glömde ju berätta..

.. jag tyckte att Alice i underlandet var helt awesome! vi såg den i 3D, vilket var den första jag någonsinsett i 3D. det hade väl varit häftigt om skärmen hade vart större.. som på liseberg typ. då är man ju verkligen inne i filmen. här såg man allt runtomkring också. men jag ger den högsta betyg!


away


stöt

jag fick just en massa stötar av min telefon. är detta möjligt? den sitter i och för sig och laddas i datorn just nu och då det ringde så svarade jag och fick världens stötar på hela kinden. nu är jag helt kittlig i hela kroppen. haha fyfan vad konstigt. ska tillägga att jag hade blött hår, är detta möjligt eller inbillning? jag kan inte ha inbillat mig. det gjorde skitont. haha...

jaja, den är bara otur

ingen simtur idag heller. jävla satan vad jag är irriterad. men det är inget som kan hjälpas. funkar det inte så funkar det inte. konstigt bara att de som börjat volontära efter mig redan är klara, just på grund av att jag är barnvakt och har annat för mig på eftermiddagarna. men nu tycker till och med alla andra volontärer att det börjar bli konstigt, och en kille erbjöd till och med sin plats till mig. MEN eftersom jag inte är färdigutbildad så kan jag inte ta hans plats. pissigt eller hur?! nästa vecka ska jag vara där alla mina lediga dagar, dvs fredag lördag söndag då jag inte har Madison och jag ska smita med på alla simturer jag kan. så har jag säkert kommit ikapp sen. det blir bra. Jag kom ihåg att ta med mig kameran till centret idag men bilderna blev superkonstiga. men har ett praktexempel på hur vi känner igen vår mest besökande delfin;

det är är Levy,ser ni hur tydligt fenan "lutar" åt höger. ett lätt kännetecken. andra delfiner har olika sår på fenorna, en delfin som heter Tangles har till exempel en halv fena för att en fiskelina skurit av den på mitten. en delfin har ingen fena alls efter att råkat ut för en hajattack. vad mer vad mer. kan se om jag hittar fler bilder på hur vi känner igen de olika delfinerna. vi kort-tids-volontärer känner bara igen de mest återkommande besökarna. Vid koombana bay finns nästan 250 namnsatta delfiner.

Detta är Levys kalv som heter Eclipse. hur söt som helst. han är ca 3 år och kommer förmodligen lämna sin mamma snart. de manliga kalvarna lämnar sin mamma i treårsåldern, honorna kan va med sin mamma i upp till 5 år.
Gadi och Levy

första gången Shorty fick ge fisk till Levy, hon var i helt extas och jag förstår henne! vill också göra det en dag.

jag kanske ska berätta för er hur det går till när vi får besök på stranden. Det finns något som kallas för "interaction zone", det är ett par bojar som flyter som i en stor rektangel i vattnet. jag är dålig på att uppskatta meter och area och sånt, men den är kanske 100*50 meter eller något. Alla delfiner som besöker den här zoonen vet med all säkerhet att det inte finns någon fara innanför bojarna och att det kommer att finnas massa människor i vattnet som vill titta på dom. vilket är det bästa som vet. De älskar att visa upp sig och är faktiskt väldigt nyfikna på människor, särkilt då vi pratar med dem, klappar händer, sjunger för dem etc. fråga mig inte varför för det bara är så! då vi ser att en delfin kommer innanför zoonen så tar vi upp alla som badar innanför zonnen upp på stranden. Därefter går vi alla i tillsammans (alla volontärer och turister osv), för det är viktigt att delfinen känner att det är den som är först in i zoonen. därefter så står vi där i vattnet och snackar/tittar på delfinen, "the feeder" går i och ger delfinen/rna en fisk eller två som ett tack för att dom kom. viktigt att påpeka är att detta är som lite snacks för dem. de äter nämligen upp till 15 kg fisk varje dag, så 250 gram är som sagt inte speciellt mycket. delfinen bestämmer såklart själv hur länge den vill vara inne hos oss, på somrarna då det är riktigt mycket folk kan de vara kvar i upp till en timma, nu när det går mot vinter här borta så har i alla fall jag vart med om allt från 5-15 minuter. Det är inte alltid det bara är en delfin åt gången. som mest då jag vart där så har det varit tre stycken, andra gånger har de haft inne fem och ibland bara en. det varierar men det är lika fantastiskt varje gång. som Brian, en av långtidsvolontärerna sa idag att har har vart där i flera år men när en delfin kommer in blir även han som ett barn. och detta trots att det är besök i stort sett varje dag, såklart uteblir besök någon gång då och då. men alla andra besök väger upp de uteblivna!

filosofen

solnedgångar är den bästa platsen i världen för att rensa tankarna.


goonet sätter sig i ögonen...


