freitag

sitter just i detta nu och äter någon skitkonstig pastasås som jag uppfann alldeles nyss, vet inte om den är god eller inte. inte är den äcklig i alla fall. Idag var jag på simtur och känner mig mycket nöjd. vattnet var inte så kallt som jag trodde att det skulle vara, det var faktiskt riktigt skönt om jag ska vara ärlig. det var sjukt mycket aktivitet runt omkring oss, dock ingen vidare "interaction". jag vet inte hur man översätter det ordet, men det var inga delfiner som kom riktigt riktigt nära oss. Men för mig räckte det. det simmade ett par stcyken under oss men det var för djupt och för dålig sikt så jag såg dem aldrig under ytan. Jag kan inte dyka mer än kanske två tre meter under ytan innan jag får riktigt ont i öronen.. så ja, jag fick nöja mig med ljudet från dem som gjorde att det kändes som om jag hade 15 delfiner inuti örat. den känslan är svår att beskriva, jag älskar det. och eftersom de var så nära oss idag så hörde man allt jättetydligt. vi hann med tre sim/dyk och de flesta verkade ändå ganska nöjda efter turen. Tråkigt att det här förmodligen var den sista, jag är inbokad på ytterligare 5.. men som sagt, säsongen börjar gå mot sitt slut och allt färre människor kommer och hälsar på oss. men man kan alltid hålla tummarna för nästa helg :)

något roligt är att jag på söndag kommer att följa med ut på forskningsbåten. vi börjar dödligt tidigt (6.30) för att vara exakt, men det kanske kommer vara värt det. Andra volontärer som vart med på båten innan har fått en riktigt kul upplevelse och har tyckt att det vart jättekul. så det ska bli spännande och se vad de har för sig. Om jag gillar det så kommer jag att få följa med ett antal gånger till under vintern.. great!

ikväll blir det portparty för min del. Ska kila över till Steph om ett tag så får vi se vad som händer. tjennahejs.


arrå. fint med våtdräkt!

Det här är Danielle. hon är från USA, enda kort-tids-vilontären kvar. och jag då!

jag var inte lite morgonfrusen idag, tur att det tog oss en timma att hoppa i vattnet idag!

första försöket var med dessa två delfiner. De var lite för upptagna med att ta det lugnt och socialisera sig för att ens bry sig om oss.

här har vi en grupp som vi senare nästan fick kontakt med. det var en grupp på upp till 15 delfiner som var halvintresserade av oss. det var dock häftigt och vi var förhållandevis nära dem.

en grupp hannar som gör var pojkar gör. bråkar, ser vem som är bäst, den starkaste får bestämma. blablabla. det var ett riktigt aggresivt bråk, lyckades inte få någon jättebra bild. men det var häftigt att se!

några snabba goa.


up the hill

När jag har Madison på heldagar så är ett uppskattat förmiddagsnöje för lilla barnet och hundarna att gå upp för backen precis utanför huset upp en till liten liten skog på en liten liten kulle. där skulle alla förutom jag gladeligen spendera en hel förmiddag, så vad gör man inte för sina gullefjun! förutom all rök som låg över samhället så var det riktigt fint väder idag väldigt varmt och det gillas! vi kastade pinnar, grävde i sanden och sprang upp och ner för en trappa. hrmpf. mer än det så har jag inte gjort mycket mer än det vanliga, fixat med tvätt och disk som jag gör varje dag. jag och madison blev mycket oense idag också! hon tyckte att hon jättegärna kunde få dra Tessie (den lilla svarta) i svansen och tyckte det var jättekul när hon tjöt av smärta (emellanåt så är det seriösa fel på barn). Jag tyckte ju inte att detta var riktigt okej men Maddi vägrade lyssna hur många gånger jag än sa till henne, snällt men bestämt! hon visade inga som helst tecken på att sluta så jag praktiskt taget lyfte henne i ena armen och tvingade henne ut i trädgården och där fick hon sitta. Jag har egentligen ingen aning om hur man ska agera i såna här situationer, så jag gick på instinkt.. och metoden verkade fungera bra. givetvis blev hon ledsen, det blir alla barn som inte får som dom vill. men numera har jag lärt mig vad som är riktig gråt och vad som är fejk. och visst gav det bra resultat! hon kom så småningom in och vi var vänner igen, uppenbarligen. nu kanske det lät som jag ville skada ungen, men det skulle jag aldrig göra i hela mitt liv. men man kan väl inte vara kycklingmamma hela tiden...


då promenerar vi uppåt, mysdräkten på och ankan var med!



här ser ni all rök jag snackar om. det ser helt grått ut även fast det egentligen var klarblå himmel och jättevarmt i luften..

Ninja var ju med också! Familjens katt.

man kan aldrig få nog..

fick för mig att titta upp om Metallica styr kosan hitåt, och vilken fullträff. kommer verkligen inte komma hem innan årskiftet om dett innebär att jag får se mitt absoluta favoritband igen. De har ett antal spelningar runtom i Australien, men jag ska försöka satsa på den i Sydne 10 November. hur bra? skitbra. helt fantastiskt underbart. Är trycket på biljetter lika hårt som i Sverige vet jag med mig att det kan bli svårt, men jag kommer göra precis allt för att få tag i biljett. jag vet att det kommer vara värt precis allt. efter mina första två konserter var jag helt lyrisk.. mm mm mm.

ungefär så här bra var det, några snabba bilder från mars 09 och maj 09..



mer pics, från Millie


frenchies ser lite trötta ut. kanske är det är torsdag efter kareoke, eller en lördag efter en galen fitzzienatt.

lilla laura i vattnet. vissa kallar henne Sid.

Zac och Sylvain förbereder för simtur

krabba

en del av the crew.

Anna och Millie på simtur

Janina Millie och Zac, från en ecotour tror jag. eco-tour= simtur fast utan simning.

LionKing

uppe alldeles för tidigt. Tittar Lejonkungen med Madison, hon verkar dock halvintresserad. personligen tycker jag att den här filmen är en av de bästa tecknade som gjorts. det kanske lillskiten tycker om ett par år också. anyway, det är helt rökigt i hela samhället här, undrar om det brinner någonstans.. idag igen?! fint väder är det idag också.. kanske blir stranden om ett tag. tråkigt det här blev, see ya later.




hushållerska och städerska på heltid.

jamän! städat som en tok idag också, inklusive mitt eget rum. det kunde behövas. jag kom på att det faktiskt finns en skitstor garderob här inne i mitt rum.. varför har jag då alla mina kläder på några hyllor i en fet hög så man inte ens förstår vad man har med sig? efter ett ryck så finns det nu så mycket övrig plats i rummet så det ser riktigt hemtrevligt ut. och min resväska tryckte jag också undan. så nu känns det faktiskt som jag bor här på riktigt, jag tror jag inte riktigt brydde mig om att plocka upp ordentligt eftersom jag inte tänkt stanna här så länge.. men nu känner jag att det är inga som helst problem att kara av ett par månader till! klara av och klara av.. jag trivs faktiskt skitbra här! Om vi bara kunde sluta äta så mycket mushed potatoes med för mycket mjölk i för min del så skulle det vara perfekt.

just nu så sitter jag här och tittar på bilder från mina andra vänners resor upp längs västkusten. gud så bra dom har det. det är inte bara en eller två, vad jag kan räkna till så är det just nu 9 stycken som jag lärt känna här som gör ungefär samma tripp. tråkigt tycker ni, men jag ska fan också ta den vägen uppåt efter det här. det ser helt sinnesjukt roligt ut, och så fina ställen! dock missar jag nog whale shark-säsongen. det är synd, det är nog nästan värt att vänta till nästa år... titta här ett foto som Janina tagit då hon och Zac dök med valarna...

