär härligt. jag tror jag ska ha plåttak på mitt framtida hus, det finns ju inget mysigare ljud än när det regnar och man har plåttak. äsch, mer än så hade inte jag att säga. I Sverige är det säkert 30 grader varmt och högsommar. men jag avundas er inte alls, för jag har 100 m till havet. det har inte ni.


.

en powernap i solen rikare och jag är fit for fight igen. eller jag ljög. jag känner mig galet slö, men jag känner också att jag måste ta ut hundarna på en prommis senare när Madison har vaknat, och då kan jag inte vara slö. det ska bli skönt i det här fina vädret faktiskt. jag har inget vettigt att uppdatera om, så därför fick ni veta det. Steph bjöd in mig på fotbollsnatt nyss, här sänds matchen mellan tyskland och spanien klockan halv tre på morgonen. vet inte om man ska orka det där, beror på när jag börjar imorgon skulle jag tro. men det lät inte helt fel, we'll see we'll see. förresten vad krångligt det ska vara att fixa saker hemifrån. jag blir tokig på allt som ska göras. läkare hit och dit, och körkort hit och dit. det jobbigaste är att jag aldrig hinner in till stan innan postkontoret och banken stänger. det är omöjligt frör mig att fixa allt som jag vill. jävla larsolof. vi skyller på honom ännu en gång. helvette larsolof.



så här känns det just nu. plöh!

förbannade drömmar

här sitter jag som ett as och är världens sämsta barnvakt. jag är helt slut. det beror på att jag legat och fött barn hela natten. på en såndär hellikopterambulansbår som läkarna sprang omkring med genom det största sjukhuset jag någonsin beskådat. jag tror det var ett sjukhus, eller så var det himlen för väggarna var vita och fluffiga. innana jag vaknade så höll jag i mitt barn och det kräktes på mig. jag var ledsen för jag ville inte ha det, jag tror jag kanske har lälst Katrin Zytomierskas blogg lite för mycket, annars hade jag väl aldrig fått en bebbe som kräkte ner hela mig och hela golvet (extremt mycket snackar vi) sen så skaffar folk man känner barn därhemma på löpande band men låt mig snälla vänta i 30 år till, eller 15 i alla fall. nu tänker jag glömma der här och gå vidare i mitt underbara halvsovande tillstånd. idag måste jag beställa internationellt körkort, för det börjar bli jobbigt att köra omkring utan det nu trots att det ska (kanske) fungera med sitt svenska körkort om man har passet med sig. pjuh. på återhörande mina vänner.

förresten, jag och MR var på bio igår. Grown Ups. lite lätt överdriven emellanåt, men klart sevärd :)


run run run

pjuh

konversation mellan mig och Madison. Madison har fått gå och lägga sig i sin mammas säng efter att ha skrikit på mig en timma innifrån sitt rum och vägrat sova själv hur snäll jag än varit.

- malin
* yes
- maaaalin
* maddiiiie
- MALIN!
* What is it?
- bla blablabla - ja hon snackar som fan men jag fattar ingenting
* börjar ignorera
- Maaaalin
- MALIN
- MAAAAALIIIIIN!
- Malin malin malin malin malin malin malin malin malin malin

* Sooo, you're not going to sleep?
- yeeees
* Sleep tight then
- no
* no?
- La La is sleepy.
* good are you sleepy too?
- yes
* are you going to sleep now?
- nooo
tyst i fem minuter och äntligen trodde jag att hon somnat...
- MAAAAAAAAAAAAAAAAAALIN. malin malin malin osv osv osv

ja ni hajar. ignoreringstaktiken är nog den taktiken som fungerar sämst. men det var värt ett försök för att få henne ointresserad och somna. efter att ha försökt att få henne att somna sedan klockan halv två så ger jag faktiskt upp. stackars Nicky och Phil. de kommer få ett helvette ikväll.

fan också!