bio

jag har precis lämnat över Madison till fadern i huset. det var en lätt eftermiddag, både hon och jag sov som två klubbade sälar. next up är att hoppa in i duschen och bli en fräsching för sen blir det bio :) ska äntligen få se alice i underlandet. soom jag har väntat! förra veckans planerade biobesök resulterade i för mycket goon och försovning. har inte lust att upprepa det. även fast det var värt det förra veckan. kass med update idag, men såna dagar finns också. over n' out


byta magsäck någon?

skulle vart skönt att slippa min mage faktiskt. den stör mig lite i mitt arbete.

dagen i sig har vart helt okej. jag fortsätter min otur med simturerna, håller tummarna för morgondagen OCH övermorgonsdagen. blir det bra så är jag färdigutbildad sen. jag tror jag ska stanna mer än 6 veckor på delfincentret. jag ska glida runt på simturerna de sista veckorna eftersom jag egentligen kommer vara "klar" om 2,5 vecka. jag funderar på att börja jobba på kvällarna. det vore något. hmm. har mycket att tänka på idag känner jag. därför blir det inget vettigt skrivet. tack och hej

resten av parken bestod av fåglar...


en personlig fotograf hade vart något..

i alla fall då man är ute i vildmarksparker. men jag tycker jag lyckades rätt bra ändå..


här på sista bilden har ni ett praktexempel på en bra barnvakt. glad, vattenflaska till hands, ett lekande barn någonstans på rymmen och en känguru. gissa om madison var lycklig idag t r o t s hennes förkylning?!

ny vecka, nya bekymmer

jag har bara ett bekymmer denna måndag. jag blev så himla himla väldigt sugen på mjölk innan. jag förstår inte riktigt vad jag tänkte med eftersomde senaste halvåret har jag inte kunnat dricka en droppe mjölk utan att min mage ballar ur. det är kanske inte så roligt för er att veta men man kan ju gissa vad som hände. aldrig mer, nu sitter jag här och försöker ignorera att magen verkar vilja vrida sig ut och in...

till råga på allt så har jag haft hand om en förkyld Madison idag, hon är genomsnorig. och jag blir faktiskt lite äcklad, jag gillar inte barn som är förkylda. det blir så himla mycket snor precis överallt. jag kör på "blunda och torka" taktiken, precis som med blöjbyten. haha. vi var en sväng på en vildmarkspark idag i alla fall, den ligger precis här i närheten. Madison jagade mest fåglar och jag matade Kängurur. riktigt skoj. bilder kommer senare. jag ska försöka springa ut och lapa lite sol nu hade jag tänkt, man vet aldrig hur länge en sjuk unge sover. igår var det 5 minuter så jag får passa på! tjapps.

4 veckor

jag har fått svåra problem med att vara lugn här borta. jag blir uttråkad på en timme om jag inte umgås med någon. vart kommer denna energi ifrån? från att mitt liv är så fantastiskt underbart för tillfället? förmodligen. jag har planerat att vinna på hästar, åka till Bali i maj och förlänga mitt visum, åka tillbaka, köpa en bil och bara köra överallt i hela det här landet. för det skulle behövas ett par flera tusen mer! drömma går ju alltid.

Gårdagkvällen var kanon som vanligt. Jag och sibban spelade en ny goon-lek som gick ut på att spela pingis och så självklart dricka goon. efter ett djupt samtal (haha) så blev vi ikappdruckna av alla som "inte skulle gå ut ikväll". riktigt kul blev det, jag dansade som ett djur hela natten med mina fina vänner. Just det, jag fick en bästis igår också. en helt random människa som förmodligen var homosexuell och i 30-årsåldern. givmild som jag är så sa jag att självklart kan vi det. vid hemgång hittade jag mitt barn igen, sibban, han hade vart borta ett tag men han är bra på att roa sig själv den mannen så det är inget att oroa sig för. jag åt kebab, fast det är det värsta jag vet, och sen vart vi tvugna att rymma från en slags galen man. jag såg till att få hem min vän och sen fick jag hem mig själv också! snipp snapp snut så var kvällen slut. var ruggigt skönt med sovmorgon idag, jag hade dock eftermiddagspasset på delfincentret och det hände verkligen ingenting. ingen var där och jag stog och brände mig på läpparna i solen.

nu sitter jag här och ångrar att jag inte ska åka in till hostelet ikväll. jag har redan myror i benen. men vet ni? om ett litet litet tag ska jag få en fet grillad köttbit. gahd, jag har levt på nudlar pga av min egen lathet de senaste dagarna. det kommer bli ljuvligt. tjapps!


bäst i hela världen!






ordning och reda.

jag är så himla bra på att hålla ordning och reda runtomkring mig. det är härligt tycker jag, en av mina bättre egenskaper faktiskt om jag får säga det själv!


jag undrar hur jag till exempelvis inte kunde hitta min hårblås igår. jag letade väl på fel ställe helt enkelt...

play


faktiskt en riktigt bra låt.

jag kommer bli en naturälskare.

