tips

jag tänkte börja kika på vart jag måste åka i det här stora landet. Som motivation till att jobba, och att ha något att se fram emot såklart. jag vet ett par ställen jag ska besöka men ni som vart här.. tell me! vart ska jag? :D

tänkte plåga er ...

.. med ännu mer bilder på ännu en solnedgång. kilade ner till stranden för någon timma sedan för att avnjuta denna fantastiska solnedgång och för att få lite tid för mig själv. det kan behövas emellanåt. det är knappt en levande själ på Back Beach nuförtiden. inte ens folk med sina hundar. det verkar som om alla låser in sig på kvällarna framför någon brasa eller en värmande AC och dricker te. Det är ganska kyligt på kvällarna här nu. vissa dagar vill man inte gå ut heller för den delen. Men idag har det vart underbart väder, jag somnade till och med i solen - skall tilläggas att jag hade långarmat och långbyxor på mig, man blev för bortskämd av de höga temperaturerna förut, för egentligen är det inte alls kallt, inte på dagarna i alla fall. I alla fall så var det väldigt härligt för mig. övriga dagen har spenderats med Madison som förövrigt har hällt hundarnas vattenskål över sig två gånger idag och tyckt det vart jättekul, jag har städat trädgården och huset. mycket går att få gjort om man vill. nu börjar det klia i benen. jag är ensam hemma och har ungefär noll saker att göra, förutom att städa mitt eget rum men det är för tråkigt för att ta tag i just nu. jag får helt enkelt gå och tvaga mig i duschen. tjapps.

the other day

Maddie sitter som vanligt och ska titta på Australiens mest tråkiga barnprogram. Ibland är hon inte alls intresserad, men idag så är hon knappt kontaktbar. jättekul att titta på vuxna människor som låtsas att gossedjur är bebisar och byter blöja och sjunger vaggvisor för dem. inte. jag smyger in här sålänge. passar på att slänga upp bilder från gårdagen, vi var uppe på kullen och kastade sten och kikade på utsikten...


nytt på kullen. någon har begravt Mr Duck. undrar vad det är för djur

Cosmo inväntar flygande sten. sekunden efter får han en sten kastad i huvudet av Madison som inte har förstått riktigt att man ska kasta iväg stenen till hunden och inte kasta PÅ hunden.

fantastiskt fint där uppe.

vi klättrade lite på de "stora" stenarna.

utsikt över södra Bunbury



på vägen ner satte vi oss och vilade. härligt..

men titta!


herregud. är det här 6 år sedan?! 7 kanske till och med! tack och lov att jag fick tandställning en gång i tiden i alla fall. ingen hade velat se ut som jag i käften innan den gjorde underverk med mig. helt seriöst, jag såg fruktansvärd ut i käften. folk hoppade nästan baklänges så fort jag visade smajlet med risk för att överdriva... det är nästan så jag borde försöka hitta en bild. men eftersom jag knappt har några bilder på min dator längre så får ni helt enkelt förbli nyfikna. att min pappa trodde att mina tänder aldrig skulle bli "normala" är väl en bra beskrivning på vilken röra det var i min mun. det var allt.

queen

FÖRRESTEN! mäkta stolt jag blev när Nicky påstod att jag var "the queen of the kitchen" idag. för de tycker jag lagar så god mat. hah! sug på den ni som trodde något annat. risken är ju i och för sig stor att jag blir någon slags privatkock nu också.. eller inte. jag blir aldrig tillfrågad att laga mat i det här huset, jag gör det gärna frivilligt de gångerna jag inte har något annat för mig ändå. kul med uppskattning i alla fall. jag skulle kunna laga femrätters varje dag om jag hade fått fina komplimanger för det. jag kanske skulle gått resturang istället för textil. eller nae, aldrig i livet. gonatt


ungefär motsatsen. inte så sur va!?

hard work work

jag har jobbat ungefär dubbelt så mycket än vad jag brukar göra sedan jag kom hem från Bali. trots att jag vart dödssjuk däremellan också. tiden har gått jäkligt snabbt. det är redan 2,5 vecka sedan jag kom tillbaka, jag har tappat all färg och jag har fortfarande inte rört mig en meter ur träningssynvinkel. I veckan ska jag ha Madison dubbelt så mycket, på lördag ska jag tillbaka till mitt resturangjobb och jag känner att det går bra nu. förutom att jag måste ta mig i kragen och söka mer jobb. men orkar man verkligen åka in till stan efter att man lämnat över lilla barnet för dagen? oftast är jag ganska så slut om jag inte sovit på dagen vill säga. jaja. anyway. behöver få in lite nya rutiner så någon vänlig själv som läser detta kan ju påminna mig om en vecka att jag ska börja träna i alla fall. aight? bra! och jobb betyder pengar så det blir ju skämmigt att klaga på att man har saker att göra. så jag låter bli klagande-biten.

imorgon blir det upp tidigt som ett as och sysselsätta madison med något kul. det är så himla synd att det är för långt för henne att gå in till stan. då kunde man ha gjort massa kul. jag måste leta upp en lekplats någonstans så vi inte bara går till stranden eller upp för kullen. kanske ska gå och hälsa på Inga och Jörgen imorgon, de är så mysiga och man får goa kakor. woop wopp, tjenis.


man behöver i alla fall inte känns sig ensam i det här huset...


just nu utanför mitt fönster


är det inte fint så säg. synd att klockan bara är tjugo över fem och solen redan är halvvägs ner.

mo mo mo mon day

imorse hade jag den konstigaste drömmen på länge, men den var samtidigt helt otrolig. det var längesedan jag kom ihåg en dröm så tydligt. så verklig och i början så fin. Jag var hemma, på parkeringen utanför mormor och morfars lägenhet och alla var där. det var kramkalas och alla var lika glada som jag över att jag var hemma igen. det var strålande sol och känslan var fantastisk. mer av vad som hände på parkeringen minns jag inte, men sen helt plötsligt var jag gammal och låg på något hem och pratade om att jag aldrig velat åka hem från australien. det är läskigt hur verkligt det var, för ingen hörde eller förstod vad jag pratade om. jag blev ignorerad. jag var säkert 50 år äldre än vad jag är nu. när alarmet ringde trodde jag helt seriöst att jag var hemma, och undrade om jag faktiskt hade hamnat på ett hem någonstans. tur att jag ganska snabbt insåg att allt var som vanligt. vad ska det där med drömmar vara bra för. det får mig bara att fundera på vad de betyder.. om det nu betyder något. kan någon skicka mig en såndär drömtydarbok?

