fortfarande i Kuta..

shullelulu. vi har inte riktigt kommit ivag till Gilioarna annu. vi ar lite misslyckade och lyckades sova for lange... ett par ganger. typiskt, men det har vart harligt anda! det ar varmt och skont och man kan val inte klaga pa det alls tycker jag. imorgon aker vi dock garanterat, tidigt tidigt pa morgonen. var lite fyrare an vad vi hade trott att aka over, men det ska ju vara vart det sa vi slog till anda! hoppas pa ett besok pa norra bali nar vi kommer tillbaka till den har on om ett par dagar. hoho.  haromkvallen sa fick vi ett ryck och begav oss ut pa barjakt. ganska sa snabbt sa stotte vi pa en par fran london som vi hangde med hela kvallen. vi gick till apache reggae bar och vilket drag det var! och billiga drinkar, jag spottade till och med ut en tequila pa golvet utan att fa daligt samvete. det ni, da ar det bra skit. det var i alla fall en skon kvall och dit ska ni ga om ni nagonsin kommer aka till Bali. rekommenderas starkt.

nu har jag inget mer pa hjartat tror jag. ursakta kassa updates, men datorlivet ar inte alltid lika latt. seeya

Gili islands

hellohoho. sitter fortfarande och svettas lika mycket som jag gjorde sist nar jag skrev. men inte ska man val klaga pa det. var pa ett vattenland igar som jag skrev sist att vi skulle gora, det var svinskoj. akte massa vattenrutschkanor och sibban holl till och med pa att hoppa ur ringen man satt i, i en av banorna. haha silken chicken va. vi hade en tokbra dag i alla fall och jag fick vattenblasor pa nasan for om man inte smorjar in sig ordentligt sa far man det... hm.

Idag har vi daremot inte gjort manga knop. jag sov svindaligt sa jag har vart som en zombie mestadels. vi var ivag och skulle fixa mitt visum men det var strul med mitt bankkort. men som tur ar har jag nog ungefar varldens basta mamma som loggade in precis nar jag som mest satt och skrek efter henne i mitt huvud. vilken lattnad, och vi/hon kunde fixa det hela. tack mamma du ar underbar. har redan fatt garanterat visum for 12 manader i australien nu sa vi far val se nar jag kommer hem. kanns bra att det gatt vagen an sa lange i alla fall och att jag faktiskt kommer aka tillbaka till Bunbury. livet ar for bra for att vara sant ibland.

imorgon aker vi over till Gili islands. dar ska vi sola (om det inte osregnar dar ocksa som det gjort hela dagen idag) och snorkla. det kommer blir hur bra som helst. nu haller jag pa att do av hunger ocksa. det at inte kul att umgas med en for hungrig malin. nar jag ar pa det humoret sa kan man fa kalla mig for marlin, det ar helt helt ok.

ha det lika bra som jag folks. saknar alla hemma faktiskt! hejs

balibalibali

hey hey hey. Bali ar underbart och jag kanner redan nu att ni kommer fa vanta med att lasa om vad som hander till jag ar tillbaka i Bunbury. idag har vi spanat in laget, vart pa stranden och hangt i poolen. imorgon blir det Waterbom! vattenland. woho.

with love.

live from Perth International Airport

Bussresan fran Bunbury gick bra, jag lyckades sova fran och till hela resan vilket var skont. mindre skont ar att jag var framme pa flygplatsen redan klockan 21. nu ar klockan 00.30 och jag har "bara" 4,5 timma kvar att vanta till flyget lyfter (04.50). det hade aldrig vart vart att ta in pa hostel, men fysatan vad sakta tiden gar. jag forsokte sova men ett visst folkslag som det finns valdigt mycket av har pratar sa javla hogt och hysterisk sa man nastan blir yr i huvudet. det hors liksom GENOM musiken pa ipoden... well well.  jag har kopt en bok som verkar vara bra, sa tankte hitta en liten horna dar ingen pratar med allt for galla roster sa jag kan koncentrera mig pa den. Ibland ar det bra att vara nattuggla faktiskt. men jag har stallt min mobil pa alarm om det skulle vara sa att jag slumrar ifran. ibland kan man ju somna nar an som minst anar det. tror att incheckningen ar runt 3 halv fyra inatt sa det ar ju i alla fall bara 3 timmar till det blir lite action. har fortfarande inte fatt nagon bokningsbekraftelse.. hmm, ser inte fram emot att springa efter hotell helt ensam i 35 graders varme. men hellre 35 grader an 3,5 grader.. faktiskt. nej om jag skulle ta och hitta den dar hornan. nu vet ni att jag lever i alla fall. pyss och krum

time to fly away

hello allaihopa!
Jag sitter här och fryser ihjäl om fötterna. det är svinkallt på golven, inne i huset också dessutom. det är varmare ute än inne.. är det normalt? man ska ju inte gå ut för att värma sig eller? dom har ju inga element eller något så det är ju inte så konstigt men idag är det väl kanske 116-18 grader ute och det blåser så det är sälert inte mer än 15 grader och då är det ännu kallar inne. min näsa är till och med kall. usch. det är pissväder, regn och åska vartomvartannat. det ska bli skönt att åka iväg, JAA jag är ju äntligen på väg! Jag är nervös för allt möjligt just nu. vi har inte fåt någon bekräftelse på hotellbokningen, jag har inte tänkt på att växla pengar, jag vet inte vad jag har packat ner och jag är mest av allt nervös för mitt visum. det SKA inte vara några problem alls att ordna det. men TÄNK OM det kommer vara något problem? då bryter jag ihop och börjar jobba i en fruktaffär på Bali i resten av mitt liv. kan någon därute bara hålla tummarna för att allt ska gå bra. jag brukar bli för nervös för mitt eget bästa, men jag visar det inte speciellt mycket. det syns däremot på min mage. den blir gravid, svullnar upp som en ballong. haha, innan jag åkte hit i februari var det extremt. från det att mamma och pappa lämnade mig hemma för att de åkte till Thailand så var den gigantisk - magen alltså. helt galet spänd. den försvann ganska så snabbt när jag väl var framme här och blev mera avslappnad. men nu spänner det lika mycket igen. haha, men denna gången vet jag väl att det kommer försvinna, ballongen alltså. tökigt ellör!

annars då. jag har packat klart och städat i mitt rum. Danielle är här och flyttar just nu in i mitt rum! min buss går från Bunbury kl 17.30, om 3 timmar cirka. vet inte riktigt vad jag ska göra fram till dess. titta på någon jättekonstig basketaktig sport på tv. jag förstår inte varför Australien måste ha så många "egna" sporter. de är snarlika fotboll, basket, boul och allt sånt. men det är samtidigt inte alls samma grej eller ens samma sport. jaja.

just det. updatsen kommer inte bli lika många och lika täta under mina veckor på Bali. Jag kommer verkligen inte sitta på internetcafé varje dag. men jag ska försöka göra mitt bästa och ge er ett par livstecken i alla fall!  följande dygn ser ut ungefär såhär: jag anländer till Perth ikväll runt klockan 20.45. På något sätt så ska jag försöka ta mig med buss till flygplatsen eftersom det är ungefär 90% billigare än att ta taxi, och jag har ungefär 6 timmar på mig att försöka med detta så det ska jag väl kunna fundera ut. Mitt plan lyfter 04.50 från Perth och jag landar på Bali, Denpasar, klockan 08.30 imorgon bitti. Jag kommer förmodligen vara dödstrött eftersom jag inte kommer sova fram till att mitt flyg går i natt förmodligen. Från Bali flygplats tar jag mig med taxi till Kuta, och till det hotell som vi försökt boka i förväg. eftersom vi inte fått någon bekräftelse så kan jag inte göra något annat än att gissa på att åka dit och kolla. annars får jag snällt bege mig ut på hotelljakt. det finns massvis av hotell i Kuta så förhoppningsvis kommer det inte bli allt för jobbigt. När jag väl hittat ett hotell/checkat in så kommer jag förmodligen slänga mig i havet eller något. ta det lugnt och inte göra någonting. Sibban anländer på kvällen, så jag har en hel dag i ensamhet. usch vad hemskt det är att vara ensam, men det ska nog gå. när Sibban väl anländer så vet jag inte alls vad som sker. vi får slå våra kloka huvuden ihop och helt enkelt planera våran Bali-vistelse förmodligen! vi är ganska överens om vad vi vill göra så det ska nog inte bli några problem. det låter bra va? är ni avundsjuka? rätt åt er ;P haha nej, jag ska bada lite extra åt er alla också. tjapps.