efter 3 veckor på delfincentret så har jag blivit något av ett delfin och havsfreak, därav blir man automatiskt ett naturfreak också. jag kommer garanterat bli en sådan människa som springer omkring och skäller på folk för att de slänger skräp omkring sig eller lämnar kvar saker för att de inte hittar någon papperskorg. jag varnar er bara. en colaburk försvinner inte förrän efter 80-100 år i havet. hur bra är det då? en plastpåse dödade en av Koombana bays delfiner för att den fastnade runt nosen på den. hur bra är det då? huuur bra är det då? börja använda papperskorgar och askkoppar. annars får ni med mig att göra.


just nu vill jag aldrig åka hem...


baksmällan slog mig rakt i ansiktet

gjorde samma misstag igen och somnade vilket resulterade i ett uppvaknande likt ett helvette. hmm, illamående och dunkande huvud. det är goonets fel. så jag ligger här och försökte lista ut hur jag ska kunna stanna i australien längre än maj medans jag sakta men säkert börjar må bättre. vet inte om det blir utgång idag, ringer jag någon nu så kommer det garanterat inträffa. så jag kanske helt enkelt bara ska låta bli att ringa någon så jag får ligga här och må dåligt resten av kvällen. ni kan ju gissa vilket som lockar mest, i alla fall vad det gäller mig :P
titta här vilken liten sketonge!

a night at the fitzzies

indisk mat är inte min grej. men resturangbesöket igår var riktigt trevligt. efter att vi käkat så drog vi oss mot hostelet och pimplade vin. lika trevligt som vanligt, vilka fantastiska vänner jag har skaffat här borta. helt otroligt att så många människor kan sitta i ett och samma rum och alla har lika roligt med varandra. vi är som en megastor familj som bara sitter och älskar varandra. jag gillart starkt! vi begav oss mot fittzies och hade en tokig kväll. alla dansade som galningar. mycket skratt och mycket tårar för min del. det blev för mycket känslor i samband med alkoholen förmodligen, hela dagen hade jag gått och oroat mig för min vän hemma i sverige och allt bara brast helt plötsligt när en tjej frågade hur det var. efter tröst och kramar så gick vi in och dansade igen. no worries, allting har en lösning och allt kommer bli bra. man får tänka så! det hjälper ju inte min vän om jag sitter och gråter på andra sidan jorden, fast det hjälpte mig att må bättre!

idag är jag segstartad. klockan är redan över tre och jag har inte kommit någonvart. har till och med glömt bort att äta.. igen! får kila ut och laga till mig en fet omelett eller liknande. ciao




lite varm och lite bränd

igår var solnedgången fantastiskt. usel bild, så jag vet inte ens varför jag la upp den.

steph och zac bara dansa dansa dansa

mer dans ..

another day in paradise

en natt med alldeles för lite sömn. men jag kom upp i tid i alla fall. grattis grattis. dagen idag har vart mycket fin, kunde vart bättre väder dock. började på delfincentret där vi hade två tidiga besök, skulle vart en rolig dag med ytterligare besök. från delfinerna alltså. efter arbetsdagens slut tog vi farväl av vår fader Jesper som sviker oss och drar vidare uppåt. härligt för honom. och efter detta blev det stranden med sibban. kort och gott en bra dag som kommer avslutas ännu bättre med för mycket goon (vin) och dans på fitzgeralds. kan även hända att jag slinker med på ett resturangbesök med några av vännerna. känns som jag kan vara värd det efter att ha levt på Phil och Nicky sen jag kom hit.


det är tur att jag har adopterat den här mannen. han skulle nog inte klara sig själv =P


Råger

janina och de andra kom förbi en stund

playing cricket

jag säger då det. kan man mer än att älska det här? naeh!

gör min kompis en tjänst.

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=uTUgB1hep1JZSiATkARG4iHx#bikiniGallery

klicka in på den här sidan och rösta på bikinin med leopardtopp och svarta bikinitrosor. hon skulle bli apglad.

världens värsta känsla. vänner eller familj som råkar ut för olyckor när man inte kan vara där och hjälpa till eller stå vid någons sida för att bara finnas till. ett mail är inte riktigt detsamma som att faktiskt finnas där. nu blir allt förhoppningsvis bra, men känslan i magen kommer ju finnas där till man faktiskt vet att allt är ok
<3

tååålamod

jag ogillar övertrötta små barn. vad man än gör så är det fel och gör man som dom vill så är det fel ändå. jag ogillar även att byka lakan som är nerkissade. bra dag? nae inte så. vi kommer faktiskt inte överens alls idag. jag tror att jag precis lyckades få henne att somna i alla fall, genom att helt enkelt tvinga ner henne i sängen och gå därifrån. efter 30 sekunder var det helt tyst. att jag inte kom på det tidigare! nu borde jag gå och ta mig en lång powernap, jag har sömnbehov. ciao




kareoke

tack gode gud att jag inte sjöng. jag skötte mig finfint igår.