förresten. bli aldrig sjuk om ni någon gång ska åka hit. det är värdelöst och man får räkning efter räkning och tvingas gå på återbesök som kostar skjortan. satan. tack och lov för att man är försäkrad. nu ska jag laga lunch till min lilla prinsessa. tjapps


Cosmo och Tazzie (ja, hundens namn stavas så inte inte Tessie som jag alltid skriver. hon är döpt efter "the Tazmanian Devil" och de som träffar henne förstår varför. den lilla grisen!). det är såhär det ser ut när de leker i alla fall. de käkar upp varandra...

för tidigt

det är för tidigt. jag bestämde nyss att jag ska börja träna igen (yeah right). min BFF har åkt och jag är inte redo för måndag än.. nä, nu går jag och lägger mig igen. godmorgon på er.



. . . !

...

jag funderar på varför jag sitter här och känner att jag vill ha något att praktiskt taget skratta ihjäl mig åt. jag vet inte vad det är men någon bubblande härlig känsla i magen att om jag vart på en nattklubb hade detta resulterat i en otrolig ful dans och jag hade tyckt att livet var underbart.

svammel

hemkommen från dag 2 på nya jobbet. det verkar just nu som att jag inte kommer få så mycket tider förrän i mitten på juli. men jag är nöjd så länge jag drar in lite extracash.. och det finns ungefär 324 resturanger till att söka jobb på här i stan. det känns inte alls som det är någon brådska för min del faktiskt. jag trivs såpass bra här så det skulle inte förvåna mig om jag blev kvar här i ett år, i Bunbury alltså. på Birch street. i ett hus 100 m från havet. 100 m från en strand som är flera mil lång. närheten till delfiner och delfincentret. familjen jag bor med är otrolig. alla roliga människor runt om kring mig (trots att merparten av de jag känner här just nu är över 40, men huvudsaken är väl att man har kul med dem?!). jag har underbara Steph kvar som kommer lämna mig om exakt en månad och det kommer blir fruktansvärt! jag har sibban som kanske åker när som helst eller inte alls, åker han så blir det ännu mer tråkigt.. också! fast trots det är jag rätt nöjd med livet som det är just nu. jag ser mycket fram emot att ta en tour längs med västkusten, åka över till cairns och göra precis allt allt allt på vägen ner till Sydney och Melbourne. jag ska dit! så är det bara och jag tänker inte komma hem innan dess. punkt slut. jag vet inte vad jag ville ha sagt med allt det här. men det var härligt att få det sagt. glad midsommar förresten, i efterskott. hejs.


min nya stil. raggsockor och gympadojjer. vad hände?

jag kan ju trösta mig med gamle Ledin

jag, och säkert många andra, förknippar midsommar eller sommar i helhet med musik av Tomas Ledin och Gyllene Tider. jag sitter här och tänker på svensk sommar och lyssar på Ledin. vilken härlig känsla jag fick i magen av det. det är tur att man kan trösta sig själv med svensk musik när man inte är hemma och firar midsommar med alla fina vänner och familijen. detta är ju en såndär typisk låt som alla mer eller mindre vrålar ut med helt sinnessjuk kraft ett par gånger under denna dag?


for HELVIDE!

ikväll ska jag gorma och sjunga snapsvisor på danska så det bara smäller om det. det spelar ingen roll om jag så ska stå där själv, eftersom alla är 40+ och det bara är fredag imorgon så vill folk kanske ta det lite lugnt, men äsch. jag och MR ska hoppa ner i Elisas och Robs supermegastora spa! eller något.

förra årets midsommar spenderades på Rhodos och imorgon är jag uppenbarligen här och det ska inte fira ett skit. Men Rhina, en kompis till familjen, är dansk och har fixat en dansk midsommarkväll ikväll. det ska alltså ätas sill (YES, ska föräta mig trots att det smakar skit), knäckebröd, vi ska grilla korv och så ska vi bränna en häxa. för så gör man i Danmark. det känns bra det här.

något mer som känns bra är att jag var på arbetsintervju idag. vet inte om det var så mycket av en intervju, det var en såndär chef som frågade direkt om jag kunde komma in och provjobba redan ikväll. men eftersom jag har Maddie till 18 så tog vi det imorgon istället. så ja, imorgon är det upp till bevis på resturangen som heter "top of the town". tjapps


förra årets midsommar; vi tittade på fotbollsmatch, blev lulliga, käkade på resturang, jobbade på våra barer och avslutade dansades till solen gick upp på Rhodos fetaste uteställe Paradiso...



min fina och jag. vilken sommar vi hade!

inte riktigt sill coh potatis. men öl hade vi i alla fall!

haha simon och kocken. underbart

åker ni någongång till Rhodos så får ni verkligen inte missa det här stället. Det är en enrom uteklubb utan något tak, och det är alltid grymt mycket folk och stämningen är alltid på topp. det är ett ställe man drar till efter alla rundor på bargatan, och vi som arbetade drog dit vid 3-4 när vi själva slutade för natten. åh! vill tillbaka.

det bärjar avta med folk framåt 7-8 tiden på morgonen..

frukosten på våran takterrass innan det var dags för sömn och sedan arbete igen. alldeles för bra och alldeles för hårt liv. men jag skulle nog ändå göra om det om jag fick chansen...

my sweetheart.

är hon inte söt så säg. det är så himla kul att hon har börjat prata riktigt bra, det är inte alls svårt att förstå vad hon säger längre (okej ibland hittar hon på egna ord men det gör väl alla barn när de är två år). Jag förstår inte riktigt hur jag någonsin ska kunna lämna den här familjen och det här huset. inte i nuläget i alla fall...

Maddie och Lala sitter och samtalar med varandra. kan vara mycket intressant att lyssna på.

trött men glad tjej.