jag har lärt Madison att säga Fan också. det var verkligen inte min mening. Jag stog och försökte defrosta en köttbit som jag tänkte laga till lunch, med användning av en ny micro som vägrar att fungera? som när den är igång inte värmer upp maten? jag blev vansinnig efter att ha stått där i minst en halvtimma och det slank väl ur några svordommar under tiden. men eftersom madison inte fattar svenska så brukar jag passa på att svära extra mycket på svenska när jag får tillfälle. Men det visade sig inte vara så bra för sen satt madison inne i sitt rum och sa fan också. jag funderar på vad det är hon kallar för fan också. för hon kan knappast fatta att det är en svordom. hoppas hon slutar säga det. annars börjar väl Nicky och Phil också att kalla något för fan också eftersom alla hennes gossedjur och dockor har namn som La La och Ba Ba och hossi och dophi. fan också, måste få henne att säga något annat. nu är det lunchtime. hejs

say what what

Igår hade jag en jätteskön ledig dag. jag var inte hemma på hela dagen (okej halva kanske eftersom jag sov för länge men det får man när man är ledig på en måndag javisstjavisst). Jag traskade över till Steph och drog med mig henne in till stan för en kaffe och australiens största chokladkaka. den var enormt god, synd att man inte orkade äta hela och att min mage blev som en ballong - som vanligt när jag käkar för mycket, den blir enorm. det var kul att träffa Steph i alla fall, hon jobbar för mycket enligt mig. för mycket om man tar hänsyn till att hon lämnar Bunbury om 3 veckor. well well. inget att göra något åt. hur går det med mitt jobbsökande undrar ni, jodå. hade jag inte vart för lat så hade det gått bra :) men jag håller ögon och öron öppna hela tiden, så snart ska det väl hända något skulle jag tro. det är inte alls svårt att hitta jobb här, som jag sagt innan. problemet är att jag har Madison samtidigt. hade jag inte lovat att jobba hos familjen så hade jag mer än gärna stuckit iväg och jobbat på en vingård nere i Margaret River. men nu är jag här, och det är lika bra det!

gårdagkvällen spenderades på Wander Inn, det andra hostelet här i stan där Sibban bor. vi gjorde ungefär ingenting. så som det ska vara. vi spelade biljard och jag förlorade big time. tur att jag inte tar spel på allvar. snart kommer jag väl bli det eftersom MR själv tror han är världsmästare i allt.

Idag blir det först mys med Madison, jag vet inte vad vi ska hitta på idag. det är blåsigt ute och lillen fryser mest. Tv-tittande är jag trött på så vi får se om vi kanske bakar något. det gillar hon säkert. det blir städning av huset (plööh!! tur att jag fått "löneförhöjning"), det blir förmodligen städning av mitt eget rum om jag får tummen ur och ja. det är en helt vanligt dag här borta på andra sidan världen. life is good!




Det här är olivier från frankrike. han kom med något lustigt ölspel, är man backpacker så tager man vad man haver. dvs tre kapsyler. han är förövrigt rätt rolig, men hans kompis Mikel är nog den lustigaste mannen på hostelet. tyvärr har jag inget kort på honom, men han kan jag skratta åt länge.

Mi tahn sang någonting även kallad Jenny från Korea.

marlin och sibban. om man behöver så mycket kläder? jo, det är rätt kyligt så det behöver man. Det går ner till runt 5-10 grader på kvällarna vilket faktiskt är riktigt kallt. det har inte vart såhär kallt i Bunbury under en lång period på flera år tydligen. vintrarna består mest av regn och då är det inte så kallt. men nu har det knappt regnat alls och det är bara kallt och kallt och kallt. men tur att det inte blir kallare än så  här i alla fall. och dagarna är fortfarande riktigt varma emellanåt.

nej nu får jag väl ta hand om min dag. tjapps.