inte att rekommendera

bio var det sagt. det blev alldeles för mycket vin och skitsnack istället. men kul var det och nu i efterhand så var det kanske värt det. MEN, jag är ett klantarsel. det är lätt att glömma bort tiden, men att gå och lägga sig (vi kan även kalla detta för att decka) på vandrarhemmet (mitt andra hem, ja) klockan halv fem på morgonen när du ska upp klockan sju är inte att rekommendera. lite jobbigt att vakna upp och inse att jag skulle vara på delfincentret för två timmar sedan och att jag just i det ögonblicket skulle befinna mig på en båttur. jobbigt läge. panikläge kan vi också kalla det. tur att jag har min räsercykel och att jag var framme på tio minuter efter att jag vaknat. dock utan rätt kläder, skor och utan bikini. woho. dessutom hade jag missat två suveräna besök av delfinerna. men jag gillar mitt liv ändå, för jag hade kul. och utan kul blir det tråkigt och då är allt annat inget värt. ingen skada skedd förutom mot migsjälv. så ikväll går vi på't igen, det är ju trots allt kareokenight.









slutsats. jag kan omöjligt vara seriös på bild och sibban lagade mat kvart i tre på natten. javisst!

vita lögner kan vara bra

jag vet inte om jag få igenom min lilla lögn. som vanligt är jag grymt sugen på maskerad, så jag sa helt enkelt till mina vänner att jag tycker att vi skulle fira en svensk påsk vilket innebär maskerad. haha, hur fenomenalt är inte det? det var inte så många som verkade sugna men jag kan ju alltid hoppas på att få min vilja igenom..

dagenidagidagidagidag.

förutom alla missöden imorse och huvudvärken så har det trots allt varit en helt okej dag. morgonen på delfincentret var som vanligt enkel och snabb avklarad, dock inga delfiner idag. tråkigt. det har inte hänt så mycket mer. jag har lekt jage och hoppat studsmatta. that's it. men ikväll blir det förhoppningsvis bio i alla fall. och jag hoppas hoppas de visar alice i underlandet i 3D. jag skulle dö av lycklighet.. dock har många sagt att de är besvikna på filmen. men man får väl lov att skaffa sig en egen uppfattning. mycket förhoppningvis idag känner jag.


en sak ska ni veta. jag är sjukt sugen på att dra vidare efter det här. alla roliga människor man träffat/träffar, känslan att inte veta vart man hamnar eller vem man umgås med nästa dag, upptäcka nya ställen, stanna vart man vill, sitta på stränder och dricka öl vid solnedgången... förstår ni att det lockar nåt så in i? och det blir inte bättre av alla som tjatar på en att åka med...

rightyright

Videoklippen skall vara fixade nu. kvinnor och teknik som en god vän råkade påstå ja.. höhö. jättekul säkert. Resultatet av att gå och lägga sig i tid igår blev att jag försov mig och glömde halva röven hemma. då ska jag även inflika med att jag faktiskt fick vända och hämta min tröja så jag kom försent också. resultatet av utebliven frukost och solglasögon blev huvudvärk. fantastiskt av mig. jag ska aldrig gå och lägga mig i tid igen. det stör min dygnsrytm. dessutom hade jag kunnat gå till stranden idag. Datornerna på Nickys jobb hade slagits ut av ovädret igår så hon åkte inte förrän precis nu, 16.30 våran tid alltså. wellwell. var gött med en eftermiddagsnap i alla fall. ju mer du sover på nätterna desto mer sömn behöver du.. faktiskt. over n out

kan ni se mina videoklipp`?

svara ärligt ja eller nej ja nej ja nej?

fyra timmar senare

det där kan man kalla åska! det som vart alltså, kan hända att ovädret bara har en liten paus, men förhoppningsvis så har det dragit ut över havet. det vräkte ner allt möjligt och jag har faktiskt inte sett sån här åska innan. det var inte blåsigt eller stormigt, så det var nästan töntigt att kalla det för oväder. alla palmer och träd var helt stilla men det fullkomligt vräkte ner regn och hagel och hela himlen blev helt upplyst av blixtrar. och detta var tydligen ingenting i jämförelse med vad som skulle kunna vara, eller vad som "brukar vara en storm". undrar just hur jag ska reagera när jag upplever en riktig storm för det här var lite småläskigt tycker jag. det var nog för att ljudet var så enormt mycket högre än vad man är van vid i Sverige. vad vet jag. jag erkänner att jag blev lite skraj i alla fall. försökte fånga på bild, men var tvungen att ta bort ljudet för både eran och min skull. min skull för att jag ska slippa höra mig själv säga "ooooh" och "oooh shit" och för eran skull för att det brötar rätt mö!

jag filmade bara några små snuttar som jag satte ihop lite snabbt så ni skulle få se.


thunderstorm

Perth, som ligger ca 2 timmar härifrån, ska tydligen ha drabbats av ett riktigt kraftigt oväder idag. Och allt är påväg hitåt, dvs hagel och regn som förstör bilar och grejer. inte kul. detta innebär att jag kommer förbli instängd i huset ikväll förmodligen. det kan väl vara skönt emellanåt det också,  men jag vill till dolphin retreat där alla roliga människor befinner sig. men hellre stanna hemma än att dö av hagel.


såhär ser det ut utanför mitt sovrumsfönster just nu (taget genom myggnät, så det är därför det ser lite suddigt ut). det ser ganska mörkt ut och det åskar och blixtrar till och med riktigt mycket. sist det var oväder här så förstördes massa hus här i Bunbury, efter en tornado. haha jag ska inte skrämma upp någon. vi ska nog se till att klara det här också...

promenix






La Bomba

Madison har en ny favoritlåt. Den här gör henne överlycklig. så fort den är slut ser hon smått förvirrad ut men så fort den sätts på igen så fortsätts det dansas... how cute!