YO! man får ju lära henne att vara lite kaxig också, så hon blir en tuff OZ-pingla

klappar på Cosmo litegrann.

spanar in solnedgången från trädgården.

här med hennes bästa barnvakt någonsin? vad vet jag, hohooo.

irland?

jag har träffat på en del irländare under min tid här i Bunbury. tänkte bara säga att jag tycker dom är allihopa väldigt speciella. till exempel så hör man nästan aldrig vad de säger om de har druckit (enligt migsjälv) och så tror dom att irland är något slags heligt land, världens bästa ungefär. ni ser flaggan i bakgrunden här? dessa irländare som vi träffade i lördags blev förolämpade om man nuddade deras flagga, jag menar, det är en flagga. och jag råkade göra dem ganska så upprörda av att hänga i den. den är ju ful till och med, och när jag sa det så hade jag nästan lust att springa ut och gömma mig för deras ansiktsuttryck var sådär skoj. äsch. hejs

mitt i veckan

vad händer såhär mitt i veckan. Madison sitter och leker med sin hysteriska låtsasdator och vägrar sova. så kan det vara ibland, och då tycker jag att hon kan få vara vaken då. jag har aldrig förstått mig på varför man tvingar barnen att sova under dagarna om de verkligen inte är trötta alls. någon gång måste de väl bli trötta ändå, bättre så somnar hon som en stock ikväll när det är dags. anyway, Jag Sibban och Steph lagade Taco och såg på Twilght igår. det var välbehövligt, maten alltså. kändes svenskt på något vis trots att det inte ens är svensk mat. och twilight är ju alltid bra.

imorgon ska jag/vi på arbetsintervju. det beror väl på om Sibban hade tänkt stanna här eller inte, det är lite förvirrat på den punkten tycker jag. Det är i alla fall på en resturang som heter "on the top" och chefen ska ydligen vara lite svår att handskas med i början, haha. bra att veta ändå, känns ju inte alls jobbigt. äsch, det finns många förutfattade meningar om chefer. har jag arbetat på särlakoket i halva mitt liv så ska det här nog gå bra också. som ni märker har jag fortfarande noll motivation till att skriva, jag känner mig tråkig! men jag har det otroligt bra här, och det blir kanske lite tröttsamt att läsa om hur fantastiskt liv jag har varje dag... or?

jaja. nu får jag väl underhålla mitt barn. hon vill läsa askungen för säkert 25e gången. men vad gör man inte. tjapps



Cosmo och Madisons nya megatärning.

Middag med familjen + vänner i lördags. mycket trevligt.

ungefär

jag har ungefär ingenting att säga. det har hänt ungefär noll saker idag. och det har UNGEFÄR vart en bra dag i alla fall. Jag hämtade sibban på tågstationen för att han ska få lov att vara lite inneboende här ett tag, hade jag inte sagt det? nej men då vet ni och sluta komma med irriterande kommentarer om saken! det är dags att ta tag i jobbsökandet på riktigt, så det är väl det vi ska försöka med de kommande dagarna. på onsdag vankas det förmodligen arbetsintervju och det känns riktigt bra. resten av dagen vet jag inte hur den ser ut. jag känner mig rastlös eftersom jag vanligtvis är sysselsatt varje måndag från 8-18, men idag har jag kört lite bil och tittat på film... och solen har lyst ikapp med havet utanför fönstret. hmm.dåligt! mister ligger och sover. funderar på att ge honom ett fruktansvärt uppvaknande och ta oss ut på äventyr. frågan är vad det kan va. och så elak är väl inte jag heller för den delen?  men jag är sugen på Port. hadää!



wa wa wa

vilken kul kväll vi hade igår, inte konstigt med tanke på att jag blev förvånad när min vinbox var slut och blev lite olycklig över det ett tag. men det var nog ganska bra att det inte fanns mer. det blev en lustig kväll. de som känner mig vet som sagt att min blick blir lite annorlunda när jag får i mig lite alkohol. jag förstår det inte själv, men jag skelar tydligen. det plus att jag fipplade med mitt pass utanför Fitzy's gjorde att vi inte fick komma in på första försöket. det är inte första gången det händer och det börjar bli lite pinsamt tycker jag, eftersom jag inte alls borde ha problem med att komma in. jag befann mig inte i SÅ onyktert tillstånd faktiskt. från ingenstans så hamnade vi på en förfest med två irländare som blev förbannade om man tog på deras irländska flagga, så jag stog mest och gnuggade mig mot den och gjorde fågeldansen i en timma innan vi hoppade in i en taxi med två okända aussietjejer och tog en svängom på stan. slutligen kom vi in på Fitzy's och körde lite discodans. kllockan stog på 4.30 när jag kom hem och jag somnade fort nöjd och belåten efter en underhållande kväll. det om det.


tar en paus

att äta antibiotika och dricka vin har väl aldrig varit bra. därför tog jag en paus i min kur i eftermiddag/kväll och fortsätter imorgon. dumt tycker ni, bra tycker jag. jag mår trots allt toppen. just nu sitter goda vänner till familjen i vardagsrummet och snackar skit, vi har det trevligt. senare ska jag vidare till steph. tjenna

Grattis MOM!

Idag fyller min mamma år. alla älskar väl sin egen mamma och säger att de har just den bästa. jag är inget undantag, jag tycker jag har den bästa mamman i världen och hon är värd allt guld som finns i universum och mer än så behövs inte sägas, för kärlek går knappast att skriva ner i ord på något bra sätt. så.. grattis på födelsedagen mamma. vad snygg du är! puss


doh'

är det mänskligt att vakna med ett ryck klockan åtta då man är ledig och inte kunna somna om? det kändes verkligen som om jag hade försovit mig till något. Det kanske bara är så att jag sovit alldeles för mycket den senaste veckan. Jag ska inte ha Madison förrän klockan 12 (phils farmor gick bort igår, så han tog första bästa flyg över till cairns som ligger på andra sidan australien, därav ska jag ha Madison hela helgen) och har inte någon speciell tid att passa idag så jag la mig och åt godis istället bara för att jag kan :)  nu ska jag sätta på en film och njuta av att det är morgon.. eller något liknande...


jag hade velat sitta på Aristos och dricka kaffe hela dagen idag. men för det första så regnar det och då låter det inte alls lika lockande längre. för det andra så så har jag inte ens tid.

ah honey oh sugar sugar you are my candy girl ..