haha det här är nog världens fulaste bild. men det var ju kul!
here we gooo!

stargazing

jag har nog glömt att berätta att jag och Steph var och tittade på stjärnor härom veckan. det kändes ganska fjantigt till en början, innan vi kom fram vill säga. Vi åkte upp upp upp och bort bort borti kanske 20 minuter så kom vi upp det stjärntittarstället. det var spännande faktiskt. högst upp på ett berg och det var precis kolsvart runt oss. Med en mastodontstjärnhimmel ovanför oss. det kändes mäktigt på något konstigt sätt. man kan med blotta ögat se vintergatan (the milky way) jättetydligt. som en lång dimmig remsa över hela himmlen. i teleskopen fick vi se planeterna saturnus och Mars. och sen en del stjärntecken, och vår närmaste stjärna som jag glömt namnet på nu. det var en intressant kväll faktiskt, förutom att det var svårt att förstå allt eftersom de pratade i rymd- och stjärntermer typ. sånt som vi vanliga döda människor verkligen inte förstår oss på! vi fick även gå in ett sånt där runt hus med en glob på taket och ett megateleskop i mitten (heter det så? teleskop=?). den kvällen var helt enkelt ball, för en som gillar att kika på stjärnorna så var det mycket fantastiskt härligt!


jätteteleskopet!

ja. det var svinkallt ute denna fredagen. Jag hade på mig tusen lager med tröjot eftersom jag just nu bara äger 3 långarmade varav 2 är tunna. så jag fick köra lager på lager och dubbla byxor och strumpor. haha, var det australien jag är i verkligen?

Dumbo

jag sitter och kollar på Dumbo, på youtube. jag har redan plöjt igenom Tarzan och Jane. varför det undrar ni? det undrar jag också. det är tv och filmväder idag. det öser fortfarande ner så varför inte. Blev skapligt avis på min syster som meddela om att det blir Liseberg och stugan för dem idag. åh! vad härligt för dom. och jag ska nog packa ja, jo packa var det. men först Dumbo! ciao

det blev bra trots allt

Det hade vart bättre att vara hemma och fira födelsedagen. men det blev en bra kväll igår i alla fall. bortsett från att en del folk tydligen inte har vett att höra av sig om dom kommer eller inte. men så är dom bara fyllerister också så det var väl tur att de inte kom. ja fick till och med presenter! örhängen och en liten necässär (stavning?) av steph och armband och halsband av en tjej som heter Danielle. jag hade inte förväntat mig någonting alls aå jag blev jätteglad! jag grilladre, alla åt och drack och verkade nöjda så då är jag också nöjd. var ute och dansade till sent. sen när jag kom hem pratade jag med mina hjärtan på skype så det slutade med att jag somnade kl halv sex imorse ungefär. och så vaknar man klockan 10? fasoner, jag borde somna nu på direkten.

det är fantastiskt väder ute. eller.. jag skulle inte vilja vara ute just nu för det spöregnar verkligen, det öööser ner. men jag älskar ljudet. jag satt ute och åt frukost på altanen och det lät precis som om jag satt i stugan. örby beach alltså, vilket härligt ställe det är!


miss BBQ 2010.

dom sjöng till och med, och jag hittade ljus! som min vän påminde om.. nu är jag vuxen nog att komma in på alla klubbar i världen. dvs även San Fransisco. min drömstad. dit ska jag, snart! jag måste dit för fyfan vilken rolig upplevelse. det är nog den staden som står högst på min "måste-åka-till-denna-stad-innan-jag-dör.lista!

väldigt god chokladtårta!

det här är Sam, han har ni nog inte sett någon gång innan. jag tror han är överintelligent eller något. ni vet en sån där människa som verkar överdryg och skitkonstig i början så är dom egentligen hur smarta som helst. Danielle till höger också. Hon flyttar in i mitt rum imorgon och ska bo här och ta hand om hundarna medan Nicky Phil och Maddie är i Cairns och hälsar på Phils familj. fasen, borde städa mitt rum!

fina fina vän

Shorty. världens goaste människa, och minsta!

ja. nej vi säger inget. beskåda bara detta underverk!

jag med brydar. och så ser jag ut att vara 3 meter lång, men så är jag ju skandinavisk också!

ursäkta att jag tappar alla mina tuttar på den här bilden. men här är jag med Nicky och Phil. de kom hem och hängde på mitt i festen.


sen blev det discodans på Fittssiiiies




lite macahula sitter aldrig fel.

den här bilden får bli den sista. det var en bra kväll trots allt...

köööör bara

nu är det dags. ser ni hur gammal jag ser ut? höhö.

har fixat och donat hela dagen. och samtidigt försökt tacka för ala gratulationer på facebook. tack gud för facebook va! men jag gav mig själv facebookförbud för en timme sedan. och nu ska vi iväg till lilla sprithuset och länsa hyllorna (såja mamma pappa farmor farfar mostrar och farbror och alla andra det är bara ett uttryck. ;) )

puss på er. och tack igen för alla gratulationer. jag känner kärlek.

21 the 21st

my day is here. grattis till mig, tack ska jag ha!
Det känns inte alls som min födelsedag, som vanligt när man fyller år. däremot känner jag att det hänt mycket sedan jag sist fyllde år. Det började med världens brakfest med entre i ett segelflyg, veckan efter åkte jag och min Josefin till Rhodos och arbetade, vi kom hem och hade en tokbra höst, jag blev arbetslös och det var en av de värsta tiderna i mitt liv, jag fick ett infall och åkte till norrland ett par gånger och slutligen så hamnade jag här. i ett litet rum i Bunbury. jag är nöjd hittils och hoppas kommande år blir lika spännande och varierande.

jag sitter här och sjunger ikapp med Bonnie Tyler - Total eclipse of the heart. en låt som nästan fick mig att köra av vägen en gång, så då kan ni föreställa er hur jag ser ut och hur mycket jag faktiskt sjunger med. Jag har tryckt i mig gårdagens Langos och en Pepsi till frukost. det var jag värd, och jag var även värd att sova till kl 12! det här blir nog en bra dag trots allt. det är ju trots allt min födelsedag. visste ni förresten att det är större att fylla 21 än 20 här? så Nicky blev väldigt förvånad när jag sa att det inte alls var så speciellt för mig. men hon hade redan börjat snacka om champagne så jag lät henne babbla på. Hon är väldigt lustig den här mamman i den här familjen, hela familjen är faktiskt lustig. fast på ett fruktansvärt bra sätt! och min födelsedagsmiddag vart mycket lyckad igår, ja som ni redan förstått kanske så invigde jag langos för dem. succé.


haha det här möttes jag av när jag kom ut i köket. gulligt, men jag förstår inte vad det är för problem med att jag heter MALIN och inte MARLIN.  marlin är en fisk, jag har ju hört det ett paaar gånger sen jag kom hit. det händer oftast att jag presenterar mig och folk skiner upp och säger "aah, Marlin.. like the fish?" och alla som jag känner tycker alltid det är lika kul. så då får man snällt förklara att jo exakt, förutom R:et...

HERE COMES MARLIN AGAIN. jag har själv givit mig namnet Marlin när jag har konsumerat för mycket av det goda och jag inte riktigt har koll på precis allt. då får man gärna kalla mig för marlin. men annars kan vi skippa det tycker jag. att det ska vara så svårt. ibland heter jag Maylin, Maliiin och Mälin också! kärt barn har många namn.

hallelåja

idag lever jag min sista dag som 20. tur att jag inte har åldersnoja än (ööh what jojavisst). det känns rätt fjantigt att ha panik för att man ska bli 21. så nu skiter jag i det och är glad istället, jag har ju trots allt 4/5 av mitt liv kvar. för jag hade tänkt bli 100 år.