förstår ni känslan av en 6,5 meter lång firre som simmar jämte er. jag som får adrenalin när en 2,5 meter delfin är nära mig. jisses. det finns ju ett dussintals nationalparker att besöka på vägen också. oh, jag säger ju det. jag är inte klar här än.. inte på långa vägar!

nu ska jag fortsätta göra något annat. ciaos

I'm so glad you have a one track mind like me

gomörra mitt på eftermiddagen. jag har inte gjort mycket idag. sovit för länge.. igen. men jag sov riktigt rikigt bra för första natten på ganska länge. ända till klockan 12, vilket liv man har va. efter Bali blir det ändring på det. då ska jag jobba asset av mig, så jag är värd att ta det lite kallt nu tycker jag. det är skumt väder ute idag, det borde brinna någonstans i närheten för det är alldeles dimmigt, och så är det kvavt! hua. jag lyssnar på stockholm i mitt hjärta och känner mig väldigt bra till mods. mer update än så blir det inte, för jag har absolut ingenting att dela med mig av. tjennaps


utsikt från spiraltornet mitt i stan, här sen ni segelbåtshamnen och Koombana bay, delfincentret ligger ungefär 2/3 bort på denna stranden.

nämen mobilbilder

jag har ju massvis med onödiga mobilbilder som jag inte visat förut..

de första från när jag var med Sibban i Perth första gången.. kvaliten säger nog det mesta i överlag på dessa bilderna

tysk tyken tråkig tönt. och roligt med stol på bord


tysken till höger gillade inte barn kommer jag ihåg. men hon hade vart nanny väldigt länge och lämnade "sina tre barn" ensamma i badkaret medan hon gjorde annat. bra sätt att slippa dom... eller inte!!




lite hårt arbete och förberedande av vintern. zac och shaun gjorde grovarbetet medan jag sa till dem hur de skulle göra. womenpoower...






fina tjejer på Lauras sista kväll. mycket tårar och mycket goon denna kvällen. alldeles för mycket faktiskt.

ni ser ju. jag och zac dricker alltid ikapp av någon konstig anledning. ingen av oss vinner dock.



powerwalk med Hetfield

Gick iväg på en lång lång lång powerwalk förut. lång enligt mig ligger på ca 1,5 timma. Med metallica i lurarna och solnedgången som utsikt så kände jag mig bättre till mods för varje steg jag tog. till slut så skuttade jag nästan fram och lyssnade på alldeles galen musik så folk måste trott att det var något slags psykfall som liksom hoppade framåt och flaxade med armarna något enormt. nu är det slut på bitterhet för ett tag tycker jag! det ligger inte i min natur att gå omkring och vara bitter. dä ä så dä ä!


titta så fint. jag kommer garanterat bo vid havet när jag skaffar familj (efter att jag rest jorden runt, utbildat mig och har mitt drömjobb, lär väl ta en sisådär 20 år till men drömma kan man)

annars så sitter jag här och är svinhungrig. Jag smet in på mitt rum för madison är på krigsstigen. skrikande barn är något av det värsta som finns. alltså sådana barn som låtsasskriker för att de vill ha något, för att de inte får göra något, för att de helt enkelt vill jävlas med sina föräldrar. Hon skriker aldrig på det viset åt mig, men så är jag ju inte hennes mamma eller pappa heller... jag blir bara helt tokig i huvudet. och den huvudvärk som höll mig vaken inatt sitter fortfarande i trots 2 alvedon. satäään. kommer sova som en sjögurka inatt. tjabbas!

kliarrrr

det kliar verkligen i mina fingar. jag vill sy kläder, sy om, rätta till, göra smycken.. gah vad som helst. undra om de har någon pärlaffär här i stan. eller tygaffär. ooh en tygaffär, fast då måste jag ju ha en maskin också. undra om Nicky kanske har en maskin... måste åka in till stan, om jag nu hinner för allt jag gör just nu är att cykla som en idiot fram och tillbaka från delfincentret tycker jag. borde ta mig en titt på fredag. då ska jag ha eftermiddagen ledig. ooh så härligt. Baliresan skall bokas innan veckan är slut också, har redan hittat riktigt billiga biljetter. ser verkligen fram emot två veckor sol och bad, kommer bli göttans mous det. what else? tvättkorgen tar aldrig slut på det här stället. känns snarare som om den växer.

I don't want to miss a single thing you do...

ANYWAY! Dagen idagidagidag har vart helokej. riktigt skönt väder och fin dag på delfincentret med i alla fall ett par delfiner, inga allt för närgående dock. men vi såg dem i alla fall, det räcker för de flesta vid den är årstiden. det är sjukt var vädret har förändrats sen jag kom hit. mina första veckor var svinvarma, det var nästan jobbigt att vistas i solen. Nu är det mer bara skön värme, aningen varmare än en riktigt fin svensk sommardag de dagarna då det är klarblå himmel vilket är typ var tredje dag numera. de andra dagarna är inte kalla, men inte varma heller. äh, vem bryr sig. jag har nyligen eftermiddagsnattat min lilla solstråle och ska fixa med tvätt och lite annat innan jag ska ta en timma eller två i eftermiddagssolen. dunka stenhögt med metallica i öronen och glömma att jag finns, eller att någon annan finns. ciao.

finding nemo

Här ligger jag och känner mig vätskebristig. hatar känslan när det börjar snurra i ena ögonvrån och man måste titta jämte något för att faktiskt se vad man tittar på. det hjälper inte ens om man blundar med ena ögat för det snurrar ändå. tydligt tecken på vätskebrist enligt min kropp. varningstecken får vi kalla det, för har lärt mig att dricker jag inte vatten då så kommer det så småningom bli helt svart för mina ögon och schmack så trillar man rakt ner i golvet (och till exempelvis slår upp hela hakan och får åka och sy och inte kunna käka ordentligt på e vecka). det är ju sådär skoj. så jag ligger mest och pimplar vatten och försöker ignorera känslan just nu. Har för en stund sedan kollat på hitta nemo med Madison. vilken bra film! jag hör till den grupp av människor som faktiskt uppskattar tecknade filmer mer än vanliga filmer för det mesta. alla tecknade filmer har alltid ett budskap och mening bakom sig, urbra för barn att lära sig vad man ska och inte göra. man kan ju fortfarande betrakta mig som ett barn så det är bra för mig att titta på dessa filmer också.. skämt åsido, tecknat kommer alltid vara en höjdare hos mig. shrek har legat etta på min lista så länge jag kan minnas i alla fall...

I'm so obsessed.

ingen annan låt kan  få mig på så bra humör för tillfället. garden, here I come.

välkommen måndag

ny vecka och allt. kändes som jag behövde det. är ledig dessutom så jag passade på att sova i ca 12 timmar. egentligen gillar jag inte alls att sova så här länge, man blir bara tröttare då. men någon gång kan väl kroppen bara få göra ingenting. Jag tror det är fint väder ute, men jag vet att jag kommer vara för lat för att gå till stranden. och sola i trädgården är sånt tråkigt tidsfördriv. vad hände med att jag älskade att sola? kommer vara en riktig blekfis inom kort. ikväll tänkte jag även, om jag orkar?? åka in till stan och kika runt lite på resturanger efter jobb. egentligen så behöver jag inte göra det riktigt än. men det skulle ju vara bra att lägga ut några krokar i alla fall. vi får se. jag längtar bara till Bali just nu. sol och bad i två veckor med åtminstonde en bästis. det kommer bli megasköj och megaröj. nej, klockan är ju ett snart, får välta över min härliga kropp till golvet och ta och göra något. äta kanske... ciao


mammor vet

fick ett uppmuntrande mail och det här:

min underbara fina och nyduschade lilla skit.

pappa med en av lammungarna, hur gulliga är dom inte då?


tack moder. nu kan jag måla hela världen åt dig, alternativt sova gott under mitt nya fluffiga duntäcke utan ångest mitt i magen. tjapps.