DÄR HAR NI! anledningen till en fet klump i min mage. hade helst av allt vilja ligga där jämte henne och bara klappa henne och se till så att allt blir bra igen. inte för att jag tror att jag gör det bättre än min moder och fader, utan bara för att hon är min älskling. alla gånger hon har vart sjuk har jag alltid vart där, om det så bara handlat om att lägga huvudet i hennes korg där hon ligger själv alldeles utslagen för att hon inte ska känna sig ensam. nu får jag lägga huvudet i tvättmaskinen och sätta på för att få tankarna att sluta snurra. jag blir nog för nojig för mitt eget bästa, men det är inte så lätt när man haft henne i familjen 14 år av sitt liv. anyway, jag håller tummarna för att hon är bättre och att vetrinären kan fixa en tid någon jävla gång!.

gräslök och lösgodis

imorse åg det ett jättepaket utanför min dörr när jag vaknade, äntligen kom det fram! Jag tror det har blivit kollat av tullen här i australien eftersom det låg lappar i lådan där det stog att inget blivit borttaget, och varför skulle mamma skicka med en sån lapp liksom.. jag blev i alla fall gladast i världen, kunde inte vaknat upp på bättre sätt efter den här värdelösa natten när jag bara vart orolig för min sjuka vovve som ligger hemma i sin säng och har ont. jag har suttit och tryckt i mig lösgodis, ÅH VAD GOTT! och chips med gräslök och ostsmak. herregud. jag har inte alls ont i magen nu?! jag fick sluta äta för ett tag sedan, magen sa liksom stopp, den är inte van vid såna här fantastiska ting haha. men det var så himla gott. tur att man har världens bästa mamma! raggsockarna låg högt upp på vad som var bäst medskickat också, det är verkligen svinkallt på golven här "hemma", och nu slipper jag linda in dem tretton varv i täcket när jag ska sova (fötterna alltså). nu ska jag ta och läsa borås tidning och lösa svenskt korsord. fy vad livet är härligt. ännu härligare att lyssna på hur regnet smattrar mot fönstren och man vet att man ligger inne med gott samvete. ciao

idag saknar jag

.. Dolphin Discovery Center och the dolphin family. Herregud så längesedan jag var där nu. och att jag saknar det trots att det är vinter. hmm.. kanske får ta och dra mig dit snart. jag funderar starkt på att ta en s.k "sex-veckors" över jul och nyår, det skulle vara hur bra som helst. men det skulle nog aldrig bli samma sak eftersom wiz-familjen inte kommer komma tillbaka haha. åh, vilka fina minnen.


från och med du

lyssna på den här ett par gånger och man är fast. första gången jag lyssnade på den var den OK, nu älskar jag att sätta volymen på högsta och bara känna vilken härlig låt det här är.



folk har problem

Jag är väldigt glad att jag inte är hemma i Sverige på ett sätt just nu. vad är det frågan om? jo Prinsessan ska gifta sig men vadådå? på aftonblader och BT's hemsida är det det första man kan läsa om varje dag. presenter hit och dit och alla ska gifta sig på samma dag och fan och hans moster.. MEN DET HÄR? nu får väl folk ge sig och skaffa sig ett liv? och att kalla det för ett konstprojekt? hahahahaha folk är inte friska.

Gift dig – och skilj dig dagen efter

Prinsessbröllopet i dag 07:18. ur BT

Samma dag som kronprinsessan Victoria och Daniel Westling skrider fram till altaret i Storkyrkan i Stockholm gifter sig tjugo för varandra främmande människor i Folkets Park i Malmö.

Men bara för att dagen efter begära skilsmässa.

Det hela är ett konstprojekt som går under namnet Det lite billigare, lite sämre bröllopet, skriver Metro Skåne.

De giftassugna paras ihop slumpvis i både heterosexuella och homosexuella par och ingen vet före vigseln vilken partnern blir. Skilsmässoansökan skriver de på redan innan ceremonin börjar.


antibiotika hjärta jag

jag undrar vem som har kommit på alla medeciner och hur de kan fungera så bra. just nu älskar jag antibiotikan jag fick emot mina sjukdomar eftersom jag sovit nonstop sedan klockan 2 inatt, värken i hela min kropp är borta, huvudet är lugnt och halsen har liksom luckrats upp och jag kan prata normalt igen. på bara ett dygn! hoppas den ger sig på ryggen snart också så är jag normal sen. Förresten så tittade jag på den omtalade filmen The Notebook igår. den var verkligen inte som jag hade förväntat mig, men en otroligt fin film. jag hade behövt någon som satt och klappade mig på huvudet när det blev som sorgligast och finast.

just nu så känns det som om jag har 17 små dvärgar i magen som springer omkring och blåser såpbubblor.. antibiotikan. haha det är lite lustigt, jag trycker på magen och så ger den ifrån sig världens oljud. allt grurggar liksom runt där inne. jag behöver youghurt förmodligen. 4 antibiotikatbletter om dagen blir väl en chock för magen kan jag tro. men det är väl värt att gå runt och låta lite än att må som en apa.

idag vet jag inte vad som händer. jag har i stort sett blivit förvisad till sängen och vila av nicky, men här kommer jag bli rastlös på en timme till. kanske ska ge mig ut på en lugn promenad i det fina vädret. eller springa över vägen till stranden och bara sitta där och titta på vågorna. vi får se. jag längtar till imorgon. då ska jag och Steph laga Taco på mitt sätt. inga bönor eller konstiga kryddor. det ska bli supergott. höres



haaaard work work

oj oj oj . tre antibiotikapiller och min hjärna har redan slutat gunga runt i mitt huvud. det känns underbart att ögonen hänger med när jag vrider på huvudet och att jag kan lyssna på musik utan att kräkas igen. att man aldrig går till doktorn i tid. jag räknar kallblodigt med att vara felri från baselusker på fredag! just nu sitter jag och fyller i arbetsansökan till Woolworths, det är en mataffär. i veckan får jag besked från Aristos och The Dome också. får jag inget av dessa jobben så finns det ungefär 50 till att söka. Bunbury består av resturanger och cafeer, precis som borås. och eftersom det inte är så attraktivt att komma just till denna delen av australien när det är vinter så har man inte så stor konkurens heller. det känns bra, under tiden har jag i alla fall Madison att ta hand om. Jag kommer alltså fortfarande ha henne fyra dagar i veckan, men för att kunna spara mer pengar så behövs det ett extrajobb på kvällar och fre-sön. det ordnar sig. jag skulle inte bryta ihop om jag hade blivit kvar här i ett år heller tror jag. jag gillar själva nannygrejen, tro't eller ej. wellwell. jag siktar fortfarande på Metallica i Sydney i November. skam för den som inte har drömmar att leva upp till.

ja och mer? jag hade nog inte mycket mer att säga.