Idag har vi världens sämsta väder, det har spöregnat hela morgononen. men vad gör väl det. det betydde bara att Madison fick hoppa i vattenpölar hela morgonen, det är inte ofta hon får det. med kläderna på dessutom. fyfan vilken snäll barnvakt jag är! jag blev till och med inte ens arg för att hon spillde ut ett helt glas med juice över mattan i vardagsrummet. kanske för att det inte är min matta, men ändå. Hon har även kommit på en ny lek. hon springer runt i en ring så fort hon bara kan och sen stannar hon tvärt och asgarvar åt sig själv, förmodligen för att det snurrar i hennes huvud. synd att man inte är liten längre, tänk om man skulle kunna roa sig så lätt på det där viset.




söndag kväll

efter två otroligt roliga utekvällar så tar det emot lite i kroppen. hur klarade jag av Rhodos? där var det betydligt mer (och extremt mycket mer) party. anyway! den här staden är trots allt hur rolig som helst. jag älskar precis allt och alla nuförtiden. man blir liksom smittad av atmosfären här. ikväll våldgästade jag som vanligt dolphin retreat. vi satt och snackade, tog det lugnt, spelade lite kort. sen träffade jag på en av norrlänningarna utanför och blev kvar där och skrattade så jag fick ont i magen. härlig kväll. nu är klockan alldeles för mycket. see ya mates


enda bilden från igår. sjukt dålig men visar mina fina vänner!




och förresten. jag fick en antiinflammatorisk tablett av Nicky innan, plus en väldigt bra salva. så svullnaden och själva eksemet/bettet på benet ser mycket bättre ut!



.

någon frågade vart alla kommentarer är. jag har faktiskt slutat godkänna, för de flesta kommentarerna är privata och menade till mig från nära och kära. som sagt så har jag den här bloggen enbart för att mina vänner och familj är nyfikna på vad jag gör, hur jag mår när jag är ute och reser osv. ni andra är bara kul att ni hänger på, men så noga med att visa upp kommentarer är jag icke. over n' out

förresten..

tack för alla fina kommentarer.  jag blir skitglad!

need some help

jag har fått något konstigt på mitt ben. samma sak hände faktiskt då jag jobbade på Rhodos. längst ner på innesidan av vaden så har jag ett stort rött bett eller eksem eller liknande. pricken till vänster är ett vanligt myggbett men det andra vet jag inte vad det är. någon som råkat ut för samma sak? jag har ingen känsel på det röda heller. kan trycka svinhårt med nageln på stället utan att känna något, men om jag kliar över det lite försiktigt så gör det svinont. vad har hänt med mig kära vänner? någon som vet? hjälper tigerbalsam?

carpe diem

det bästa med att vara bakfull är när man mår bra igen. och man kan sova och stänga in sig på sitt rum trots att det är 35 grader och klarblå himmel ute. för man behöver det! faktiskt. klockan närmar sig fyra och jag känner mig redo att möta dagen. carpe diem.



på tal om annat så brukar det se ut såhär så fort sminkväskan åker fram.



oh my!

vilken fredag. bbq, för mycket öl och alldeles för trött idag. men kul var det, och väääl värt det.

underbara människor


äre lövely så säg!

den här bilden skulle egentligen vart sist. men den hamna här. folk på krogen

förfest på dolphin retreat


haha fråga inte för jag vet inte. jag tar bara väl hand om min son!


aeh. borde verkligen gå till stranden. men min kropp orkar inte. ciao

shame!

klockan är halv elva, och jag har redan hunnit trycka i mig pasta carbonara  OCH glass? jag fick en känsla av att jag var värd detta, men nu har jag mest ont i magen. vilket smartass jag är. jag kommer hata mig själv om jag ska jobba med magont hela dagen. jag vet ju att jag får ont i magen av glass för det mesta. åh!