Det är lika fint väder idag som igår och jag sitter ute på altanen i skuggan och lyssnar på musik och bara mår. njuter av allt härligt som finns i mitt liv. jag har redan glömt bort att Madison tog av sig sin fyllda blöja och kladdade ner hela sig för en timma sedan, och jag har glömt att hon höll på att strypa Tessie med ett rep som hon trodde var ett koppel också, och att hon ännu en gång ville hjälpa till att hänga upp tvätten genom att välta ut alla rena kläder på en blöt gräsmatta... ingen egentlig stor skada skedd och nu sover hon som ett litet frö i sin säng. Jag läntar otroligt mycket till på måndag. komma iväg lite från det här som numera är min vardag. och jag ser fram emot att få komma tillbaka och börja arbeta, tjäna storkovan för att sedan resa vidare till östkusten. det kommer blir bra, bara genom att tänka att det kommer bli bra tar mig halvvägs. I eftermiddag åker jag och Nicky och shoppar loss i mataffären för min BBQ imorgon, och om vi hinner ska vi även fixa mitt internationella körkort. innan dess ska jag inte göra något alls. jag ska inte ens städa. jag ska bara sitta här :)


hemma känns väldigt långt borta just nu. men visst saknar man det lite ändå!

skulle kunnat vara så

det är riktigt riktigt varmt idag. känns nästan som om sommaren vore tillbaka. jag kunde inte ens sitta i solen och faktiskt njuta av det. för flugorna är galna och jag blir så rastlös av att svettas. men det skulle ju kunnat vart så att jag just nu befann mig på stranden med mina vänner och lekt i vågorna, men det får väl vänta till nästa sommar eftersom alla är på östkusten nu. eller så är de hemma i sina länder igen. men gud så glad jag är att jag känner dessa underbara själar. jag har vart inne mestadels av dagen.. okej jag vaknade lagom till att laga mat åt madison och lägga henne så det har inte gått så många timmar. men jag har hunnit baka en sockerkaka faktiskt. hurrey.

den här bilden tycker jag beskriver ganska så bra hur höga vågorna faktiskt är.

besatt



av mat.
av den här blir man ju till och med glad bara man tittar på den. nam nam. hejdå


det var då själva FAN faktiskt

jag försökte bara vara lite smart, och försökte konvertera (förvandla) en musikvideo till en låt så att jag skulle kunna spela den på min ipod men det är då fan självklart att jag suttit här ett tag för att försöka bli av med alla virus detta innebar för min dator. jag är en hobbyhacker så jag tror och hoppas att de sista är på väg bort när jag scannar datorn igen. annars blir jag förbannad och kastar ut datorn i havet. godnatt på er!

förresten..

haha. Madison var allt bra gullig idag när Phil kom hem. alltid när hon vaknar på eftermiddagarna så sticker jag in huvudet i hennes rum och ser sådär överdrivet lycklig ut och säger "hellooo sunshine, how are youuuu". och idag när Phil kom så sa han som vanligt "hello madison" och hon svarar "hello, how aaaare you". det var så gulligt så jag var tvungen att börja gapflabba. hon sa det så himla tydligt, vilka framsteg. jag har även lärt henne att räkna till fyra.. nästan. det blir mer som "one two one four". men det är nära i alla fall. medan vi ändå håller på så kan jag berätta att vi idag läste ut en hel bok på raken, hon brukar bli otålig efter halva boken annars. men hon gillar tydligen askungen och numera så pekar hon på alla tjejer hon ser på tvn och säger "cinderella". gullig unge helt enkelt. tack och hej.

det är ingen vanlig da' trallalalalaaa

Idag fyller min soulmate år. en av mina bästa bästa vänner, och så är hon också faktiskt min kusin. grattis säger jag till dig och gör vågen ändå från bunbury till Borås. du är en alldeles wunderschön människa och jag saknar dig. hoppas din födelsedag är bäst, trots att det är tisdag och mitt i veckan. hjärta


den här bilden säger faktiskt mer än tusen ord. det bara är så!


här får du för jag vet att du gillar den här låten. mums

jag liksom längtar efter att få laga mat

ursäkta att min blogg inte längre är en reseblogg, det är mer en nannyblogg. men jag reser ju inte och är alltid barnvakt så det är väl inte så konstigt! jag har en riktigt underlig känsla i kroppen. jag liksom längtar efter att få laga mat. det har blivit min hobby, det är nästan så att jag blir besviken om det finns mat över sen gårdagen som är sparat till Madison. jag har nog slagit i huvudet, eller så är det bara så att någon slags dold passion för matlagning har börjat gro inom mig...

jag har mycket att planera, så mycket att jag inte planerar någonting alls för tillfället. jag måste kolla över hur många jag bjudit in till min BBQ på fredag (här i australien är det faktiskt skitstort att fylla 21, så man måste ju fira. kommer kännas tomt utan mina vänner där hemme dock!), jag måste tvätta, packa och fixa en mindre resväska till Bali, jag måste be mamma skicka ner lite viktiga saker som jag inte har med mig hit för att jag egentligen skulle åka hem om 10 dagar, jag måste åka och handla mat till min födelsedagsmiddag med familjen som är på torsdag kväll, samt handla mat till på fredag, jag ska fixa mitt internationella körkort helst innan bali... ja det äär mycket! jag måste också bestämma mig för om jag ska åka till Perth på lördag eller söndag. har egentligen lovat Janina att möta upp henne och hennes pojkvän i Fremantle (del utanför perth, poppis för backpackers). men jag känner att jag måste städa och packa ordentligt innan jag ska åka någonstans. så omständig är jag. vi får se. får kanske ta tag i min tankeverksamhet, liksom tvinga igång den...


åhnej!

det skär i mitt hjärta för att jag desperat försökt få tag på metallicabiljetter, faktiskt i varenda stad de spelar i i november. men idag möttes jag av "sold out" överallt. annars har sidorna varit överbelastade. fan också. blir till att hålla koll på ebay, men vad tråkigt om jag inte får gå. hade vart så himla kul underbart fantastiskt vansinnigt underbart.

anyway, håller på att göra ett sista ryck för idag. känner mig svintrött verkligen, funderar på att bara dra täcket över mitt huvud och bara somna och jättesova jättemycket till imorgon. men jag vet att jag kommer vakna mitt i natten om jag gör det. jag vet inte vad jag ska sysselsätta mig med sålänge. kolla på ännu en disneyfilm kanske....


vad gör man..

det där med napp är väl ett jobbigt hittepå tycker jag. särskilt när man inte hittar en enda och det är livsviktigt för barnet att ha en napp då den ska sova. jag förstår inte vart alla nappar har tagit vägen,jag har letat överallt som en tok, det skulle behövas en mamma här hemma just nu. för mammor hittar allt även fast man är stensäker på att det är borta. jag hittar då fasen ingenting. tycker jag har letat på de mest självklara och mest icke självklara ställena. men jag hittar ändå ingen napp. det gick bra att ge Madison en flaska mjölk när hon skulle sova, men såklart så vaknar hon stup i kvarten och vill ha en napp. stackarn, vad elak hon måste tycka att jag är när jag inte ger henne någon. usch jag känner mig hemsk när jag tittar på henne för hon är dödstrött. tror jag lyckades få henne att somna nu igen i alla fall, det går ju inte att låta bli att somna när man blir kliad på ryggen eller hur?jag är lite förvånad att hon lyckats sova ca 2 timmar och bara vaknat upp tre gånger och ganska snabbt med hjälp av lite sång och kli på ryggen somnat igen. det lilla pyret! hoppas hon kan sova ett tag till nu. jag öser musik i mina lurar så länge..

dagens favoritlåt;

kommentarer kan förgylla vardagen

så tack för det.