Steph och jag i lördags när vi var och kollade på grabbarnas fotbollsmatch.

oooooooh baby

jag har gått omkring och nynnat på en sång så mycket idag så jag tänkte dela med mig av den. det är noll procent vad jag gillar egentligen och jag har aldrig ens gillat låten. men idag är det den bästa sånt hänt mig. jag har fortfarande lite feber. det är kanske anledningen.


500 kr fattigare

men oj vad skönt det känns att få veta att man inte klagat i onödan... En titt på halsen och doktorn garanterade halsinfektion, och så fanns det massa blod där också från allt hostande eftersom infektionen gjort halsen sårbar (försöker översätta direkt från engelska och ser att det låter sådär bra, men så sa han typ) han kände på ryggen och magen och sa att jag hade urinvägsinfektion, jag fick kissa i en burk. det är nog det värsta som finns ungefär, det är som om man får prestationsångest eller blir nervös eller något, för är det alltid svårt trots att jag de senaste dygnen sprungit på toa minst 3 gånger i timmen. svaret på det får jag på några dagar, men ändå fick jag antibiotika som kommer ta bort alla infektioner jag har i kroppen, inklusive urinvägsinfektionen trots att jag inte fått den 100% bekräftad. men eftersom jag fått det titt som tätt det senaste så är jag redan säker på att det är det så jag är glad att jag fick tabletter. 2 dagars vila och 4 tabletter om dagen i 5 dagar och jag borde vara fult frisk igen. jag tycker jag har vilat mestadels av tiden sen jag kom hem från Bali, förutom då jag sprungit efter sketongen.. men det är inte speciellt ansträngande. Nicky såg helt förstörd ut när hon hört vad doktorn sagt och hon inte fixat en annan barnvakt veckan som varit. men det var ju inte så lätt för henne att veta hur jag mådde när jag sagt att jag mår bra liksom. igår sa kroppen emot och tur var väl det annars hade jag säkert inte gått till doktorn på en vecka. nu ska det bli skönt att bli frisk, framförallt att bli kvitt värken som jag jag har i hela kroppen. lite fotbollsvm och glass på det här så kommer jag redan känna mig bättre.

just det, på tal om 500 kr fattigare... ett läkarbesök för mig här i australien kostar 64 dollar, allstå 400 kr ungefär, och medecin för 100 kronor till. men hallå? 400 kr för ett läkarbesök som tog 5 minuter? aeh, tur att man är försäkrad!

något som gjorde mig på jättebra humör nu när jag kom hem var att se att min systers artikel om hennes viktnedgång blivit publicerad på viktväktarna.se. mäkta stolt är jag över hur duktig hon har varit och är. http://www.viktvaktarna.se/success/art/index.aspx?sc=17

svullen

nej, jag har inte den här dubbelhakan och "breda" käkbenet i vanliga fall. jag är bara hur svullen som helst, i hela halsen. tur att jag kan dricka vatten i alla fall. läkaren om 3,5 timma, ge min antibiotika eller vad som helst !!! det var lite skoj att hon jag pratade med undrade om jag var en mrs eller mr. och det var lite skoj att Nicky trodde att jag var jätteledsen imorse eftersom jag låter ganska så annorlunda. haha. nä, nu tänker jag inte vara sjuk mer. men är glad att jag överlevde natten, jag sov alltså från 17-23 och sen ca 00-08, och så har jag vaknat av de där svettattackerna som man frysre av. snacka om att jag borde vara utsövd ändå. men jag ska sova lite till, den här huvudvärken kan jag inte vara vaken med. höres!

va?

är det normalt att svetten rinner över hela kroppen men att man håller på att frysa ihjäl samtidigt? jag har sovit sen klockan fem, nu är den snart elva och jag ligger här och undrar hur jag ska överleva den här natten...

discodans och milkshake

vi kom ut til Sky Garden den näst sista kvällen. Ett svinstort ställe och det var riktigt kul. lite speciell dans bland människor men vem har sagt att man är normal själv.

mycket konstig tjej till höger?

riktigt performance

folk som trodde de var lika bra som tjejerna ovan..

sista kvällen på mexikansk resturang.. jag är lite bränd här ja..


det var nog allt från Bali. hope you enjoyed it.

sick of being sick

här sitter jag med ett ansikte torrare än Gandhi. jag har ingen kraft att gå ända till mitt rum och smörja in mig ens. imorgon blir det doktorn, definitivt. gårdagen kändes bra, den här natten var hemskt och dagen har vart ännu sämre. att ta hand om en sjuk unge är inte det roligaste när man själv är sjuk. (ursäkta, det här har blivit ett ställe jag får klaga på så sluta läs om du tyckte det där var negativt). min rygg gör skitont (urinvägsinfektion igen??) jag måste springa och kissa ungefär 3 gånger i timman (urinvägsinfektion!) jag har svårt att svälja och jag har lock för öronen (halsfluss) mitt huvud värker och ögonen hänger inte med när jag vrider på huvudet (feber!) jag stog i kokhett vatten alldeles nyss och bara stog och frös (feber) när jag kom ur duschen tog jag på mig kläder som jag värmt i torktumaren och jag fryser ändå (feber). jag kanske ska gå och lägga mig en stund innan Madison vaknar och ska underhållas och snora ner mig. ska faktiskt lägga upp de sista bilderna från Bali också. höres.

snorkling vid USS Shipwrek.