Jag har i alla fall fått en hyffsad lång sovmorgon. jag förstår faktiskt att föräldrar är trötta! för det är inte lätt att få en unge att vara speciellt tyst på morgonen. men det är ju inte inte så konstigt heller för hur kul är det att leka och vara tyst samtidigt. Jag fick ett antal besök inne på mitt rum av Madison, hon ville att jag skulle komma upp och leka såklart. Detta hände varje gång som Nicky pratade i telefon, och hennes mobil har en tendens att ringa stup i kvarten. Men jag vägrade faktiskt gå upp. när man kämpat sig upp en hel vecka så är det underbart att bara få somna om!

nej, nu ska jag vidare. håller tummarna för att mitt visakort ska fungera igen. annars är jag aningen avhuggen. det är ju barbequue ikväll :) .


at patricks day yesterday


förfest på wander inn. här har vi alltså england tyskland tyskland canada och sverige. bra skit!

överdrivet dålig skärpa! men så ser det ut på wander inn

SVENSKAR! de var tokiga och kom från Kiruna. härligt med lite norrlänningar i min närvaro!
det var härligt att de var precis som jag. vi blandande svenska och engelska hela kvällen,
med andra ord svengelska. ingen fattade ett ord, men vi hade skoj i alla fall

ingen kommentar! vi sjöng what a wonderful world

james och Laura snedstreck dance snedstreck dance


mötte två lustiga figurer på taxistationen. men jag fick gratis taxi hem! snällt tycker jag :D

that's it. next up: maaaaat.

en sak som man vill men inte kan!

Idag har Maddie varit en riktig sketonge! Hon har gjort precis allt hon inte får OCH bajsat i Phil och Nickis säng. jag som har fobi för bajsblöjor.. hur ska jag hantera en tvååring med bajs i händerna mitt i en dubbelsäng? det blev ungefär såhär: jag bar henne mellan långfingrarna ungefär, så långt bort från mig som möjligt raka vägen till duschen och så fick vatten och tvål sköta resten. Emellanåt skulle jag bara vilja låsa in henne i ett litet skåp och låta henne sitta där ett tag och sedan ta ut henne när hon är normala snälla barnet igen. men det skulle ju inte vara så himla snällt. det är väl inte så lätt när man är liten. jag blev faktiskt så irriterad på henne efter detta att när hon frågade vart Tessie var ( den lilla hunden ) så råkade jag säga "she's gone forever". men det fick jag äta upp. det var inte riktigt meningen att hon skulle höra mitt svar och det var ju skitelakt sagt. haha, jag har verkligen varit världens sämsta barnvakt idag. jag käkade till och med upp min macka så fort att hon fick typ en smula av den. (som sagt så ska hon alltid smaka av precis allt man äter). När jagvart snäll och vikt ihop alla handdukar och lakan och la in dem i ett skåp.. så kommer hon och förstör mina högar jag kämpat med medan hon sov, när jag plockar ut ur diskmaskinen håller hon på att ta livet av sig själv av alla knivar som stack upp ur bestickkorgen. när jag gör som hon vill så har det ändå vart fel. hajar ni?

Det tog ett litet tag innan vi fick ordning på varandra idag. innan det blev som vanligt. har ingen aning om var som hände med någon av oss, men det gick helt enkelt inte att komma överens! så småningom blev det bra igen, vi lekte jage och delfiner så det stog härliga till. hon är trots allt urhärlig, och ni kan ju bara gissa hur mycket jag lär mig om barn varje dag! jag trodde aldrig att jag skulle kunna "hantera" ett barn på ett såpass bra sätt. Jag har faktiskt blivit överöst med beröm från Phil och Nicky så det är ingenting jag bara säger.. och jag känner mig skitstolt!

det är faktiskt mycket spännande att använda mina lurar till datorn,
det är även mycket populärt att spela musik i dem och sitta och digga med!
notera ännu en gång min sovbindel runt magen...


torsdag

Det har varit en helt perfekt dag på delfincentret. Vi hade två långa besök av delfiner och det var fullt ös i hela viken hela dagen. de var som galna där ute, och riktigt kul när alla turister blir sådär extremt nöjda! Det var lite jobbigt att gå upp imorse däremot. Kareokekvällen var skitkul, dock lite för mycket vin för min del. Inte "malin-för-mycket" men för mycket för att kunna vakna pigg och alert idag. men upp kom jag i alla fall. Blev besviken över den inställda simturen idag, får förmodligen göra klart allt nästa vecka. imorgon har jag eftermiddagspasset, alla säger att det är sjukt tråkigt så det är ingenting jag ser fram emot. man är nämligen helt själv då man har eftermiddagspass, det är inte lika mycket turister efter lunch så det enda man gör är att vandra omkring mellan de olika stationerna i stort settq. jag får väl skaffa mig en egen uppfattning men förmodligen kommer jag tycka preciis som alla andra. men jag är ledig båda lördag och söndag och så har jag en kul kväll att se fram emot. igår bestämde jag tydligen att vi skulle ordna Barbeque på stranden imorgon kväll. kommer bli hur bra som helst!

här är lite bilder från dagen:


första besöket. den här delfinen heter Levy och är en ständigt återkommande besökare

levy visar upp sig för oss

Här är ett praktexempel på hur delfiner gör när de verkligen vill visa upp sig. de glider långsamt runt och visar magen och då vi människor blir förjusta så snurrar de ännu mer på kroppen. tittar ni nära så ser ni att han till och med visar tänderna :)

en meter ifrån en 2,5 m lång delfin. inte illa känsla inte

någon random konstig brud =P

Tamar Steph och Shaun i något som kallas för the can. en av platserna man sitter och chillar på några gånger om dagen.