Måndag betyder passa barn och städa hela huset dag. jag har inte kommit så långt än, det ser ut som fan här rent ut sagt. grejer överallt. jag slog ett glas i backen alldeles nyss och jag blev så trött på mig själv att jag tog en paus. så fastnade jag framför världens konstigaste film på tv som handlar om ett gäng 15 åriga tjejer som gjort en pakt om att  ska bli gravida, på deras skola har det rapporterats 18 graviditeter på 3 månader.. bland 15-åringarna då. Jag hoppas alla australienska tjejer tittar på den här filmen för jag vet inte hur många ungdomar som jag sett med barn här borta. tjejer som säkert är 5 år yngre än mig själv som går med barnvagnar. vad är det för problem? jag skulle ju knappt själv kunna ta hand om ett barn och jag fyller 21 på fredag. tjena, 15 år och barn och förmodligen ingen pojkvän.. hmm. det kanse är för att jag själv känner att ett barn för mig skulle vara alldeles för tidigt nu. Men sen så vet jag ju flera stycken som fått barn i min ålder och som klarat det galant. min egen mamma till exempel. men 15 år är väl liiite att ta i!


en vecka kvar :) yes!

plöh

jag tänkte inte alls kika in här idag. jag har inget att säga, absolut ingenting. jag är mest trött och så har jag lite huvudvärk också. det var väl allt. jo just det, det var kul igår. tills vakten frågade hur många jägershots jag hade tagit. det är det här med mina ögon igen. jag liksom skelar, eller får ett speciellt uttryck i ansiktet och ögonen när jag inte är helt nykter. det är inte så bra alla gånger. men jag hade faktiskt inte tagit en endaste jägershot!


okej okej okej

ni ska få se. men nu är det så här att antingen så tycker jag det är jättefult, eller så har jag inte vant mig än. jag får ha det så här lite först. BU ELLER BÄ? det är ju tur att hår växer ut i alla fall...



jag tycker jag är lite lik min moder jag! kul att testa på något nytt. det ser lite ut som jag har en asful mössa över pannan. får se på reaktionerna ut ikväll. haha. vad kul det ska bli!

miss two years old

idag fyller lillskiten 2 år. vi har precis avslutat en finfin BBQ-frukost med mormor och morbrors familjs. mycket trevligt och mycket gott.


Kusin Dylan och Maddie leker med nya "ginnypig"-grejen. oerhört irriterande liten varelse som springer omkring på hjul inne i den där rosa-blå grejen.

Kusin Lindy och Maddie.

söta kusinerna.

haha klockren bild.


I eftermiddag blir det lugnt. är inget roligt väder att gå ut i känner jag, kvällen skall spenderas med Steph och förmodligen hennes klasskompisar. hon går i skolan nu i fyra veckor inför hennes engelskatest som skall göra i Juni. kul med nytt folk :) yeeey.

the other day


Jag och Maddie traskade iväg till Inga och Jörgen. givetvis var handväskan med.

vi plockade lite blommor också.

Bild tagen uppifrån kullen dit vi tar hundarna

är det inte fint så säg!









haha

man ska aldrig hitta en sax då man är rastlös. kan hända att man klipper lugg. hoppas mitt hår växer snabbt denna gången. ha ha ha
!



passfoto

alltså det här med att ta passfoto. det är inget kul alls. hur ofta blir man nöjd med sådana foton? Ni ska bara se det kort som jag kommer ha på mitt internationella körkort (lugnt, ni kommer aldrig få se det). det är herre o himmel min gud så fult. Jag fick gå in på postkontoret och ställa mig mot en vit vägg. alla i hela butiken kunde se, speciellt de som stod och skulle betala/i kö för kassan. och där stog jag och var helt spänd i ansiktet för jag kunde ju inte börja posa mitt på posten när alla såg på. kortet är nästan taget snett underifrån och jag har ju DUBBELHAKA. inte trodde jag att portvin gav mig dubbelhaka! "very nice photo"sa hon och jag svarade att i mitt arlse heller (ursäkta) och gick surt därifrån. jag kunde väl åtminstonde få ta om kortet, utan scarf så jag får en hals och så kunde jag tittat upp och inte ner så kunde vi blivit av med den där dubbelhakan också. nej jag blev deprimerad och åkte hem och gjorde friterade bananer. hahaha. kanske har blivit fet ändå om man tänker på vad jag äter. blir vatten och bröd nästa vecka inför bali. woho. haha.


balibalibali snart med mr till höger.

hade hellre sett ut så här på passet. eller så kunde vi sätta in en bild på shaun istället.

nattstad. vad är det?

jag vet att jag blev medlem på sidan nattstad.se för väldigt länge sedan. Fick för mig att gå in och kika vad det var för något, för jag tror inte jag har fattat det riktigt. eller så kommer jag inte ihåg just nu. senaste inloggningen jag gjorde var för 1 år och 8 månader sedan? och så har jag lagt upp album här? haha, vilka gamla goodingar till bilder...


kusin och jag för mycket länge sedan. dock älskar jag fortfarande den här bilden!

minns jag rätt så är det här på min 18-årsdag, alltså nästan exakt 3 år sedan.

3 år sedan på Hyberg.

skolavslutning i tvåan på josefins balkong. GUD vilka minnen :)

mina (pyttesmå) fina

Jag och Joseph. det var tider det.

nyår. kan det vara 07/08 kanske!

åh! dessa tider. man får ju magknip, så roligt vi hade :) inte för att vi har tråkigt nu, men ju äldre man blir desto svårare är det faktiskt att få ihop "det gamla gänget". innan var vi med varandra 24/7 :)

haha. min första takidakonsert.

schkulle bara säga att jag älskar dig! =P

var tvungen att visa, innan jag raderar hela min profil på nattstad. haha.

pess

vaknade upp till ett fantastiskt skitväder. 14 grader och ösregn. jag ville bara dra täcket över huvudet och sova till imorgon, men man har ju sina skyldigheter. Kom i underfund med vad fruktansvärt tråkigt det är när det är dåigt väder och man måste vara inne. Madison tycker det är kul att leka med gossedjur, men jag är inte så inne på det så hon får faktiskt leka själv. hon är rätt nöjd med det så då är jag nöjd. Jag kollade på Råttatoille (stavning?). sen fick jag energi och började damsuga hela huset.(igen jag vet men det behövs städas var och varannan dag här). Madison satt PÅ dammsugaren. vilket träningspass det blev, och hon älskade det! haha måste sett helt idiotiskt ut med ett galet barn och en galen tjej som drar om kring på henne. men så länge vi båda är roade så varför inte! det blev sovdags och jag blev rastlös. vad nu då? tur att det är fredag imorgon. jag har en dejt under stjärnorna imorgon, med Steph! hehe, vet inte vad hon har fått för sig men vi ska åka med någon såndära stjärnpratare och titta på stjärnor. kan nog bli rätt så intressant, för som joel sa "stjärnor har man ju aldrig sett innan" haha. äsch. det kommer bli skoj.. om väderleksrapporten skulle ta och ändras också skulle det bli ännu bättre. just nu ser det ut som om vi kommer få en vecka med regn regn åska regn regn och så lite regn också. just precis nu så tittar dock solen fram :)


dot.

för ett tag sen satt jag här och stirrade i luften. jag fick ett knip i magen av saknad till folk hemma! min moder gjorde det hela lite bättre. men jag behöver få prata med er andra också. så logga in på skype nu! fixa skype och ring ring ring.

annars så tänkte jag bara spela ett par låtar som gör det omöjligt att powerwalka. man vill liksom bara kuta fram, enligt mig då! jag brukar göra någon slags kombination av att gå och skutta tror jag. jag ser säkert sådär irriterande överlycklig ut som vissa gör också. säkert. ciao.



fräsch

här sitter jag nyduschad och jättehärlig. jag fick just precis nu för mig att jag ville ha spakväll! med vemdå tänker ni då, med mig själv såklart! det är ju det bästa, egentid och bara rå om sig själv. men jag har dessvärre inget att spa'a mig med. nagellack har jag. kanske borde kleta på lite, så blir jag inte jättebesviken över att jag inte har något fotbad, fotsil, ansiktsmask eller en kamrat vid min sida. det ska bli skönt när jag också har ett jobb så jag kan arbeta på kvällarna. alla mina vänner (alla mina bästa 2 vänner haha) arbetar på kvällarna. de andra "vännerna" ser jag mer som partypolare och inga som jag skulle vilja ha spakväll med. sån är jag. just nu är jag sån. förresten så blir det dubbelt upp med Barnvaktandet denna och nästa vecka tydligen. det betyder pengar och det känns mycket bra och jag kommer känna mig mer betydelsefull. jag har ju trots allt inte så mycket annat för mig än att hänga runt på delfincentret som förövrigt hade F Y R A besök av delfiner idag, och igår vart det en simtur. bara för att jag inte är där! jag blir inte bitter, inte alls :) hoho. nej nagelack var det ja, så kan jag ju kleta på extra mycket hudkräm i ansiktet så det känns som jag sitter här med en riktig ansiktsmask. det ska jag, hej!