I did fell in love in the seaside

du kan ju inte veta att du skulle älska livet i aussie. och då måste man släppa vissa grejor eller personer i sitt liv.. för att man ska kunna göra det man vill. det kan vara tungt och förjävligt och man kan känna sig piss men i slutändan kommer du se tillbaka på alla beslut och allting du har gjort och känna att det var rätt.

- Marika, den beste!

vuxenpartyn är bäst

jo jag sa ju att det var skoj igår. inte lite heller. det är ju skitkul att festa med folk som är äldre. de festar ju mer sällan men när de väl festar så är det all in som gäller. haha! så som jag mår idag har jag inte mått på väldigt länge och det säger väl en del. jag är inne på min andra pepsiburk på ca en halvtimma. och pepsi är ju inte ens gott. jag borde gå ner till stranden för det är strålande väder ute men jag ligger inne i min säng och gör ingen nytta alls. kan bero på att morgonen bestod av depression och ett jobbigt samtal för min del. men vafäään. har hysteriskt upprepat hakuna matata inuti min hjärna hela dagen så nu känner det bättre. jag är inte scitsofren jag lovar, det kan bara verka som så ibland. kanske får pallra mig ut en sväng. i alla fall ut i trädgården. eller till deras nya fina terass. de bygger om det här huset som galningar och det blir riktigt bra.

just det. partyt. Jag hjälpte till att servera maten, hjälpte också till att äta upp maten och dricka upp alkoholen. jag dansade med barnen så de blev trötta och somnade. det var inte menat att jag skulle ta hand om barnen, det var bara så att de tyckte om mig så jag kände mig tvingad. men det var bara skoj. jag skålade i vin och barnen skålade i juice. sen skulle jag diska men det blev inget vidare bra resultat så jag la ner den biten. kändes som jag befann mig precis överallt i början av kvällen, lite senare så fick jag knappt plats i köket mer eftersom av någon konstig anledning så ska alla tjejer/kvinnor/damer hjälpa till i just köket då de är på en fest. de borde ju mer njuta av fint sällskap och prata och ha sig. jag undrar varför detta alltid sker i köket? i alla fall så verkade alla nöjda och belåtna så jag gjorde nog, tillsammans med Nickys mamma, en riktigt bra jobb.


Nicky till vänster och kompis till höger. tror jag inte minns ett enda namn från igår, önskar jag hade bättre namn/ansiktsminne. jag minns aldrig hur folk ser ut eller vad de heter. satan.

mysigt ute på altanen. de flyttade ut vardagsrummet till altanen och vipps så kändes det som jag var med i en riktig amerikansk film där de alltid har innemöbler ute.

Nicky igen och Rhina. Rhina är från Danmark, men har bott i  Bunbury i 9 år. hon kom hit som volontär men började dejta "skepparn" på båten, 6 månader senare så var de gifta och lyckliga. härlig historia. hon är numera en av supervisorna på DDC.

Rhina med benet igen, pappa Phil, någon annan, någon annan som också jobbar på DDC, någon annan som var skittrevlig och asrolig. vi stog och hade en djup diskussion om tonåringar och barn. sen så insåg jag att hennes barn var lika gamla som mig. så jag stog ju praktiskt taget och pratade om hur jag beter mig och varför man gör saker och om oroliga mammor. trevligt var det i alla fall

mer folk. tjejen till vänster tyckte inte om mig. jar har ingen aning om varför. eller så var hon blyg. vad vet jag.

mer folk från DDC. mannen till höger är Rhinas man.

snygg dansk och kompis.

Nickys mamma, Nicky och lilla solstrålen. Nickys mamma heter Pearl. hur fint är inte det då? jag ska döpa mitt barn efter henne. kom nu pearl så går vi :)

sen så sjöng vi. det lät faktiskt skitilla.

Phil och Nicky. mina låtsasföräldrar här nere. dom är bra, men aldrig bättre än mina egna!


tomt

jag kommer nog inte att ha så mycket att säga idag. men det var kul igår, härligt att tänka på något annat.

I find a million ways to say I love you I sing a million songs to make you smile. but I can't turn back time and i can't make you smile. it's impossible


... will never forget

--

sådär

färdigstädat och färdigfixat. så vad sägs tre helt onödiga bilder?!


cleaner

jag ska definitivt ha en nanny när jag blir stor och får egna barn. en nanny som säger att visst självklart kan jag tvätta, diska och städa halva hela huset. till och med torka fönster ska hon få göra! det måste ju vara himla bekvämt att ha någon som gör allt åt en så kan man ägna sig åt "viktiga" saker under tiden.

har precis gjort allt det här ovan. och det låter som att jag inte gillar det, men så länge det inte är mitt eget rum jag städar så är det helt okej. till och med lite kul. kanske... det vankas ju storkalas här. Nickys 40-årsfest, och en bonus för Phil som fyllde 38 (eller 37?) i lördags. det är soffor överallt, discokula i taket, heliumballonger ute, vin i mängder, dricka, bardisk, dj-bås. haha allt. det kommer nog bli hemskt kul ikväll. jag kan behöva ha lite kul eftersom jag känt mig så elak idag. kan man med och vara glad när man känner sig så hemsk? jag säger hakuna matata och don't care about tomorrow. Anyway, Det är meningen att jag ska agera någon slags värdinna ikväll. kommer att ha hand om maten och se till så att alla blir rejält fulla och belåtna helt enkelt. till råga på allt så får jag extrabetalt. det är inte dåligt det. får till och med betalt för städningen jag precis lagt ner hela min energi på. dags att granska badrummet, usch. jag som hatar badrum! ha en fin lördag allihopa, det ska jag ha - i alla fall resten av den. tjapps


beslut

jamen kära vänner. ibland måste man faktiskt ta ett beslut. jag som är världens mest veliga människa innerst inne och världens sämsta filosof var tvungen att ta tag i saker och ting. vissa kommer bli glada och vissa kommer bli ledsna. jag hatar att göra folk ledsna så förlåt mig. men jag vill verkligen göra det här. det känns mer rätt än något annat just nu. kan inte gud eller någon annan ta bort mina skuldkänslor i min kropp. tack.

vad vill jag då? nej, vad tänker jag göra då? Jo. jag ska åka till Bali. Sen ska jag åka till Bunbury och jobba. sen ska jag resa som ett djur. det är precis det jag tänker göra. låter bra, eller hur? så länge man har visioner och drömmar så kan man göra allt. tjapps

I LOVE OZ




(OZ=AUSSIE=AUSTRALIEN) AIIIGHT

broh'

här är det redan den 24e april. GRATTIS BROR! du är guld värd, saknar dig. puss

hey soul sister.

just hemkommen från min fina tyska, Steph. är så glad att hon är kvar här med mig. sorgligt nog lämnar hon i slutet av juni. och då är jag fortfarande kvar.. eller? =P


ja, det är ju fredag idag ...

I vanliga fall så skulle jag knappt hunnit hem innan jag hade dragit iväg igen. nu är det ju så att det förmodligen kommer vara rätt lugnt för min del framöver. i alla fall på fredagkvällarna. fredagen brukade vara den dagen då alla gick all in. trots att 90% av oss skulle upp kl 6.30 dagen efter. men de spelade liksom ingen roll. totalt galet. man skrattade åt den som kom försent och såg helt förstörd ut, man skvallrade om vem som gjorde vad och vem som var tokiast och vem som var fullast. och framförallt så var man jävlig mot den som somnade i volontärrummet. åh! saknar det redan! därför känner jag mig lite smått nedslagen just nu. det går väl över det också! jag lever på mina så kallade planer så länge. är nöjd över att jag ska få gå ut och vara vild och galen imorgon. "någon måtta får det väl vara" som min moder hade sagt "det finns liksom inget stopp, vad är det för probleeeem" haha. näeh gud. moder var är du. need to talk! x


det här är eric the eel. skitlång och skitcool.

finfin dag på DDC




ny hemsida

http://www.dolphindiscovery.com.au/

här håller jag till hela dagarna. ta en kik.

crazy awsome lovely dudes

En natt fick de för sig att toalettpappra franskarna bil..

det är sånt här man tycker är skoj. haha

ung och dum?