what about today

jag har ungefär ett tusen saker att göra idag som jag egentligen inte orkar för det är så himla tråkigt. bank, jobb, städa, cv, bankkort. jafan allt ska fixas. jag kanske tar det en annan dag. men vore ju bra om man fick fart på röven snart. tjarå

Margaret River

I lördags åkte jag och Sibban till Margaret River. det är västkustens gensvar på vinfarmar kan man säga. det är vingårdar precis överallt, och fina grottor man kan gå in och kika i. fantastisk natur osv osv osv. planen för dagen för ganska oklar men det var kul i alla fall. vi hittade inga (läs:letade inga) jobb som var en anledningarna till att vi faktiskt åkte dit. men MR kom hem med massa nummer i alla fall! och det kostade dyra pengar att gå in i grottorna så det får vänta ett tag. Sista stoppet på vår dag var i lilla lilla lilla Gracetown, vi åkte genom denna lilla byn och vidare ut till ingenstans. det var jättefint och solen var i stort sett nere. Det var synd att bilen inte startade när vi skulle åka därifrån. jag fick panikångest, men man kunde inte göra så mycket mer än att skratta åt det kanske. vi fick helt enkelt börja knalla efter hjälp. efter 15-20 minuter så kom vi i alla fall till ett hus där en lustig karl var snäll och körde oss tillbaka till bilen och fick igång den.. men det efter att jag stått och visat mina hundögon för honom alldeles för länge, han förstod väl inte att han skulle kutat ut i bilen så fort vi kom istället. jaja. slutet gott allting gott. jag vill aldrig mer åka till gracetown, det finns inte ens teckning på mobilen. måttligt irriterande. här är bilder i alla fall..



vinträd efter vinträd. det var finfint.

mycket kossor och mycket får här nere!



jag har fler bilder på mobilen. men jag hittar inte min sladd just nu. det betyder att jag behöver städa mitt rum. men det kan jag ju ta en annan dag. jag har viktigare saker för mig idag. som att vara ledig!

I'll be back tomorroow


friday night

av port blir man omogen men man har jävligt kul också!


yesterdaaaaaay

det var skönt att vara ledig hela dagen igår. alldeles fantastiskt faktiskt. jag har träningsvärk i knävecken (?!), vilket innebär att vi faktiskt gick ganska mycket igår. dagen började med att vi hämtade upp Sibban på tågstationen och slängde in honom på Wander Inn som är ett utav vandrarhemmen i stan. sen traskade vi som tidigare nämnts till The Big Swamp. en besvikelse att känguruerna var lata och bara satt och åt gräs. men det ska ju finnas tid för det också. efter besöket gick vi vidare in mot coles och köpte mat och Port. jag åt så jag sprack och sen blev vi med port och det var för kallt för vårt eget bästa. bra dag. idag är jag trött men ska tvinga mig ut och leta upp någon kul lekplats för Madison att leka på. tack och hej.



KOKKABURRA! har väntat länge på att se en sån. skitstora fåglar!

mata känguru som bet Sibban i handen. stackarn, jaja.

rooo'

chillar lite. den här bilden beskriver perfekt hur aktiva de var..

misslyckat försök till att se hård ut.

livrädd .

jättemoget.

pippi pippi!

ha ha ha. man ser nästan paniken här. ska han skratta eller gråta.

ugglornas mat

ja ni ser ju. tjappis

Big Swamp

Igår fick jag värre traumaupplevelse än när Jouhaine åt mitt och Josefins hår på NO-lektionerna i nian. Jag och Sibban (han kom tillbaka, woho) spenderade dagen på bland annat Big Swamp bland alla fåglar och trötta kängurur. Det finns en gigantisk fågelbur som vi gick in i. det var spännande till det kom en fågel och hoppade på mig. det gick bra som tur var. det var till och med ganska kul när man vant sig. men det var äckligt också. mer bilder kommer. tjenis

huvudvärk idag?



naah. jag är väldigt törstig i alla fall...

RSS 2.0