Här är vi stationerade på boardwalken. här har man som huvudsaklig uppgift att spana efter delfiner, ta hand om besökare och svara på frågor om några ställs. Här kan vara en pina att stå framåt lunch när det är 35 grader och noll procent vind.

Mia och Steph posar litegrann på boardwalken

den här fisken är skitlurig, omöjlig att ta på allvar!

Foto taget inne i själva discovery centret. ett delfinskellet

skellettet ovan kommer från en strandad delfin som inte gick att rädda. Denna delfinen hade en baby i magen, denna babyn! Den är ca 3 månader gammal, delfiner är gravida i 12 månader, och man ser redan då form, fenor, ögon och mun på fostret.

besök 2. såhär står vi uppradade i vattnet när delfinen kommer in i våran zon. det är väldigt viktigt att delfinen är det som får bestämma. skrämmer vi eller retar upp dem så blir det fara istället för nöje - eftersom de är helt vilda.

Big Nick. En av de största besök som delfincentret faktiskt har, hon är 3 meter lång.

RÄTT NÄRA så att säga. det är en sådan obeskrivlig känsla så jag vill bara stoppa tiden och aldrig gå därifrån!

spaning spaning

den enda bilden som lyckades bli hyffsad innifrån stranden. sådär ser det ut när de hoppar omkring därute. oftast är de upp till 8-10 stycken tillsammans. kan ni förstå att jag längtar tills jag är färdig med träningen så jag kan få hoppa i och plaska med dessa fantastiska varelser??

pics

Jag har blivit dåligt på att ta kort har jag märkt. det mesta bilderna är på solnedgångar som ni märkt. men det är bara för att jag alltid glömmer bort att ta kort när vi hittar på saker. häromdagen så hade vi filmkväll = inte mycket att ta kort på. häromandradagen så spelade vi pingis, spelade, kort drack öl och pratade skit. Det finns liksom inget speciellt att berätta för er. hehe. MEN, här är några random kort i alla fall..

Nick och Laura på deras hosel på spelakortkvällen

 

Tamar och Steph på en av simturerna

Mannen i blå t-shirt är min extrapappa =P Skämtåsido, där har ni Phil

den här minen är den bästa i världen haha. notera även att hon har min ögonbindel som jag har på natten runt magen . mycket populärt!

 


jag gör framsteg

tonfisksallad.
alldeles fantastiskt underbart. tänk att jag trodde att jag inte tyckte om tonfisk.

 

- ja, ni får gärna tro att jag startat matblogg.

 

next up: beachen


talking dolphin



här ser ni att delfinen faktiskt kommunicerar med gruppen som befinner sig i vattnet. hur fantastiskt är inte det här? helt obeskrivligt!

Filmen är alltså filmad av Sylvain, en fransman. glad skit det där :)

second swim

Idag var jag på min andra simtur, fortfarande bara tillåten att vara på båten. en till och sen så är det jag som plaskar först av alla! Idag var det sämre väder än igår så det var svårare att komma i kontakt med delfinerna, elelr rättare sagt upptäcka dem och komma tillräckligt nära för att göra dem intresserade. Jag lovar att jag ska sno bilder från "the frenchies" som vi kallar dom, ett franskt par som volontärar, från igår. De fick även med den talande/sjungande delfinen på film, så så fort jag får tag i ett usb med dessa så ordnar vi det. men som sagt. jag hade med mig kameran idag, de gånger jag hann ta kort blev inte speciellt bra. man ser oftast bara vatten vatten vatten vatten och fena vatten vatten vatten fena. MEN för att bevisa hur nära de verkligen är så visar jag i alla fall dessa:





fick idag även se hur de jagar sin mat. Det är rätt farligt att hoppa i vattnet nära dom när dom jagar såklart, så vi stog på båten och tittade och det var grymt fascinerande när de hoppade omkring i vattnet hit och dit. woh!

ät till jag spyr

Mina smaklökar har råkat ut för förvirring. MEN currynudlar, french toasts och stekt skinka verkar vara  det godaste som finns. vem bryr sig om det är nyttigt eller inte. nu ska jag ä t a!

aussienummer

är det något superviktigt och ni måste plinga mig så kommer det tyvärr inte gå. antingen använder vi skype eller be om mitt australienska nummer. bra skit..

hur fungerar barn?

klockan är 17.10. Maddie sover. hon borde ha vaknat för någon timme sedan. ska jag väcka henne då? hon kanske gick och la sig lite senare än vanligt? hur fungerar barn? blir hon inte skittjurig om jag går in och väcker henne nu? jag var inne och såg till så var vid liv, det var hon. hon sov så himla gott så jag hade inte velat bli väckt om jag sov lika gott som hon. men fan, synd att man inte vet allt?! nu blir jag skittnervös. tänk om jag förstör dygnsrytm och allting nudå? äh. hon får väl sova liiiite till, kanske ska gå ut och föra lite oväsen så hon vaknar av sig själv ...