FÖRRESTEN. mr sibban har äntligen delat med sig av lite foton..'


chill i Kings Park, Perth

mm. älskart'

Jag och Zac spanar in Red Bull Air Race från Kings Park

haha rolig bild eftersom alla undrade vart den här tjejen kom ifrån. ingen minns henne. random

säger ju det. man ska inte bada. man drunknar bara

kommer inte ihåg vad stranden hette. C-något tror jag

lite efterbliven som vanligt. haha nej jag skoja. sibbee!

favoritplats under Red Bull Air Race. där satt vi och bara satt. underbart.

FITZY-FACES

haha. jag har suttit och garvat en del. det här är typiska fitzyfaces...

bra exempel när en bra låt spelas och man vill gå crazy

vad har hänt med Millie? och vad tittar Laura så konstigt på?

lite speciella danser förekommer..

hmm. bara ett dåligt photoshoot? hehe

bra låt igen..

älskar shaun på den här bilden. haha, han liksom tar en paus!

något dimmigt i blicken där

lycka!

shaun igen. jag kan skratta mig fördärvad åt honom. han kan ser så rolig ut så det finns inte. om ni då skulle känna honom skulle ni också veta varför jag tycker det är så skoj.

shaun goes crazy och sylvain behöver gå hem och sova.

bra låt IGEN. förmodligen "low low low low"

sing halleluuujah

"low" igen.

ser ni killen i grått i mitten? haha han ser skitkul ut, ingen aning om vem det är dock.

frenchiiiiiies.

den här bilden får avsluta mina roliga fitzy ögonblick. denna är klockren. haha!

go'middag

Idag fick jag kliva upp tidigt för att ta hand om maddie. har kommit fram till att de har riktigt tråkiga barnprogram här, men givetvis hör det till vanligheterna hos barn att titta på barnprogrammen och morgonshowerna på morgonen. Minns att jag satt och tittade på bananer i pyjamas innan man stack iväg till skolan då man var liten. vilken otroligt dålig show, dom visar den här också nämligen. de borde visa barbapappa och williams önskestövlar - såna där roliga serier, inte fejkade rymdfigurer och mupparna. Vid halvelvatiden gick vi iväg och hälsade på Inga. Ni vet den där svenska tanten som jag nämnt tidigare? vi fick kaffe, saft och kakor. Maddie lekte med hunden och jag Inga och Jörgen (haha gulligt att de döpt om honom till Jo (utan e ja) här för att ingen kan säga jörgen..) satt och pratade om allt mellan himmel och jord. de är verkligen jättemysiga och trevliga. det tar ungefär 5 minuter att gå till dem med Madison så det är riktigt nära. tyvärr tog batteriet i kameran slut så kan inte visa några bilder just nu. Inga blev så uppspelt när vi pratade om arbete och svenskar som bor här i Bunbury att hon ringde till en annan Malin som faktiskt bott här i bunbury i ett par år. haha, där satt jag som ett fån när Inga pratar om mig och att vi borde träffa varandra. men hon vill bara väl och tjejen verkade trevlig! jaja, nu är det snart läggdags för ungen. antar att vi ska leka jage först.... hear ya later.

infoinfo

ni har blivit så fruktansvärt dåliga på att kommentera så nu tänker jag vara tråkig. (och nej jag har inget annat för mig, hatar att se på tv eftersom det är reklam hela tiden och webtv funkar inte och ja. där ser ni)

nu gott folk. vad har vi i våran så kallade discovery pool; (HAHA, undra egentligen vad jag kan och inte kan.)
sea cucumber (sjögurka);

sjögurkor kan se ut på massvis med olika sätt, olika färg, "hudtyp" och givetvis egenskaper så som hur långa de kan bli eller hur små de kan göra sig. de kan alltså bestämma själva hur långa eller korta de ska vara beroende på vad de känner för. Sjögurkan förlyttar sig genom sugproppar som finns på undersidan. kul info är att då de känner sig hotade eller blir uppretade så kastar de ut alla sina inälvor ut genom munnen. sjukt eller hur? efter det kan den i stort sett ersätta organen så som de var förut. haha de rackarna har ingen hjärna heller, jobbigt.

Periwinkle snail (sandsnäcka, ätbara)

en liten snigel helt enkelt. det finns massvis med arter i världen så jag vet inte vad jag ska säga om den. du kan äta den. det är oftast dessa som är sådär äckliga och sitter ett helt gäng under en sten som du plockar upp från havet. De flesta sniglar bär omkring på ett snäckskal och deras tänder är otroligt vassa pga att de ska kunna skrapa/bita loss alger från stenar så de får mat.

mussels (musslor)


även musslor finns i många många olika arter, och en del av dem producerar ju faktiskt pärlor som många vet. De har inget huvud de stackarna, men jag har fattat att man kan se musslan som någon slags larv. för den har en liten fot som den kan vandra omkring på. det låter lite skoj. den har vassa tentakler som gör att den kan sitta fast på stenar och dylikt och givetvis för att skaffa föda. osch ja. vissa tycker ju dem är goda också.

starfish (sjöstjärna)

som med alla andra av dessa djur så finns det många olika sorter. jag tror att vi har åtminstonde 5 olika i våran pool och i akvariumena. Dessa har oftast 5 symmetriska armar (förlorar de en arm kan de få en annan att växa ut, och från den förlorade delen så kan det också växa ut delar som bildar en ny stjärna). de har små fötter över hela armarna, och längst ut på varje arm sitter även ett litet öga - men som mestadels bara kan se ljusskillnader. munnen/munnarna sitter i mitten (på undersidan) av stjärnan och de käkar faktiskt musslor - och även plankton och sånt förstås.

sea sponges (svampar)

ajemänsan. det är den här som folk använder i badrummet. Men de har faktiskt varit levande. Det är inte precis som att man tvättar sig med en fisk eller sjögurka precis som det kanske låter som nu. jag vet inte så mycket om dem mer än att de sitter där och låter vattnet åka igenom den och på så sätt tar den upp näring och ämnen så den klarar sig. borde googla men det är jag för lat för.

sea anenome (hm? anenåm? finns det något sånt ord)

dessa lever oftast på en och samma plats i hela sitt liv. den ser ut som på bilden ovan när den kan äta, när den är mätt så blir den platt som en pannkaka men hittade ingen bild på det. om de ska förflytta sig så tar de lift med en krabba, fisk eller kanske en stor val. det är en sån här som nemo i "hitta nemo" bor i.

sea urchin (ingen aning)

Vi har ett par svarta urchins (ursäkta jag vet inte vad översättningen blir, någon som vet?) i våran pool. de är runda och har flera flera flera stickor/ben över hela kroppen. dessa stickorna kan de lätt tappa och känner man på dem är de nästan hårda som sten, men de kan lätt låta en ny sticka växa ut. jag kan inte så mycket om den här heller för folk blir fascinerade av att bara titta på den. munnen sitter på undersidan av denna kroppen och de käkar som många andra av dessa djuren plankton och baciller som flyter runt i vattnet.

det var det det. nu är jag tillräckligt trött för att sova. bra taktik. kommer bombardera bloggen med onödiga inlägg i framtiden. wohoo!

said what what.

här i australien så spelar man inte så mycket fotboll. pratar man fotboll här så pratar man om australiensk fotboll och det är väldigt likt rugby fast i mer fjantig form. utan skydd och sånt där. alltså.. varför kallar man det för fotboll? bollen är ju inte ens rund? det är ju inte boll ens. det är .. jag vet inte vad det är men inte kan det kallas för boll i alla fall. jag tycker man ska sluta kalla rugby och den här andra sporten (kallar den andra sporten för jag vet att "australiensk fotboll" existerar i Grekland också") för fotboll. bara sluta. men just det. här spelar man cricket också. det ser skitlätt ut, men det är faktiskt svårt. se här på dom små pojkarna och Nav när dom leker cricket.


man är många fler än 4 egentligen såklart. så är det en som kastar en stenhård boll mot han som håller slagträt. som i brännboll fast en person kastar åt en. om man missar bollen och får den på sig gör det jätteont, om man missar bollen och den kastas förbi så ska den där personen bakom ta den. sen har jag inte fattat mer. dom springer fram och tillbaka mellan konerna ibland. på de stora planerna så springar man i en trekant. hur man räknar poäng och sånt har jag inte fattat än. kanske var det det här vi gjorde på gymnastiken med goe glade Jimmen ett par gånger. synd att mitt minne är som en guldfisks.