Som ni förstått så var det en hel del snorkling, men det är ju så himla kul också. man får ju passa på. Men det här var något utöver det vanliga för fysatan vad mycket fiskar det var. och inga små söta korallrevsfiskar utan stora betongklumpar till fiskar, nästan. jag lovar att den största jag såg var ungefär som halva mig, det är inget skämt. jag höll på att dö av hjärtklappning och tittade ovanför ytan och försökte låtsas att jag inte såg någonting. herremingud. man vande sig vid de lagomstora fiskarna, och över hur nära de var en. men hade jag sett den stora bamsefisken igen så hade jag nog svimmat. jag hade kunnat mata 20 barn i afrika med den i en vecka och då skojar jag inte det minsta! här är bilder från snorklingen i alla fall. Det var folk som dök med tuber samtidigt vid skreppsvraket. en rolig sak som jag fortfarande kan skratta åt är att när både jag och sibban väl vänt oss lite vid fiskarna så bli han helt entusiastisk och börjar snacka om ett rev som är under oss. jag trodde han skämtade, för det var ganska uppenbart att det var skeppsvraket. en tio minuter en kvart senare så kommer han upp igen och säger på sveriges mest norrländska dialekt "män malin, dä är ju Schäppet!". att jag inte drunknade är förvånande....

Mount Batur Vulcano

Näst sista dagen så åkte vi upp längs östkusten och snorklade vid ett skeppsvrak, USS Shipwrek. På vägen tillbaka så åkte vi upp i bergen och tittade på vulkanen, bilderna är verkligen inte rättvisa. det var otroligt fint! på vägen nerå åkte vi igenom byn Ubud och Celuk. Celuk är berömt för sina smycken, det är äkta silver och guld. Jag köpte den finaste ringen någonsin, den föreställer en orm och kostade 130 kr! hur biligt? äkta! här är bilder från mt batur i alla fall..

man får ta vara på utrymmena man har.. lite svårt på en cykel kanske.

mer vackra risfält längs vägarna


våran snälla taxiguide som vi åkte med i två dagar. han tog väl hand om oss och hade sjukt utstående öron.

Tempel Tanah Lot

Tanah Lot är ett av månfa populära tempel på Bali. Minns jag rätt så sa vår guide att templet byggdes på 1400-talet (eller hur blir det, 14th century, är det kanske 1300-talet? minns inte vad fröken sagt i skolan hööh). Hela tempelområdet var ganska stort och bestod i sig av tre tempel ute på klipporna i havet. mycket fint, var meningen att vi skulle få se solnedgången här. men som ni ser så var de tinte så bra väder.. men det var fint och kul att se ändå!

back to normal

uppe med tuppen idag och jag är helt slut. Vi sitter och laddar upp för danmark-holland med varsitt glas vin. egentligen så väntar vi på Japan-matchen, för Nicky och Phil har en vän som bor hos dem just nu. hon heter Ericko och är som ni förstår från Japan. hon är väldigt trevlig, har hur bra engelska som helst (för vanligtvis har folk från asien väldigt svårt med engelska). Känns som om vi är en enda stor jättefamilj i huset just nu. det är trevligt, jag skulle nog kunna bo i kollektiv, bara jag hade ett eget rum. tänk så härligt att bara kunna gå ut ur sitt rum så har man alltid någon att umgås med. det ni! det gillas!

förutom att ha sprungit efter madison som en tok och busat med henne så har jag städat, tvättat, lagat mat, gjort amerikanska pannkakor och fixat med mitt CV. så det är väl inte konstigt att man är trött. Madison pratar som en galning, det är skitkul.. fast numera får man inte en lugn stund förrän hon sover. men det är väl härligt med barn som har energi! nu ska jag återgå till fotbollen. tjapps

forts...


inget fel på sånt här vatten. inte fel alls.

från snorklingen "three islands" från Gilli Trawangan.



efter en vecka spenderad på Trawangan var det dags att åka tillbaka till Kuta.

underbara Trawangan

inte konstigt man får magsjuka...

risfält som halva bali består av om inte mer. risfält och tempel.

Rafting. Vi fick gå ner ner ner ner ner ner och ner.

fjompigaste bilden någonsin..

våran raftingguide och lilla asiatfamiljen.

forts..


stranden på Gilli Trawangan.  5-6 meter ut från stranden så fanns det hur mycket fiskar som helst, det var ganska strömt däremot så man gled skitlångt bort av att bara ligga stilla och titta. skithäftigt med fiskar men som sagt så var jag lite rädd också. dom är ju så äckliga om dom kommer för nära...

hemlösa katter fanns det gott om. Sibban kände väl att han var tvungen att göra en god gärning..

mycket populär lek bland barnen, att flyga drake.

mm. jordgubb

här har jag förmodligen blivit frisk! eller bättre i alla fall..

alldeles fantastiskt härligt hörrni.

fiskare. alla på ön var troligtvis muslimer, och säkert 70 % var fiskare. (alltså jag vet inte, det är vad jag tror). På Bali är 90% hinduer (fakta!) och de gillar inte alls muslimer. hinduerna säger att muslimerna eller "folket från Java" kommer till Bali och gör vad som helst för pengar, luras och har sig. speciellt med turisterna då... våran taxiguide som vi hade sista veckan sa till och med att de lätt dödar för pengar och att han inte var speciellt förvånad över terroristatackerna som bali drabbades av 2006 och flera hundra människor dog i Kuta...



på den här lilla ön hade dom inga bilar alls, bara häst och vagn. och ännu mindre och klenare hästar än i Kuta. usch.

solnedgången bakom träden


rainbooow.

more to come...

en dag på Gilli när vi trodde att vi mådde bra så hyrde vi som sagt cyklar för att åka och snorkla på norra sidan av ön. vi förstod inte riktigt hur liten ö vi var på eftersom det slutade med att vi snorklade på den södra sidan. det var kul att komma ut och se sig om lite i alla fall...


det var sånt otroligt fint vatten. underbart!






''

mitt emot gilli trawangan ligger en större ö som heter Lombok. till vänster på bilden (ni kan inte se det) så ligger ytterliggare två små öar, Gilli Air och Gilli Meno (nemo?). alla tre öar är otroliga paradisöar. hit ska jag igen!



mår ganska så dåligt här faktiskt, men man måste ju vara nöjd med livet ändå!


det där med barnprogram...