Jag tror de flesta tycker att unga kan vara lite för unga och dumma ibland. men om man inte kan vara dum ibland så är man fan inte ung heller. jag tänker vara ung OCH dum så länge jag kan. fast dum för mig betyder bara smart och länge leve livet ungefär. vilken värdelös text, men det skiter jag i för det HITER ja i. livet räf ör kort för att slösas bort. sommaren är kort, här är vintern kort och den vintern kan man ju arbeta arslet av sig eller hur?


hum hum från humlegården


jaddå! jag ska på winnerbäck i sommar. synd att jag kommer vara pank!

a a a a

a a aalrighty theeen. som Jim Carrey skulle sagt. efter världens onyttigaste frukost (stekt bacon, rostat bröd med marmelad och en chokladmuffins? hallå tjockis?) så fick jag en kick och började faktiskt städa. det behövs städas varje dag i det här hemmet. det är lite synd eftersom jag brukar vara så himla nöjd med hur fint det blir och dagen efter så är det bara att börja skrubba från start igen. jag undrar om det är så här i alla småbarnsfamiljer, och här är det bara ett barn det handlar om. fast ibland kan man tro att Nicky också är ett barn, 40 fyllda men förstår fortfarande inte vitsen med att plocka undan efter en middag. haha. anyway, hur fasen ser det ut i ett hem med t r e barn som stökar ner? jag kanske borde bli nanny på heltid, skita i att skaffa egna barn, för är man nanny så är man i alla fall ledig lite grann varje dag, ibland en hel helg. nog för att jag förstår att det blir annorlunda med egna barn, känslan kommer bli annorlunda. men guud. säg att det dröjer åtminstonde 15 år till så jag hinner resa jorden runt först!

snart kommer min tyska hälft hit. hon behövde tydligen baka. spännande..
Nav gjorde Sushi åt oss förra veckan. tro mig, det var ju skitgott :)


men jag orkar ju inte stiga upp på möra!

idag hade jag behövt en spark i arslet på morgonen. jag sov till 12, jag skulle gått upp kvart i sju. vad händer där? jag gick ju inte ens och la mig sent? jag tror det beror på att jag helt plötsligt börjat gå och lägga mig hyffsat i tid på kvällarna så att det faktiskt kan bli möjligt att jag får sova i mer än 4 timmar varje natt. ju mer sömn man får desto tröttare blir man. det är mitt motto. eller något liknande. nej usch. nu måste jag gå och tvätta eller städa eller något. kan väl inte sitta här och sitta hela dagen. skit också.

det var så det började


frågor om varför delfinerna kommer till just DDC. vet inte om ni kan läsa vad det står ovan, men för många många år sedan så började en dam mata delfinerna då de kom in till stranden eller bryggan vid hennes hus. denna platsen ligger i dagsläget bakom koombana bay eftersom det finns som en liten sjö mitt i stan. detta blev sedan kännt och blev betraktad som en turistattraktion. för varje dag kom fler och fler åskådare och nu när det gått ännu flera år efter detta startade så har delfinerna fortsatt komma in till Koombana bay. men NEJ, vi matar inte delfinerna. det är nämligen olagligt att göra det. DDC har ett bevis på att de får ge delfinerna ca 200-300 gram fisk om dagen om de kommer in. de äter upp till 15 kg fisk om dagen, så det säger sig självt att det inte riktigt är ett mål mat för dem. Det blir mer som en liten belöning eller mer ett "tack" för att du kom och välkommen tillbaka...

kock

ni ska bara veta så bra jag är på att laga mat. inte för att skryta, jag har bara aldrig insett det riktigt och nu fick jag mig en uppenbarelse av att all mat jag gör smakar bra. jag trodde jag sög på matlagning. men inte då, har precis tryckt i mig köttbullar a la maRlin. Madison älskade det, bra betyg :) saknade lite lingon dock.

annars då. jodå jag har varit på delfincentret idag, det var stendött men jag gillar ändå att vara där. Fick även inbokat 9 simturer de kommande veckorna. det är inte säkert att alla blir av eftersom man måste ha ett visst antal bokningar. Men det lär ju bli ett par stycken i alla fall :D götte för mig.

hmm. det regnar idag också. men hellre regn än bara moln. moln blir man så deprimerad av. jag har ingen vidare motivation till att skriva här just nu känner jag. tog lite bilder idag. varse..

hummer. en av de fyra vi har.

en slags vattentusingfoting som jag och Tamar hittade när vi skulle leta krabbor i fredags. krabborna var åt bläckfisken Adolf. Masken tog vi för den var rolig.

jag börjar få en fin flipflopbränna

sjöhästen hängde uppochner idag. han är skitlustig, kan stå och titta på denna i flera minuter i sträck.

sköldis hängande på väggen.

nääätty

Har just kommit hem från bion. jag och Steph slog våra kloka huvuden ihop och tog våra supercoola cyklar in till stan och såg faktiskt en riktigt rolig film. nu kommer jag inte ihåg vad den heter. så roligt blev det. hoppas dock ni går och ser samma film för den var helt klart sevärd. imorgon är det dags att återgå till delfincentret. har inte vart där på evigheter känns det som. jag ser inte riktigt fram emot det faktiskt... för alla volontärer är ju på olika håll nu. håller tummarna för att det ska ha dykt upp någon mer, för det kommer vara riktigt tråkigt om jag ska arbeta själv. det kommer vara kul de minuterna som delfinerna kommer in ungefär. guush, det ska regna imorgon också. lars-olof för helvette!

nu kom det plötsligt till mitt huvud att filmen möjligtvis kan ha hetat not in your league. men jag är inte säker. back to bed, tjapps.





little miss sunshine.

myggor är dumma i huvudet.

varför ska dom bita 23 myggbett på mitt ena ben och 13 på det andra? säg mig! hur hur hur. saten.




och anledningen till att mitt knä ser ut som helvettet själv är för att jag trillade ur sängen häromdagen när jag sov. jag vet, jag har noll koll. men det är ett medfött problem tror jag så skyll på mamma och pappa!

tvättning

finns det något så tråkigt som att tvätta kläder? herre min gud vad jag har tvättat kläder nu i eftermiddag. det tog mig säkert en timma att bara hänga upp allt, vika ihop och lägga i ordning tog också en timma. hela deras tvättstuga var typ smockfull med kläder. här tvättar man tydligen när man märker att man inte har några handdukar, lakan, kläder, strumpor kvar. Jag ska ta hand om hushållet litegrann för extrapengar vilket känns mycket bra. men det är fortfarande tråkigt att göra det. jag tror jag hellre skurar golv eller diskar två timmar i sträck än att vika kläder i en. tjennahej!


apskalle

vilket aphuvve jag har idag. jag försov mig i mitt eget hem, varför har folk svårt för att gå och väcka någon som idiotsover? försovningen beror i alla fall på att jag kom hem kl halv fem imorse, eller om det var halv sex. hade en jättetrevlig kväll på Dolphin Retreat, men nu är alla borta. alla underbara fina människor. vilka härliga veckor jag haft! well well. jag har inte tid att bli sentimental, nu kommer bilder från igår.


gina caitlyn och Nav. dessa två är kvar, jättehärliga människor. tack för det!

lite filosofi i spelrummet är väl aldrig fel. Jag Karis Zac och Steph

haha. Portbaby, kunde blåsa upp min mage helt galet mycket igår.

eeeey

bajs

jag hade nästan glömt hur det var att byta bajsblöja. det är ju skitäckligt. jag har aldrig hållt andan så länge som jag gjorde för en stund sedan. säkert rekord. så länge som man håller andan när man byteer blöja lyckas man bara med om man ser en delfin under vattnet. då tar du nästan livet av dig för man vill inte upp och ta luft (vi volontärer "snorklar inte runt" så som turisterna och har därför nästan aldrig snorkel på simturerna).