jag vågar inte delta i såna här spel-lekar. det är bara männen som vågar. hoho

han visar bara rätta svingen. vi tittar inte på magen, nej nej.

och här ser ni skillnaden mellan en vit engelsman och en brun australiensare.


men visst ser det härligt ut? vi andra är alldeles för upptagna med att sola. perfekt.

inget speciellt

Det har inte hänt något speciellt idag. jag har tittat på Askungen 2. Madison vill mest se på film hela tiden tycker jag, speciellt när hon precis har vaknat. har dock kommit på att hon kan sitta vid min laptop och kolla, och då kan vi sitta ute så hon får frisk luft i alla fall. och jag kan fixa med annat i trädgården samtidigt. vilken hemmafru va! har alltid sagt att jag skulle vilja bli hemmafru. skulle nog passa som det. just nu så väntar jag på att någon i familjen ska komma hem så att jag kan ut och powerwalka. känns som det var för längesedan nu, men grejen är att solen redan håller på att gå ner, klockan är bara halv sex, men om en timma cirkus kommer det vara kolsvart. bu för det. avskyr att aldrig veta exakt när jag "slutar" för dagen dagar som dessa. fare enough, det är ju trots allt bara 13 dagar kvar till Bali. wohooo. (ajust det, 13 dagar på mig att skaffa sexpack magrutor... sheeeet)




äsch

lyckades somna om efter min attack igår. men det innebar också att jag sov som en get och väcktes klockan halv ett av Nicky som skulle iväg till jobbet så jag skulle ta över Maddie. satan, hatar att vända på dygnet. nu sitter jag här och är fortfarande lika trött. ska tvinga mig själv ut i solen. imorgon måste jag till DDC! tjapps.


usch

somnade för en stund sen men vaknade upp och hade en sjuk känsla av att jag var hemma i mitt rum, alltså hemma hemma i skogenhemma. undra vad jag drömde, mina armar är helt kalla och jag vill verkligen inte somna om igen. vad rädd jag blev, jag fattar knappt vart jag är nu. shit.

var är min pläääd?

jag fryser tårna av mig. det drar svinkallt i mitt rum om nätterna. jag bor liksom på utkanten av huset, i hörnet där det blåser. sen att jag sovit med öppet fönster i en hel vecka utan att komma på anledningen varför jag vaknat och frusit är väl en annan sak. jag är så van vid golvvärme hemma (kära sörskogen) nu att mina tår blir till isbitar så fort jag vandrar omkring utan sockar. det känns nämligen fortfarande ovanligt för mig att gå med skor inomhus. lustigt att jag faktiskt går in med skor, genom hela huset till mitt rum, och där tar jag av mig skorna och går ut i huset igen. man kan ju lika gärna behålla dom på egentligen. men nae. skippar det. Jag har suttit och kollat upp massa fakta/resemål/sevärdheter på Bali, riktigt intressant. det ska bli skitkul det här! annars då? nej, jag är hungrig som vanligt. undrar om det är någon mat på G...


update om knäna

som ni vet gjorde jag en klantig vurpa. jag går fortfarande som någon slags anka, men svullnaderna har gått ner hyffsat och det är bara det ena knäet som är riktigt dåligt. här har ni en bild att bedömma själva. skratta gjärna om ni vill också. för det är rätt åt mig! har även upptäckt skrapsår på mina armbågar så nu kan ni skratta ännu mer.


här ser ni. vänsterbenet (det till höger på denna bilden) är egentligen det som gör ondast. det ser ni nog på svullnaden. såret är lite varigt men annars ser det fint ut.

färskare och tydligare bild.

så nu ser ni. se upp för trottoarer. nu ska här städas. tjillevippen!

måndag och två veckor kvar till Bali.

Just nu väntar jag bara på att tiden ska gå fort fort fort till den 24 Maj. jag ser fram emot den dagen mer än min egen födelsedag. kommer bli tråkigt att inte fira min dag på vanligt sätt.. så det är ju inte så konstigt att man tycker såhär. hade jag haft råd hade jag bannemej hoppat fallskärm! men det får väl vänta ett par månader skulle jag tro. well well. Idag har jag och Maddie sprungit omkring och städat. man städar vansinnigt mycket i ett hus som detta. helt otroligt. är glad att jag fick lite sovmorgon eftersom jag var uppe och tittade på Pocahontas och törnrosa igår?! helt sant, släckte ner runt halv fyra på morgonen. snacka om att det är lätt att vända på dygnet. ska aldrig mer sova längre än 10, "okej". hade hoppats på att få lite solning i eftermiddag med det ser ganska så dåligt ut på den fronten. Det är ganska varmt, men molnigt och då är det också kallt i vinden. jag kanske ska skura golven istället... för det är ju precis lika roligt... rastlös blev jag, ska roa mig med att titta på lite nya bilder som jag fick av Zac innan han stack vidare. Zac och Sibban dom asen är i Sydney nu. jag vill också vara där. uäääääh.


Canada, Tyskland, Frankrike och England.

stackars lilla Shaun blev tejpad. de hittar på sånt här ibland, det är rätt kul att titta på men jag vaxade nästan bort Shauns ögonbryn när jag skulle hjälpa honom loss. Rätt roligt att se hur glad Zac är i bakgrunden. haha

Bild från min andra vecka här i Bunbury, på "viva la Bunbury" eller vad den festivalen nu hette.



Det har ju hunnits med en hel del Fitzzie-kvällar.

Steph och Jag på simtuur.

Här har ni Tamar och Bev. Bev är långtidsvolontär och kallar alla för "my love" skitgullig är hon.

another happy day at the beach

volontärgrupp. tänk att vi var fler än såhär när jag först kom hit. nu är vi högst 5 volontärer varje dag, knappt det. en gång var vi två :( men jag kommer komma tillbaka under en annan högsäsong. helt klart!

Här ser ni Peter som ger delfinen en liten fisk. vi matar inte delfinerna som kommer in till stranden, vi ger dem ett par hundra gram fisk som ett tack för att de kommit in och hälsat på oss. detta är ingenting i jämförelse med vad de behöver äta varje dag, upp till 15 kg fisk.

Laura och Sylvain.


Det här är en del av "discovery room", där vi har olika akvarium och så har vi en "upptäcktspool". här ser ni Sylvain när han förmodligen tagit upp en sjöstjärna. de små barnen älskar när man står och pekar och visar alla sniglar, snäckor, sjöstjärnor, sjögurkor, "the sea urchin" (har ingen aning om vad det heter på svenska) osv osv.

det var det det. off to.... something else.

okidoki

Nu känns allt bättre. lite bättre. har vart ute och blivit lite omhändertagen om knäna, nu sitter jag här och har ont. det svider som fan. JAGVET. jag får skylla mig själv. jag har skällt på mig själv. så finish med det. jag kan inte ge er någon bild. för jag hittar för tillfället inte mitt minneskort (BRA JOBBAT). laddade in bilder igår och la kortet på kameran, sen så tog jag bara kameran med mig så nu ligger det här någonstans under all skit. dags att städa kanske. i alla fall. jag har inte lika stor ångest och jag mår bättre i min själ faktiskt. mycket uppiggande av de här orden..

http://enligtmarika.blogg.se/
Det är ganska så underligt hur mycket man kan känna saknad efter en enda person. Det känns lite som att du kompenserar för alla personer som jag kanske borde sakna men inte alls längtar efter. I miss you and love you to bits, blueberry. Mi manchi! Jag saknar dig! Förstår du det?!

det plus fina ord från en annan bästa vän och min dag var räddad. TACK! jag saknar alla fina hemma också, jag kanske inte nämner det så ofta, Men de som är saknade vet om det! kärlek till er. ni får en fin solnedgång.. ännu en!