På måndagar har jag oftast Madison från klockan åtta på morgonen till fem/sex på eftermiddagen. en dag som denna när jag samtidigt tvättar och städar huset så sitter hon någon timme framför barnprogrammen på tv. jag fattar verkligen inte. vad hände med alla kul barnprogram som fanns när jag var liten? nu handlar det om lerfigurer, broccoli och ett salladdshuvud.. rymdfigurer som är så dåligt gjorda att jag vill stänga av tvn och nyss handlade det om en jätteutvecklingsstörd kille som satt i en fåtölj och försökte prata.. inget emot utvecklingsstörda och det är väl bra för barn att se att alla är olika, men hallå? vad får man ut av det där? en kille som sitter och skriker något osammanhängande i fem minuter med en grimaserande "frisk" människa bakom sig. det kanske bara är australienska barnprogram som är så här extremt dåliga. det enda som är bra är att dom sjunger "ABC" och räknar till 10 ibland. hmm. back to work, tjapps.


okej, då kör vi...

dags för bildbomb. ni har bara fått se Sibbans bilder hittils och jag har knäppt över 700 st själv... här är ett urval;

första dagen spenderade jag ensam eftersom sebastian inte kom från Sydney förrän sent på natten. såhär ser ett par fötter ut efter att ha gått vilse i 35 graders värme och regn i två timmar. jag fick ta taxi tillbaka vilket tog 30 minuter.. så jag var verkligen helt vilse, hela vägen tillbaka var jag svinförbannad på mig själv och mina onda fötter och lovade mig själv att aldrig försöka gå genvägar på främmande ställen igen.

en av gatorna i Kuta på kvällen.

vi åkte iväg till Nusa Dua en dag. först blev vi helt körda tll fel ställe. vi hamnade på en strand som enbart var till för vattenaktiviteter, vi förstod inte speciellt mycket någon av oss. vi bad taxichauffören att köra oss till den "riktiga" stranden och vi hamnade här. på en strand där det inte fanns något hav i närheten och det var inte alls fint. Men vi gick och kikade lite grann och tog sedan en taxi tillbaka för som ni ser var vädret inte det bästa. men vi gjorde något av dagen i alla fall.

turist javisst!

Käk på en av resturangerna i Kuta.

Tempel, Portar liknande den på bilden och statyer ser man överallt på Bali

Någon var väldigt vit och det var inte jag...

Mopedisterna var precis som i Thailand. Precis överallt och alla visar noll respekt för varandra. Vi såg ingen olycka förrän sista kvällen. eller jag såg inte ens jag hörde bara smällen. tydligen hade en moped försökt köra förbi en Taxi och på något sätt öppnade föraren dörren eller något sådant och då kan ni ju föreställa er hur det gick. Mopedisten levde i alla fall och kunde resa sig upp direkt. men det lär ju ha gjort ont. är förvånad att det inte händer fler olyckor..

Staty när man kommer in i Kuta

Det fanns massvis med sådana här häst och vagn taxis. personligen tycker jag det är djurpågeri och får ont i magen av att se dessa taniga hästar dra omkring på tunga människor. man kunde tydligt se att hästarna var olyckliga då de stog på "stationerna" mer huvudet ner i asfalten och en del såg ut som om de knappt orkade stå upp. de kan väl åtminstonde använda större och framför allt starkare hästar till sånt här. det kanske inte finns stora hästar på Bali, men då får de ge dem mer mat så de får mer muskler. punkt slut!

Det här är alltså en MARLIN. en svärdfisk. folk kallar mig alltså för svärdfisk. ska man ta det som en komplimang eller inte tro? malin är ett killnamn i indonesien också om ni ville veta.

fullmåne från Gilli trawangan.

när man är sjuk får man skåla i apelsinjuice..

efter en fin vecka på Kuta, så spenderade fyra dagar i denna sängen på Gilli Trawangan. den kanske ser skön ut men jag hatar den. dåliga minnen. mycket synd eftersom det trots allt var en fin bungalow vi bodde i. men det uppskattar man inte riktigt i det läget.


får fortsätta lägga upp bilder imorgon. nu har ni ett par stycken i alla fall. jag måste sova, för jag tänkte nämligen gå upp klockan halv tre inatt och kolla på Australien-Tyskland. Jag måste ju heja på Australien nu när Sverige inte är med... vi får se om jag orkar. ska ha Madison från klockan 8 imorgon också. tur att hon sover lite på eftermiddagen så jag kommer få en powernap då. tjapps.

look at yourself after watching this...


glory you found


feber snorig ont i halsen trött

jag är sjuk. och så är jag trött på att vara sjuk. först var det magen med feber och allt det där (läs: förmodligen salmonella, det värsta jag vart med om i mitt liv) sen blev det bättre och sen åkte jag på världens förkyldning som inte har släppt det minsta än. därför är jag värd att vara deprimerad. trots 14 timmars sömn så har jag ändå feber, hosta, är snorig och har absolut noll energi. därför är jag inte intresserad av att göra något annat än att äta glass och dricka cola idag, men jag har inga laktostabletter kvar så glass vågar jag mig inte på trots att det fungerar ibland, men det är inte värt att riskera.. och de har aldrig cola i det här huset. men pepsi, duntäcke och film. och kanske lite sömn på det så blir jag frisk hade jag tänkt. och så tänker jag inte prata med någon. jag är noll procent social. ska slänga upp mer bilder från Bali och berätta hur underbart det var. men sen, när jag inte är deprimerad längre. tjapps

ja så sur är jag.

.

återkommer när jag har inspiration.

.

återkommer när jag har inspiration.

back in btown

tillbaka i Bunbury igen. det känns skitlustigt. spännande på något sätt. har haft det hur bra som helst på bali, trots sjukdom. men nu är det tillbaka till verkligheten som gäller. men först ska jag sova hur länge som helst, tjapps.


snorkling pa sveriges nationaldaaaag vabra.

jo. slutligen kom vi ivag pa var efterlangtade snorklingtrip. glada och nojda och med solbranda ryggar har vi for nagon timma sen proppat i oss varsin pizza. tack och lov for att man gillar mat igen, jag blir sa kinkig om jag inte kakar forstar ni. det har vart en toppendag och sibban sa att jag var jatteful nar jag somnade helt utslagen pa sangen nar vi kom hem. snall kille det dar, aven fast jag vet att jag ser ut som en klubbad sal med oppen mun da jag sover... har ar bilder.

sibbans minneskort till hans kamera har ballat ur, sa det far inte plats mer an 7-8 bilder pa den. lite synd men vad gora? det ar atminstonde fina bilder...