Äntligen kom mamma Nicky hem, har haft Madison sen 9 imorse, och nu är klockan tjugo i sju. lång dag och jag är helt slut för jag fick ett svantesson/samuelsson-utbrott och började tvätta och städa helt hysteriskt då Madison sov och när hon vaknade så fick hon helt enkelt hjälpa till. hon stökade mest ner i sitt rum medans jag totalmöblerade om i hennes garderob men hon tyckte det var kul i alla fall. för ett svantesson/samuelsson-utbrott innebär inte bara att man städar/tvättar hysteriskt.. man dansar sjunger och låter hysteriskt samtidigt också. och vi ska inte tala om köket. jag gick fram som en ångvält över alltihopa! om man får se min mamma och mina två mostrar städa, baka göra vad som helst tillsammans så känns det som att risken är stor att sånt här inträffar. eller så beter man sig bara allmänt konstigt. jisees, här lämnar man ut familjeangelägenheter. men det är ju bara för att jag har en sån himla underbar släkt. I alla fall så kan ni ju gissa om Nicky var glad nu när hon kom hem och såg hur fint det var?! jag var lite orolig att hon inte skulle säga något alls för i vanliga fall så kan hon vara rätt förvirrad och stressad av sig och inte lägga märke till saker. men nu tackade hon mig riktigt ordentligt. Av madison fick jag en bajsblöja, inte lika uppskattande! nu ska jag vidare på portparty a k a goonparty. hejs!


just det!

ny kompis på DDC;

tagen med mobilkameran, därav kvaliten.

bulletproof


a day at back beach


himmelen är tillbaka

idag kom himmelen tillbaka till Bunbury. inte ett endaste moln så långt ögat kan se och det gjorde mig så lycklig att jag släpade med mig Madison och hundarna i familjen till stranden hela förmiddagen. bra gjort av mig, hade det jättehärligt. synd att stranden i stort sett inte existerar längre. förra veckans stormande har liksom dragit ut sanden i havet. det brukar tydligen bli så under vintern. det som var bra är att det bildats "pölar" som Madison glatt kunde leka i. hon gillar inte vågorna som vi har här och det förstår jag eftersom jag själv drunknar i dem om jag badar. så vi satt och plaskade i pölarna istället. ganska stora pölar. slänger upp lite bilder senare. först lite pics från helgen i Perth.





gud välsigne air race

jag är välsignad frälst och allt annat. red bull air race var skithäftigt.



det är skitsent. borde sova. skulle bara säga att jag lever och att jag är skitlycklig. tjapps

sötaste tomten i Australien


restless legs

tror jag har ärvt min mammas ben. så fort man ska slappna av så börjar det krypa något fruktansvärt i benen. det går liksom inte att sitta/ligga still. jag blir rastlös som ett as. Har Madison ikväll, det är ju inte speciellt ansträngande eftersom hon redan sover. Nicky och Phil är ute på födelsedagsmiddag, det förtjänar dom. jag tror dom firar rejält för vi drack champagne och grejer förut och det är ju inte varje år man fyller 40! Så vad ska jag göra? titta på Avatar för tredje gången? lutar åt det, orkar inte anstränga mig med att titta på någon ny film. är för ouppmärksam för det ikväll. kanske borde äta något först.. gaad, tur att man ska ut och äventyra imorgon :)

tetta en fesk!




har samlat på mig lite nya bilder från friendsss


kan inte få nog av dessa bilder!

Här har ni lilla B-town.

Kiruna och Ken. goonjakt ser det ut som. mums

säkerligen en hård kväll..

familyyy

störmigt

Moonbow. riktigt häfigt att se i verkligeheten. rätt så dålig bild. men med moonbow menas att det är fullmåne och runt månen så är det en helt perfekt rund ljus cirkel. ja ni ser ju själva..

Yavisst!

Åker till Perth i helgen, framförallt för att kika Red Bull Air Race. typ en dröm som blir sann, för alla som inte vet har jag en stor passion för sånt här. kommer bli svinhäftigt. Åker imorgon tillsammans med Zac, skall även möta upp mr Rich Kid Sibban. kommer bli helt fantastiskt..
.

tropiskt

de senaste dagarna har faktiskt bestått av ett konstant regnande och blåsande. alla Aussies älskar det men vi andra blir mest förbannade. nog för att det snart är vinter här men lite värme och sol hade väl inte skadat ändå? det "ska" vara fint väder här på sydvästkusten till Juni ungefär, sen sjunker temperaturerna lite. igår på kvällen var det bara 15 grader, blåst och regn på det gör att det känns som 10 grader. brr.
.

nya bilder från DDC



avskedsBBQ

I söndags hade vi lite avskedsparty för att alla lämnar bunbury. verkligen supermysigt och lika kul som alltid.


1,5 månad

herregud så tiden går snabbt. Om en och en halv månad är jag tillbaka i Sverige. det känns overkligt, och just nu inte alls kul. måste se till att njuta rejält det sista här nu känner jag. blir hem till Sverige och jobba röven av sig så jag kan åka tillbaka så fort som möjligt. jag är väldigt nöjd med vad ja gjort och vad jag gör här i Aussie, men jag är liksom inte klar.. inte på långa vägar! så då ska jag bannemej tillbaka. inget snack om saken. jag kan ju inte gå runt och hoppas att 50 000 kronor dyker upp på mitt konto, så det är lika bra att räkna med att det blir hemresa som gäller. det är nog rätt svårt att jobba ihop pengar på en farm om man räknar med hur mycket kostnader för boende och mat spelar in runtomkring. kanske ska sluta äta.. haha. men men. jag hade hoppats på att Jaana hade rätt =P det hade hon, det är bara det att pengarna inte räcker till...


inte frisk

inatt vaknade jag av att jag spydde upp allt innehåll i hela min kropp. varför fan har man heltäckningsmattor i precis alla rum utomlands? ni kan ju tänka er hur det luktar och hur det ser ut i mitt rum just nu!? inte nog med det, jag höll ju på att spy igen när jag skulle torka upp allt imorse, för det gjorde jag inte inatt för inatt så la jag mig ner och somnade om. hur frisk är man i huvudet då? detta resulterade i att även jag luktade skit imorse. och jag glömde sätta alarmet igår så jag sov till 11 också, bara 4 timmar försent. Och det är Nickys födelsedag idag, hon fyller 40 och de hade halva släkten här på morgonen så jag vågade inte gå upp för jag både luktade och såg ut som skit. min urinblåsa höll på att brista sönder och samman. ingen bra start på dagen...


raindrops is falling on my head

värsta natten någonsin sen jag kom hit. huvudvärk och omöjligt att sova. detta resulterade i att jag skolkade från delfincentret idag, och skolkar man därifrån så är det illa. mår efter flera timmars sömn och spagetti bolognese alla Phil och Nicky mycket bätttre. så pass bra så jag kommer ta mig in till dolphin retreat ikväll. Det är Lauras sista kväll så lite huvudvärk kan inte riktigt stoppa mig känner jag. jag är grymt uttråkad efter snart nästan två heldagar hemma i huset, det liksom spritter i benen trots att jag säkerligen inte är fullt frisk. well well.