I'm off

to the sunset.

aeh bu!

jag tänker inte nämna något om gårdagskvällen, mer än att man inte borde dricka ikapp med 5 stora starka män. man borde heller inte fjanta omkring och snubbla på trottoarer och slå upp båda knäna, vara ute och dansa en hel kväll och märka att hela legginsen är helt blodfyllda från knäna och neråt när man kommer kommer hem. jag skäms idag, tänker inte gå ut från mitt rum och möta omvärlden. usch. jag är värd den här ångesten. straffet är att jag inte kan gå ordentligt, mina knän är gula av var och ja.. livet är väl bra fint ibland. usch. det är inte ens värt en bild. hejdå.

today

idag. på cykeln. denna låten non stop. yavisst.


idag är det lördag

ajjemänsan. vad innebär lördag. det innebär att jag inte stigit upp ur sängen ordentligt än. jag var visserligen uppe och åt rostat bröd och hängde ut tvätten i det fina vädret men sen så återvände jag hit ganska så snabbt. borde kila till stranden men det är tråkigt att vara själv, ska iväg till Stephs jobb och ta en kaffe lite senare i alla fall hade jag tänkt. var även meningen att jag skulle till delfincentret idag men jag sov så dåligt så jag hade inte en chans att komma upp. har vaknat hela natten av mardrömmar. en av drömmarna jag vaknade upp ifrån var att jag blev uppäten av Phil för att jag skulle åka härifrån. vad kan det betyda? hade även någon dröm där jag vaknade med världens hemskaste skratt inuti mitt huvud. sådär jobbigt så man nästan inte vill somna om igen. usch fy blä på den här natten.

jag har samlat på mig lite fler bilder också. "proffesionella" bilder som tagits på delfincentret av två volontärer. skitfina, här är några..



alla är tagna i Koombana bays "område"

pinsamt

att sitta och snacka skit om taxichauffören jag åkt med kvällen innan och få svaret "OH, but I drove you home last night!" haha, jesuus. tack gud för att du gav sådant bra namn och ansiktsminne till mig.


förlåt mamma, farmor och alla andra som inte tycker om att jag lägger upp sådana här fula osmickrande bilder. jag råkar ju bara vara född lite oseriös.

sov till kvällen.

usch. ångest. sov alldeles för länge idag. så länge så jag kunde lika gärna fortsatt sova till imorgon. den här dagen är ändå förstörd. jag gick upp och åt tonfisk och sen la jag mig igen. det var bara för att jag träffade en galen korean igår. hon var skitrolig, hade världens sämsta engelska men världens goaste personlighet. tyckte jag igår i alla fall...


bara lite irriterande

När jag lämnar över maddi för dagen
, dvs när Phil kommer hem runt halv sex sex, så vill jag bara ha lite lugn och ro. lyssna på musik och glida runt på internet eller vad som helst bara jag får vara ensam. Detta går oftast inget vidare, för min lilla solstråle älskar att vara i mitt rum. hon gillar att slänga min telefon i väggen, sitta i mitt knä helst PÅ datorn, hon testar alla mina skor samtidigt, kommer med leksaker väskor diskborstar? allt hon kan få tag på in till mitt rum och stör MIN egen tid på dagen. hoppa i sängen, leka frisör (det är rätt okej att bli pillad i håret däremot), äta på mina hörlurar, rulla runt på golvet, ta tag i allt som hon inte får ta i som till exempel min sminkväska, kameran, parfymflaskan (ajajaj!) osv osv. jag kan hålla på hur länge som helst. suck. nog för att jag gillar henne, men man behöver få lite paus ibland. egentligen borde jag ta det som en komplimang, att hon faktiskt gillar att vara med mig. men.. för fem minuter sedan stog hon och skrek åt sig själv i spegeln och just nu så sitter hon praktiskt taget limmad till mig och läser en bok. varje gång hon bläddrar så måste jag flytta på datorn för halva boken måste tydligen vara under den. puh! nu stack hon, yes lite ensamtid. haha!


hur söta barn än är så kan de faktiskt gå en på nerverna ibland. här plockar vi ur diskmaskinen, Maddi gillar dock att springa runt och gömma tallrikar och bestick och tycker det är jättekul när jag måste leta upp dom. liten sketonge!
såhär ser det ofta ut. alla djur ska helst vara mitt i gröten också!
ni skulle garvat ihjäl er om ni skulle se de här två leka. det är svinkul. tessie är helt galen och påminner frymt mycket om min egen lilla skit där hemma. saknar min egen vovve! tur att jag har två här, och en go katt. kan inte förstå att jag hatat katter så enormt innan. de är ju rätt okej ändå. om man känner dom och dom är rena.

port is our baby

gårdagskvällen spenderades först på Volontärmötet. det bästa med dom mötena är att man får Pizza. jag har en tendens att sluta lyssna på sådana möten. och det är hur lätt som helst att stänga av när någon pratar engelska, man behöver bara tänka på svneska så hör man inte vad den engelska säger. typ. Mötena handlar mestadels om hur det gått för centret varje månad, uppdateringar från forskarna, uppdatering om delfinerna osv osv. rätt tråkigt med andra ord. Sedan begav jag mig mot Dolpin Retreat och snackade skit hela kvällen oc halva natten. det var trevligt. michet bra.


bilde före..

bild efter...



dessa hängde jag runt med igår :)

lite turnering.

här fick man en blyg liten blick i alla fall. aha

kör lite kinapose med Ray.

det var väl allt. hejdå!

igår så..


Madison åt min underbara skapelse varma koppen och pannkakor till Lunch. I vanlig ordning åt Tessie upp hälften eftersom det av någon anledning alltid hamnar mer mat på golvet än i munnen på tösabeten!

nog för att jag sölar ner men gott blir det.

sen skrattade vi jättemycket.

och vi målade naglarna också. Madisons hobby.

sen kastade vi boll också.


sen blev det sovdags för både Maddi och mig.

mitt i veckan

nu är vi mitt i veckan igen. Jag ar hittils käkat pannkakor med glass till frukost (förlåt gud) och kikat på första avsnittet av håkans bar. jag är lite efter jag vet, det verkar som om det kan vara rätt kul att titta på. inget slår dock maria montazami i svenska hollywoodfruar. Nicky kom nyss hem och hivade över en övertrött unge till mig som inte käkat lunch. men hon somnade nästan i maten så det var lika bra att ösa ner henne i sängen direkt. nu ligger hon där och gnyr som om det är synd om henne. jag tycker hon ska vara glad över att hon kan sova leka äta och skita så länge hon bara kan! men men, får se om det blir någon sömn för hennes del idag. Jag själv tänker skutta ut på gräsmattan och njuta av det underbara vädret. hoppas det kan hålla i sig och vara så här fint ett par dagar.. eller veckor.. eller hela vintern! det är inte omöjligt faktiskt.

igår hade jag en trevlig kväll med Steph. Vi firade att hennes huskamrat/en annan innerboende i samma hus flyttat ut. Det var nämligen så att den här tjejen inte förstod vad schampo, deo eller tvättmaskin var. hon luktade som ett as, och det är verkligen inte något jag bara säger. för hon luktade verkligen vedervärdigt. gick man in i tv-rummet efter henne så var man inte långt ifrån illamående alltså. det är helt sant, så det var värt att fira! idag är det volontärmöte vid 6 och sen ska jag till Dolphin Retreat och ha Portparty för nu är skiten Zac tillbaka i två dagar. det är ju värt att firas tycker jag. ciaaaaaos


underbara vänner i  underbar solnedgång. kan inte bli mycket bättre

more and more and more

Pics from Anna and Sylvain.


det händer väldigt ofta att delfinerna surfar på vågorna och trycket från båten då vi är ute. väldigt spännande och kul att titta på, har även en film på detta som jag ska se till att lägga upp.. en vacker dag.