imorgon bar det av tillbaka till Kuta som sagt. vi far se vad som hander, vi vill gora mycket men med 4 dagar pa oss sa kanns allt lite stressigt. vi tar det som det kommer. det blir bra pa ett eller annat satt. pa aterhorande mina vanner!


randoms


haha. jag tycker det var jattekul. bari. haha

en av manga nattbad. hoho

AT INTE! smakar inte bra alls ska ni veta

liten sot gubbe. eller ja, sot och sot... nagon slags vaktmastare.

sana har finns det typ overallt kanns det som. olika stallen dar man ska offra grejer till gudarna och kanske be.

regler ?!

tempel pa nusa dua

jo. det har skulle vara en fin strand hade jag hort. ni ser ju sjalva. det kanske hade vart fint om det vart nagot vatten dar....

kak vid poolen. lite far man gotta sig!

mr mr mr sibban.

under wateeer,

apache reggae bar

tro't eller ej. men en riktig utgang har vi bara hunnit med under vara snart tva veckor. jag tycker vi kan kalla det en vecka eftersom vi gjort nada och ingenting under veckan som varit. i alla fall sa fick vi for att att ga ut och testa Kuta's nattliv nagon dag forsta veckan. vi hann inte ga langt innan vi traffade pa ett par fran england som hakade pa oss, och vi hamnade pa apache reggae bar och hade en tokig kvall. riktigt kul och billiga drinkar...

den har "lilla" shoten" kostar ca 45 kr och rackte for oss alla fyra ett bra tag.

det ar synd att jag har glomt namnen pa dessa trevliga manniskor!



sadar gar det ja...

raaastaaamen. som ni ser sa var det sanddansgolv. det var live reggaemusik. det var roliga manniskor. det var helt enkelt hur kul som helst.

update

antligen sa kan man andas och ga normalt utan att fa magknip eller andra attacker. den har veckan har varit helt sanslos. jag vet inte nar jag senast var sadar sjuk. usch usch, man far ju veta att man lever i alla fall. senaste veckan har det inte hant sa mycket eftersom det spenderats mycket tid liggandes i sangen tittandes rakt upp i taket med kramper i magen.. denna dagen har vi dock spenderat pa stranden och bara solat, det var vi varda tyckte jag. vi trodde bada tva, alltsa vi var helt stensakra pa att det var fredag idag.. men det var ju lite fel. sa jag fick angest och panik nar jag insag att det ar mindre an en vecka kvar har. man kan ju inte hjalpa att man vart sjuk, men helvette vilken otur. ska forsoka slappa det. det kanns ju underbart att kunna ata och faktiskt kanna nagon sannar matlust igen. nu har jag mest lust att ata ihjal mig bara for att jag kan. men man kan nog inte saga att jag ar fullt frisk och far borja med att vanja magen vid mat igen. lite svart nar man knapp atit en matbit pa 5 dagar och levt pa vatten. en pizza hade inte suttit fel alls.. ooh.

for tva dagar sen, nar vi en eftermiddag kande oss hyffsat friska sa hyrde vi cyklar och snorkel for att bege oss till norra spetsen av on och kika pa skoldpaddor. men vi forstod nog inte riktigt hur liten den har on ar sa nar vi trodde att vi var framme.. pa norra delen, sa hade vi cyklat runt on och var pa sodra, knappt fem minuter fran varat hotell. klantigt av oss kanske, men det var fint vatten och fin utsikt. och sa fick vi se nagra smafiskar och sjoborrar. efter det blev det sang-och-toalett-lage igen. igar vaknade vi ganska sent, tack och lov hade i alla fall jag fatt hyffsat bra somn, sov daligt hela natten men bra pa morgonen. framat eftermiddagen sa gick vi till stranden har och hyrde snorkel igen, har fanns det bara ett par meter ut fran stranden maaaassa fiskar. skitballt. dock strejkade min mage (kramper av anstrangningen typ) av simningen sa jag snorklade inte allt for lange. men fint var det. imorgon ska vi ANTLIGEN aka ivag pa var snorklingtur som vi egentligen kom hit for. det ser vi fram emot! what else what else. vi aker fran gili pa mandag formodligen, far se vart vi tar vagen eftersom planeringen gatt i kras pga sjukdom. vi far se vi far se.

nu vill jag ha den dar pizzan. tjapps.


waterbom

forsta veckan vi var har sa besokte vi ett vattenland i Kuta. de hade flera olika roliga vattenattraktioner och rutschkanor. de roligaste var s[na man akte i ringar i, antingen dubbel eller ensam. skitkul! 

hati hati. har kommer jag i varldens snabbaste rutcshkana.

den har kandes bara helt livsfarlig att aka i. sibban holl pa att hoppa ur ringen eftersom det kandes som om man skulle aka over kanten och flyga ut i skogen. jag skrattade mest. haha




slutsats; himla skoj!

pics pics pics


bild fran balkongen pa hotellet i Kuta. inte illa alls!

har det gott vid poolbaren.

dom ar hinduer i detta landet, och sanna har lagger dom ut at gudarna precis overallt. om man rakar trampa pa dem far man stryk. inte riktigt men det ar respektlost, anda kor dom over dom med bilar och allt..

marlin under water

sibbsebum

from gili islands



har vart sjukstuga

vi kom ivag till gili islands som planerat i mandags, men det har inte varit nagot vidare fram till nu. vi befinner oss pa en riktig paradis o.. men har legat inne i magsjuka i tva hela dagar. det var nog det varsta jag har vart med om. igar lag jag och stirrade i taket i stort sett hela dagen. helt sjukt. idag skulle vi snorkla var det tankt, aka ut med en bat och besoka de tre olka finfina oarna haromkring. men trots att vi ar battre sa kandes det inte som att det vore en bra idag att bege oss ut pa en bat i fem timmar mitt pa dagen nar vi matt som vi gjort.. formodligen sa far vi aka med imorgon istallet, utan att betala en gang till. i och for sig sa hade det inte gjort sa mycket om vi vart tvugna att betala igen eftersom det handlar om ca 60-70 kr var. men anda. vi far se. ska forsoka ta oss till stranden i varje fall. kanns lite angestladdat att vi inte sett nagonting av den har on annu och vi har vart har sapass lange..

anyway, ska forsoka lagga upp lite bilder snart sa ni far kika. nu ska vi kila ivag. hejs.


RSS 2.0