kan också bero på att det spöregnar och jätteblåser ute? det är säkert svinkallt också. jag springer omkring med dubbla strumpor och har till och med städat köket. det tråkiga med att städa i det här huset är att det blir skitigt lika fort igen. inte konstigt när man har en unge OCH bygger om halva huset och dessutom går med skor inomhus?

time for en iskall dusch, för varmvattnet har gått söner också.
k u l o c h h ä r l i g t !  ciao


saturday night


vänner för livet


Här är dom nästan allihopa. så underbara människor jag har mött. det trodde jag aldrig. nu väntar nya äventyr med nya människor. man får liksom tänka så. så blir det inte lika ledsamt! de här människorna kommer alltid betyda och vara speciella för mig...

hatkänsla

jag tror jag haft feber under natten. har drömt så sjuka saker och eftersom jag fortfarande känner mig väldigt hängig så sitter känslan kvar i kroppen. jag är liksom superhängig. jag vaknade av att jag låg och hysteriskt slog mig själv i ansiktet. jag drömde att jag hade tusen tusen tusentals små myror i ansiktet och över hela kroppen. och de kom liksom innifrån huvudet och jag försökte få bort dem med schampo och allt möjligt men inget hjälpte. så det var inte precis härligt att vakna upp och vara helt öm i ansiktet efter speciellt denna konstiga drömmen. jag drömde också att jag var på fest, naken igen? vad betyder det när man drömmer att man är naken? någon som vet? asjobbig känsla i alla fall. just nu sitter jag under en filt i soffan och glor på tv och försöker ha koll på Madison. hon verkar rätt nöjd ändå. vi har läst hennes favoritbok fyra gånger på raken om djur och gjort djurljud. nu har hon fullt upp med att leka med sina tusenmiljoner leksaker... jag tycker jag förtjänar att ha en lugn dag. så jag kan vara frisk imorgon. känns piss att jag inte kunde ta Madison till delfincentret idag som jag hade tänkt. Franskarna lämnar ju i eftermiddag och nu har jag ingen chans att säga hejdå. men vi kommer ses igen, likaså var det jobbigt att säga hejdå till Gadi igår. usch usch. jag behöver te. over n' out.

friday night.

Det här var den stora partykvällen för oss alla tror jag. började med BBQ på Dolphin Retreat och avslutades på Fitzzies.



short update

helgen har varit grym. som jag tidigare nämnt så är det många (läs alla utom jag och zac) som lämnar Bunbury kommande vecka. så helgen har bestått av avskedskalas så det smäller om det. Jag har inte riktigt haft tid för annat än att umgås med mina vänner och vara på delfincentret. det gör inte mig något, men mamma jag lever :) Dock tar helgens bravader ut sin rätt. jag har mått rätt dåligt idag, min hals är helkass. tror det beror på att jag var på simtur i lördags och blev riktigt riktigt kall. satt och huttrade som en hund i över en timma på båten och det var väl inte så bra för kroppen. ännu värre var det att gå ut lördag kväll efter det. det var värt det. allt är värt det. fo sho!

ska just slänga mig på mina härliga kuddar och sova som en idiot till imorgon. det är barnpassningsdag hela dagen imorgon. ska nog ta Madison till delfincentret så hon får spana in lite fenor. see ya.




jag älskar det här


ännu en för tidig morgon.

har varit vaken i en timma, men Nicky har fortfarande inte gått hemifrån så jag sitter på mitt rum med ashög hårdrockmusik i mina öron. vädret är hur bra som helst och jag ser inte fram emot mitt eftermiddagspass på DDC! Men ikväll är det i alla fall bbq igen. denna gången kanske jag ska komma ihåg att ta med mig mat så jag slipper goona på tom mage? men det är inte lätt att vara förvirrad. + att jag slutar vid 16, kommer hem 16.20 ca och ska då hinna duscha, fixa, åka (läs cykla) till affären och vara på plats 17.30 vid stranden. tufft schema må jag säga. skitire. som det känns nu blir det en lugn kväll. jag är alldeles för trött för något annat. å andra sidan så är det nästan allas sista kväll idag och imorgon.. så jag vet inte jag! den som lever får se.. nu ska jag ut och tömma kylskåpet. tjapps

ny kompis på DDC


han heter Adolf. men det får man inte säga till tyskar.

thanks!


påskpresent från min moder, inhandlade av mig själv! tack!

vilken energi

Okej. Det är tusen gånger lättare att börja en dag på delfincentret än att börja den med Madison. vilken gigantisk energi den lilla skiten har. just idag. jag orkar inte. för det är dagen efter en kareokekväll och då är man lite småtrött. även lite ledsamt att jag frågade två gånger igår kväll när jag skulle stiga upp idag, ändå satt jag vid tv:n medan Nicky sprang omkring här i en timma. en timmas sömn, värdefullt. Madison sitter så fint och leker med sina skor så jag får lust att somna i smyg. men det kan jag ju inte. I eftermiddag, eller vid 11.30 faktiskt är det dags för simtur och vid 15.30 igen har jag Madison. och DÅ kan jag sova! för då sover hon. jag säger då det, tackar gud för powernapsen man får här. jag tror vi alla lever på powernaps faktiskt.

På tal om simtur. igår hade de en gravid tjej med sig på båten. det klämde på henne en våtdräkt och hon plaskade säkert omkring jättebra. nu till det roliga: Hon skulle ha fött sitt barn i förrgår. hon var alltså en dag över tiden och klämmer på sig en våtdräkt?? och hoppar i vattnet och simmar med delfiner?? ni kan aldrig gissa vad som hände när de kommer tillbaka till land? det är nämligen så att bada i vatten och sprattla omkring sätter igång maskineriet. vattnet gick. haha vilken sensation. de fick slita av henne den där jädra våtdräkten och snabbt dra iväg mot sjukhuset direkt från delfincentret. sjukt roligt. men jag tycker hon var lite osmart, samtidigt som jag älskar hennes inställning! De på båten vart glada i alla fall. Det är nämligen så att Delfiner drar sig till gravida kvinnor på grund av att de hör dubbla hjärtslag. det har med moderskänslor och sånt att göra tror jag. så ser ni en gravid kvinna så sätt ner henne i vattnet så kommer det definitivt komma fram delfiner runt omkring henne. det är konstigt. Delfiner drar sig också till handikappade människor. de känner liksom av människor. delfiner är helt fantastiska djur. javisst.
den här bilden är givetvis tagen från internet.

HUR HUR HUR?

Sebastian (min lilla adoptivson) har vunnit 73 000 på texas holdem. förstår ni vilken sensation. fan vad härligt för honom! nu kan han stanna här i Australien och leva livet medan vi andra ska jobba röven av oss. men jag är glad för hans skull ändå! woohoo!