Bilder från Anna och Sylvain

mer bilder från delfincentret. yeeey!

on the boat. Janina, shaun i balgrunden och Gadi och Sylvain framför. de skröt om vem som hade lockigast hår.

ofta en vanlig syn. tjejerna står och skvallara om gårdagen medan någon annan får göra grovjobbet. haha

städa städa. obligatorisk morgonsyssla

haha älskar det här bilden.

spanar delfiner från "the can"

heta pojkar i våtdräkter.

har man rotationen i discoveryroom så är det här bland anant vad vi gör. visar vad som finns i alla aquarium och vad som finns i upptäckts poolen. de små barnen älskar att ta på sjöstjärnorna såklart. vilket ni tydligt kan se på den här lilla tjejens ansikte.

mer simturer

förmodligen tidig tidig morgon när Levy är på besök. därav inga turister utan bara volontärer i vattnet..

haha. sylvain är en joker. en riktig en!

morning has broooken.

eller klockan är ju redan 11, men jag sitter som en död sill i soffan och inspekterar när madison leker med en otroligt irriterande (ljud!!!) zebra. jag känner på mig att hon snart kommer ta sin dockvagn och börja jaga Tessie med den. så blir det om man inte aktiverar henne med något skoj på ett tag. och jag är verkligen skittråkig idag så jag får väl skylla mig själv. stackars Tessie! tröttheten kan bero på att jag senast kollade på klockan kl 04,12 inatt och det kändes som att jag inte sovit alls fram till dess. jag hade säkert slumrat till men jag drömde så fruktansvärt jobbigt så jag kunde bara inte sova ordentligt. det blev sådär jobbigt så man inte VILL somna om igen om ifall att man skulle drömma samma dröm. usch. borde göra något bra av den här dagen trots allt. hade tänkt göra pankakor i alla fall, hur gott som helst. have a nice day folks.


och såhär fint väder är det idag. klarblå himmel, runt 25 grader.
det borde egentligen bli en bra dag!..

ibland så undrar man ju

kanske att jag haft för mycket fritid i mitt liv. titta vad jag hittade i en liten dold mapp här på min dator. jag har haft kul i över en timma när jag tittat på bilder som tagits då jag bodde i lägenhet för ett år sedan. herregud vilka minnen, och vilka fantastiskt fula bilder!

hmmm...




dock en av många fina (fast det finns fler icke fina) bilder på mig och min min min joos. den här bildmappen bestod av bilder som vi mestadels tagit på våra alldeles speciella förfester. eller på en sleten söndag. det fanns till och med bilder på när vi bakat piroger en gång. det var tider det. jag ska nog bo så nära min bästa vän när jag blir stor, då ska jag inte bo på landet längre. det blir bra det!

ny vecka fint väder bra dag

hallue. har precis avslutat min dag, såhär på kvällskvisten! sitter just precis nu och tuggar på turkiskt bröd och tittar på solnedgången från mitt fönster. brödet är gott och seolnedgången är fin. vad mer kan man begära efter en dag med full rulle? drog mig upp tidigt imorse och tog över Maddi. Vid nio skulle en koreansk tjej komma hit, hon ska se efter Maddi medan jag är på Bali är det tänkt. problemet är att hon inte kan göra någonting. har aldrig sett efter ett barn, kan inte laga mat, kan inte tvätta och hon kan fan inte diska heller. och så kom hon inte förrän kl 11.. hon kanske inte kan klockan heller! så Nicky och Phil är lite tveksamma på att lämna dessa två själva så jag skulle typ kolla läget. haha jag som själv knappt har koll på vad jag gör. Hon följde efter mig som en råtta och till och med när jag gjorde maddies lunch så stod hon som en hök och illstirrade på allt jag gjorde, så jag undrar bara hur svårt det är att skära lök tillexempelvis. hon är ändå 24 bast.... bra att hon vill lära sig, men jag kanske är lite fel människa att lära sig av eftersom jag oftast luktar mig fram när jag lagar mat. skitbra knep men hon förstod inte riktigt mitt koncept. och "hur passar man barn", väldigt bar fråga faktiskt. jag har ingen aning, man gör det bara. nästan varenda människa borde väl ha det i blodet lite grann tycker jag. vi får väl se hur det blir, hon ska väl komma hit några mer dagar. maddie verkade tycka att hon var helt okej i alla fall så då får väl jag också tycka så!

annars så! jag längtar till Bali. det är exakt tre veckor kvar. gud vad härligt det ska bli. och tummarna hålls för att det inte ska bli något problem att skaffa nytt visum och så vidare. det var nog allt. på återseende kära vänner.



söndag igen

idag är det bannemej 9 veckor sedan jag kom hit. sjukligt men härligt. Jag gjorde en favorit i repris inatt förresten, kom inte längre än till soffan på hostelet. haha. jag var inte så dyng, jag skulle bara vila lite. det gick ju som det gick. Jag hade simturen idag som sagt, men inte förrän klockan var 12. så det var skönt att ta det lite lugnt på morgonen och förbereda sig osv. Det var en helt okej simtur, kanske inget att precis hurra för.. och sista doppet var fruktansvärt! kroppen hade typ stelnat av vinden på båten så det blev svinkallt att hoppa i. villle bara hem till den varmaste duschen jag någonsin varit med om. det tog ju ett tag och sen stog jag där och bara tinade upp. urhärligt. gjorde misstaget att lägga mig i sängen efter duschen och somnade i en sisådär 2,5 timma. lagom bra när man vaknar upp klockan halv åtta på kvällen. annars så.. jag har hittat mitt absoluta favoritsnack här nere, det mesta smakar faktiskt skit.. men ostringar. nom nom!
jag vet. det är onyttigt. men jag gillar att vara onyttig. det är mycket roligare än sallader i alla fall! tjääääna

lördag kväll

det blev en bra kväll igår. Jag bagav mig mot Dolphin Retreat och mötte några av mina små vänner här. Vi spelade Biljard, skrattade, pratade och sen gick vi ut och dansade. fin kväll det där, jag bytte ut port mot öl för kvällen. ajabaja, jag svek mig själv. men måste erkänna att öl var rena paradiset igår. det är rätt så dyrt att köpa öl här, minst 2,50 för varje flaska vilket är runt 15 kr. så det är väl ingen höjdare att leva på det precis. då är det bättre att köpa 2 liter port för 60 kronor... men jag ville väl lyxa till det lite igår skulle jag tro. får dock panik på att jag alltid går och köper en kycklingrulle efter krogen. jag gillar det ju inte ens? skärpning på den...


spelade ett par omgångar biljard. jag var sämst men hade kul ändå.

Mac och FINA Caitlyn (that means beutiful cait.. "gina" haha) bakom dessa två så står den mest irriterande människa jag någonsin träffat. Han såg sig själv som något slaga biljardproffs, berättade för allihopa vad de skulle göra och hur de skulle göra det. jag villa skjuta en boll mitt i pannan på honom och se på när han dog av det. ungefär. usch. ingen gillade honom faktiskt, så det var inte bara jag som blev irriterad. det blev upp till bevis för honom.. men han var ju inte så bra "eftersom han druckit" ja, sure!



usch. kräk.

crazy på fitzzies.

haha älskar den här bilden på Ken!

ändrade planer

Det blir ingen forskning för mig imorgon, det blir simtur. yehey! tack Mimmie för tipset för öronen, ska testa redan imööra!


port och fitzzies

Det blev en box Port och skitsnack med Steph till en början på gårdagskvällen. Vi begav oss mot Dolphin Retreat och där var inget sig likt. allt var stendött och hur lugnt som helst. i vanliga fall skulle festen redan vara i full rulle men inte då! vi satt och drack port ur dessertskålar och lyssnade på musik och pratade med Nav och Ken och en annan irländare, Mac tror jag han heter. Det var så trevligt så vi glömde bort tiden, framåt 23-tiden försökte vi smita in på Fitzzies men det lyckades vi inte med, vi fick snällt gå och betala inträde. jag har ingen aning om varför vi fick för oss att smita in, och att vi verkligen trodde att det skulle fungera förstår jag inte heller. väl inne så var det döda människor som befann sig där. tomt på roligt folk med andra ord, inget vidare skoj! det var ett hyffsat liveband som spelade covers som summer of 69 och sweet child of mine. det går alltid hem. Men en timma senare lockade Orfa Kebab (kyckling såklart, vanlig kebab är det äckligaste som finns!). En liten kul incident på Kebaben var när en otroligt irriterande full pojke/kille/man försökte starta en onödig konversation med oss.. Steph sa bara rakt av att hon var där för att äta sin mat, hon ville äta ifred och hon älskar sin kebabrulle så han gör bäst i att dra åt helvette. jag garvade ihjäl mig till döden. det var skoj. idag är jag trött, inte för trött, men trött ändå!


liten liten kartoffelpotatistjej!

söt.

jag undrar verkligen hur långt ner min klänning och BH är på denna bilden? det ser ju sjukt ut. aja baja, klä på dig kvinna!

rockyrocky. dom trodde väl dom var rock i alla fall...






RSS 2.0