DDC

Jag har inte riktigt förklarat vad den här volontärgrejen går ut på känner jag. jag har undvikit detta för att det känns som om inlägget kommer bli en mil långt och ingen kommer vilja läsa ändå. men jag ska försöka vara kortfattad:

Vi är/var 12(tror jag) volontärer när jag kom hit. Man arbetar 4 morgonpass och 1 eftermiddagspass i veckan. ett morgonpass innebär 7-30-12.00 och e.m 11.45-16.00. vid morgonpasset så blir man indelade i tre olika arbetsgrupper som kommer att rotera runt på tre olika ställen under dagen. ställe 1: the board walk; här är din huvudsakliga uppgift att hålla utkik efter delfiner, svara på frågor om besökarna ställer några.. helt enkelt hålla koll. ställe 2: Discovery Room; här är man inomhus och visar alla fiskar för folk, svarar på frågor, sätter på en film i vår lilla "bio" osv. ställe 3: The Can; rast. Vi är 30 minuter på varje ställe och roterar så hela dagen. På eftermidagskiftet är man ensam volontär och varierar då mellan att stå på "the board walk" och att vara inne i discovery roomet. så enkelt är det. lätt som en plätt! varje morgon så hjälper man till att städa, tömma papperskorgar osv. Så fort en delfin kommer in i interaction zone så har man en i varje grupp som är "runner" vars uppgift är att se till så att alla besökare snabbt kommer ner till stranden. jag vet inte hur kul det låter, det här är bara ren fakta. men ni förstår ju själva hur kul det är när jag säger att jag aldrig mer vill åka hem... haha!


solen lyser himlen är blå (ingen vettig rubrik men det har jag väl aldrig)

det är hur bra väder som helst idag. är precis inkommen från en en och en halv timmes powernap i trädgården. det enda jag ska klaga på är alla satans myror och flugor som finns här. jag vet inte om det är för att det börjar bli mildare väder eller om de alltid är så irriterande. men de små asen är pain in the ass, de känns till och med som om jag har myror i öronen just nu. anledningen att jag gick in. de är överallt och det blir ganska irriterande till slut. jag som ville sola mera! well well. lite sol har jag i alla fall fått, tid till att samla fler fräknar får jag senare i mitt liv.

delfincentret var bra, dock inga delfiner idag. imorgon lär jag få se eftersom jag ska ut på simtur! yes! Alla volontärer har kommit så himla nära varandra nu. det kommer kännas piss och kräk när alla lämnar.. och det är redan nästa vecka. franskarna drar vidare någon gång mellan söndag och onsdag om deras bil går att fixa, Laura min fina canadensare drar till Sydney på torsdag, Tamar och Shaun (som förresten blivit ett riktigt gulligt par) drar till Pert nästa fredag/lördag, Gadi, guden från israel sticker söderut på onsdag... ja, ni hör ju själva vilket lipkalas som väntar. usch så tråkigt. men istället för att oroa sig över det nu så tänker jag njuta av varje sekund som alla fortfarande är kvar. jag menar, det känns redan tomt efter kiruna och tyskland. sååå SEN har vi bara mig och Zac kvar. Vi får väl sitta och leka Wiz för oss själva även fast man inte kan vara två på den leken. sen åker han också. Jag glömde förresten att nämna Steph. Hon är i alla fall kvar :D det är tur det, men hon jobbar så himla mycket så henne ser man knappt röken av längre ändå. åååh, kommer sakna mina delfinvänner. det är vänner för livet...


hejhallå

här sitter jag igen. madison är eftermiddagsnattad och jag har inget speciellt för mig. vädret är nämligen inget vidare här. Det är bra väder var tredje dag ungefär. inget att hurra för, men det är ju trots allt mitt i hösten nu. det här vädret hemma hade vart det perfekta vårvädret.. men jag har redan hunnit bli bortskämd med värmen så här sitter man och klagar! hittils har jag spenderat dagen på delfincentret, fick ett fint besök av Levy som kom och visade upp sig. Vid tiotiden kom Nicky och lämnade av Maddie, så jag gick på dubbelskift. barnvakt och volontär skall icke kombineras märkte jag ju. men det var kris, och i kris så funkar det hur bra som helst. Träffade på två jättehärliga svenska människor på centret idag. Inga, 84 år från Sverige som bott i Bunbury i 20 år, och hennes Bror som var på besök från Sverige. Det roliga är att jag och Inga bor nästan grannar. haha. så nästa vecka ska jag och maddie upp och fika hos Inga och hennes man. riktigt trevligt, hon var störtskön. Jag fick även reda på att det finns ett "svenskt" gäng som brukar hänga. känns som fel ord att säga "hänga" när det handlar om folk över 50... men det var så Inga sa och då säger jag det också. Kan inte tro att hon var 84 bast. hon verkade inte äldre än min farmor och min farmor är fortfarande ung i mina ögon :)

cheeses. jag ska nog ta och städa upp i köket nu. göra familjen  en tjänst. de har så himla mycket att göra båda två så jag får dåligt samvete om jag bara ska ligga på soffan och sova bara för att Madison sover. när jag kom hem från Perth i söndags kväll så var hela deras uteplats borta. haha. ännu en impuls? det kommer nog bli svinbra när det är klart. jag gillar att den här familjen får impulser och verkligen får det klart inom rimlig tid. oftast är en impulsfamilj bra på att börja på nya idéer var och varannan helg och det slutar med att ingenting blir klart och allt bara ser förjävligt ut. här händer det faktiskt grejer. som den där morgonen då jag vaknade av att Phil rev halva köket.. när jag kom hem på kvällen så var det nästan klart och nya hyllor och skåp var uppsatta. det kallar jag oplanerad planering!

okey, see ya!


längtar tillbaka till första veckan när det var vaaarmt och skönt.

I'm yours.

Om Australien hade varit en Karl så hade jag gift mig med honom.


Well, you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but your so hot that I melted
I fell right through the cracks, now I'm tryin to get back
before the cool done run out I'll be givin it my best test
and nothin's gonna stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

But I won't hesitate no more,
no more, it cannot wait
I'm yours


Well open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free
look into your heart and you'll find love love love love
listen to the music at the moment people dance and sing
Were just one big family
And it's our godforsaken right to be loved loved loved loved loved


So, i won't hesitate no more,
no more, it cannot wait i'm sure
there's no need to complicate our time is short
this is our fate
I'm yours

Scooch on over closer, dear
And I will nibble your ear

I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror
and bendin' over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
and so I drew a new face and I laughed
I guess what I'd be sayin' is there ain't no better reason
to rid yourself of vanities and just go with the seasons
it's what we aim to do
our name is our virtue

But I won't hesitate no more,
no more it cannot wait
I'm yours

well open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free
look into your heart and you'll find love love love love
listen to the music of the moment come and dance with me
ah, la one big family
it's your god forsaken right to be loved, loved, loved, loved

open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free
look into your heart and you'll find love love love love
listen to the music of the moment come and dance with me
ah, la happy family
it's our god forsaken right to be loved loved loved loved

it's our god forsaken right to be loved loved loved loved
listen to the music of the moment come and dance with me
ah, la peaceful melodies
it's you god forsaken right to be loved loved loved loved

haha!

kan inte sluta skratta åt det här klippet. det är ju Rhåååååger.


blixten

jag cyklar faktiskt mer än vad jag går och åker bil här borta. hade jag ätit nyttigt och slutat dricka vin så hade jag vart riktigt trimmad när jag kommer hem. de dagarna jag jobbar på delfincentret cyklar jag ca 1,5 mil eftersom det är 4,5 km en väg. sen hem igen och sen tillbaka till dolphin retreat (för det mesta haha ) och hem igen. det ni. jag kanske borde bli nyttig ändå.. se om det funkar. men vem orkar med sånt. äh!

här har ni min andra hälft. haha. förresten så är det lag på att bära hjäml här också.

min älskade lilla skit!


jag saknar nog dom flesta hemma just nu.
något bara kom och forcerade hela min kropp.
men visst är det bra att sakna också!

idag saknar jag min mamma!


en kram, något bra ord eller bara att du skulle klippa mitt hår såhär så fint som sist så skulle jag bli superglad och supernöjd. dvs vad som helst. jag saknar hemma just idag! hjärta

söttma


jag älskar den här ankan. den är ju skitsöt. skulle vilja vara som den.

snorigt barn igen

lilla barnet är fortfarande snorigt. men nu tycker jag det inte är så äckligt längre, jag har blivit lite van redan. och jag tycker mest synd om henne. har fått springa in och ut ur hennes rum och smörja in med kräm på bröstkorgen för att luckra upp näsan och suga snor ur hennes näsa. gud vad det låter äckligt, men det har jag gjort i alla fall. och jag har fått gå omkring med henne tusen varv runt huset men jag tyckte fortfarande inte att det var jobbigt. tänk vad irriterande att vara så liten och trött och inte kunna säga riktigt hur man mår. att ha en barnvakt som gissar sig till allting istället för en mamma som vet exakt vad hon ska göra osv. men alldeles nyss när hon kom upp så sken hon upp som en sol och sa mitt namn heeelt korrekt. jag heter inte Manni längre, hon säger faktiskt malin helt perfekt. det räckte för min del. ett bevis på att jag är bra! för det är precis vad jag är. bra!



ibland så ...

vad skönt jag har sovit! 12 timmar i sträck och nu har jag en såndär känsla att jag bara älskar mig själv och mitt liv. tack sömnen för det. Är glad att jag fick sovmorgon idag, ända fram till 12. det är menat att jag ska ta över Madison runt klockan 13, så ska alldeles snart gå upp och trycka i mig en stor frukost (om det finns något gott att trycka i sig förstås. är faktiskt lite trött på rostat bröd och jordgubbsmarmelad). kanske ska gå på lunchen direkt istället. jaja.

påskfirandet här blev förresten inget firande alls. Jag fick en chokladkanin av Janina, den underbara tysken som lämnade oss igår, men det var det enda. jag var i och för sig i Perth där alla affärer stängde mycket tidigare än vanligt som fick mig och Sibban att gå tusen mil för en låda vin. så jag kan väl säga att jag fick smaka på det lite i alla fall. äsch, jag bryr mig inte så mycket. jag missade fest med mina fina där hemma. men det hinns med när jag är hemma igen, jag hoppas min känsla av att allt inte kommer vara detsamma när jag kommer hem igen är fel. ibland får man sånadär otrevliga magkänslor. jag är bra på att skjuta bort sådant, så det är precis vad jag gör nu. hakuna matata!


jag ska förresten aldrig mer gå barfota i mina (för stora) converse. två vattenblåsor under stortån gjorde att jag gick svinkonstigt hela lördagen och detta resulterade sedan i sån jävla smärta i hela foten. stackars sibban som fick höra mig klaga stup i kvarten. men det gjorde faktiskt skitont. jag behöver inte bara byta mage med någon, jag behöver byta fötter också.

awesome weekend

Helgen i Perth var fantastiskt rolig. kändes verkligen tråkigt att säga hejdå idag, det är som att skiljas från en bästis och det är aldrig kul. jag har blivit något av en modergestalt för den karln. sant så sant. vi höll faktiskt på att missa tåget till perth helt och hållet, jag tror vi tar det alldeles för lugnt jämt. det skulle behövas en seriös människa mittemellan oss som styr upp det hela. vi kom i alla fall fram, efter att ha letat efter vandrarhemmet utan framgång så gick vi till ett internetcafe och insåg att vi var hur nära som helst. resten av helgen bestod av casino, tappat pass mitt i ingenstans, vandring runt Kings Park, shopping i stan, över en mils promenad (kändes det som) för en låda vin, tågåkning och strand samt badning i livsfarliga vågor. det blandat med tusen liter skratt så förstår ni att det var en bra helg.

kommer lite foton, min kamera lyckades dö helt så har tyvärr inga bilder från lördag kväll eller från idag. men varsegod med dom här.


farm, sitter på tåget

framme i perth och försöker göra en diskret peace-pose

enda bilden från casinot. det var förbjudet att ta foton egentligen så det kom fram en vakt och bad mig radera alla bilder innifrån byggnaden. en lyckades jag behålla i alla fall. det var skithäftigt här inne, nästan som på film.

på in mot stan från vårat chinatown.vandrarhem


rondellkonst är alltid vååckert.

hur gott som helst

utsikt från Kings park över Perth city. beautifüüül

lite turistfoton har aldrig vart fel

krigsmonument


under krigsmonumentet fanns flera rum med namn på människor som offrat sina liv i kriget.

som vi skrattade åt denna bilden. haha hur ser vi ut?

små pojkar måste alltid leka.

parken var faktiskt sjukt stor och jag vet inte hur länge vi vandrade omkring där inne. det var fint och det var kul

chillade lite i gräset

sista bilden för helgen i  min kamera. tagen under vår vandring då vi desperat var tvugna att ha vin. haha

last friday

ÄNTLIGEN fick jag simma med delfinerna. det blev min tur till sist och det var hur häftigt som helst trots att jag var den som hamnade längt ifrån dem. jag såg dom och det räckte för att få både hjärtklappning och lyckorus i hela kroppen. nu är jag "färdigutbildad" och klar, hoppas på simturer i veckan nu. det är många som är inne på sina slutspurtar nu så jag kommer säkert få vänta lite innan det blir min tur att stå först i kön.

jag glömde givetvis kameran som vanligt. men här är några foton som jag snott av janina:


fem

på söndag är det fem veckor sedan jag kom hit. tiden har gått så sjukt fort och jag har haft några av de bästa veckorna i mitt liv. det har varit så fruktansvärt kul och jag har träffat hur mycket roliga människor som helst. På söndag lämnar "den äldsta" från delfincentret oss. jag kommer sakna henne. sedan kommer det droppa av människor varje vecka och jag kommer bli ensam kvar här. det känns tungt, bara för att det är mitt i natten och jag ligger och funderar på mitt liv. imorgon kommer jag njuta av varje dag som den är igen. njuta av att jag har så himla kul. att jag skrattar mer än var jag pratar. att jag får se delfiner varje dag. att jag får ta hand om världens sötaste solstråle till unge. att det inte spelar någon roll vem jag pratar med eller umgås med för alla är lika fina vänner.



åååh.

så här är det. det heter k o m p i s a r. och ingenting annat. spela roll om det är kille eller tjej. jag umgås med folk jag tycker om och har förjävla skoj med. så svar nej och hejdå.

kareokenight

det var onsdag igår. det innebar kareoke på three monkeys. lika skoj som alltid.

dags för utflykt

Imorgon ska jag åka till Perth. och det kommer bli svinkul för jag ska dit med min nya bästis mr sibban. det är dags för härliga norrlänning nummer 2 att segla vidare och hans nästa anstalt är Perth. eftersom jag ändå tänkt besöka staden innan jag ska hem så kan jag lika gärna göra det nu när jag har fint sällskap med mig. ni kan även kalla mig stalker, det gör inget! anyway, skulle egentligen åkt med familjen till Margaret River men det blev uppskjutet. perfekt. så nu kommer det inga updates. jag har inte försvunnit, jag är bara på utflykt. tjipptjopp.

bilderna var det ja.


swimtour

gjorde äntligen min tredje simtur idag. nästa gång är det jag som hoppar i vattnet, så himla fantastiskt!det börjar dock bli skitkallt ute på båten. även fast solen lyser så är vinden helt galet kall så man hinner frysa ihjäl om man bara är en s.k watcher. de som är i vattnet har det varmt och skönt, och mer roligt också. därför ser jag mycket fram emot att det ska bli min tur. träffade för första gången en svensk familj idag också, som var med på simturen. eller det var ett par i 25-årsåldern och killens föräldrar. paret har vart i australien i 2 år och rest och jobbat. jag blir helt fascinerad när jag hör sånt. jag vill också! de var i alla fall jättetrevliga och kom från gotland så de pratade roligt också. på tal om annat sisådär ja!

fick inga vidare bra bilder på delfinerna idag. men slänger in några så ni får se hur min dag vart.

update: ni kan inte se bilderna, uppenbarligen är något fel igen. på återseende

RSS 2.0