hmm

jag kan inte tro att det är sant själv. Ingen har tillgång till mina fötter, det är strikt förbjudet att röra dom alls. jag är otroligt kittlig. MEN, vem får tvätta mina fötter och smalben om inte den här lilla sketongen. jag är förvånad över mig själv. riktigt förvånad över att jag inte gav henne en spark rakt i pannan för så hade det sett ut i vanliga fall. hmm..


dolphin dolphin every day

oooh. idag har jag sett sjukt mycket delfiner. vilka otroliga djur de är! Jag hade turen att få åka med på båten trots att det redan var 5 volontärer inbokade, vanligtvis är man bara 3 volontärer med.. men vi som simtränas är inte tillåtna att simma förrän vi vart med på båten tre gånger. Det är ganska självklart eftersom man ska lära sig allt och hålla uppsikt över både människor och delfiner både på båten, i vattnet och under vattnet! Trots allt nöje så är det en hel del ansvar man har. jag är supernöjd med min dag i alla fall. Delfinerna var riktigt nyfikna och kom jättenära de som simmade. En liten delfin stack till och med upp ansiktet rakt upp ur vattnet och sjöng/pratade med oss. Det låter precis som på film. helt galet!

Jag har väl nämnt innan att de delfinerna vi "arbetar med" är helt och hållet vilda. vi kan inte bestämma vart hur eller när de ska komma och besöka oss på stranden eller vart vi ska simma med dom ute till havs. ett flertal av delfinerna som lever nära Koombana bay är födda och uppväxta i dessa områden och vet vart det är säkert att vistas. Att de kommer fram och simmar med människor beror på deras nyfikenhet. Dom förstår liksom inte riktigt varför det sprattlar omkring ett tjugotal människor i simfötter och våtdräkter mitt i havet. Det händer inte alltid, men oftast så söker delfinerna upp kontakt med oss människor, de vet att vi inte gör dem illa och de pratiskt taget älskar att visa upp sig. har man tur så får man så pass bra kontakt med delfinerna så de simmer riktigt riktigt nära, detta gör dem för att de söker ögonkontakt.. de är helt enkelt nyfikna på vilka vi är och vad vi gör där. de har väl även lärt sig att vi människor skriker av lycka så fort vi bara ser dem så lite surfning på vågorna och applåder från oss på båten är något de bara avgudar att göra. spännande va? Detta är grymt mycket mer spännande än att imma eller bada med delfiner i fångeskap. Ni ska se dokumentären/filmen the Cove, så får ni se varför i alla fall jag har blivit väldigt emot större fiskar i fångenskap. tänk till exempel att en delfin i snitt simmar runt 40 km per dag, hur många varv blir det i en liten simbassäng? bara en sån sak. och varje år begår flera delfiner självmord i fångenskap på grund av att de är deprimerade (delfiner kan ta livet av sig när som helst eftersom de andas medvetet, vill de inte ta ett extra andetag så gör de helt enkelt inte det). inte så konstigt alls, det blir ju som ett fängelse för dem. och många tror även att speciellt delfiner och valar (killer whales som rädda willy ni vet) har liksom en böj på munnen som gör att de ser glada ut. men tro mig, skenet bedrar! för de som orkade läsa min novell så grattis till er :)

Här har vi en av delfinerna som spelade in "flipper"-filmerna. mannen som spelar huvudrollen i the cove var i huvudsak flipper-delfinernas tränare och var själv med och tog dem till fånga etc. en av dessa delfiner tog livet av sig i hans armar vilket blev vändpunkten för honom. visst kan det vara kul att se delfiner på sea world som gör konster men man ska ha i åtanke att deras liv förmodligen är ganska så tragiskt. och att se dem tas tillfånga skär i hjärtat vill jag lova. vilken panik som utbryter. tänk det som ni gjorde när ni var små och fångade grodyngel, man fick upp säkert tio stycken på en gång i handflatorna och givetvis blev de som galna. sen släpppte man ner dem i sjön igen. delfiner (men även andra djur) är större och trycks ihop på små ytor och får vara där i flera dagar innan någon tar upp dom och transporterar dem vidare till olika entertainmentparker. vissa djur flygs över atlanten osv, det är inte humant någonstans! Men många människor, även jag, har svårt att relatera till detta eftersom man inte vet bättre. det är ingenting man har upplevt själv och förmodligen inte kommer att uppleva heller. Då jag såg dokumentären fick jag mig en tankeställare om vad vi gör med våra djur här på jorden som vi faktiskt behöver av olika orsaker. så! nu lämnar vi det!


no worries

how you doin' ey? först och främst skall jag säga er att jag precis satte ihop min mobil och den verkar fungera som den ska. vilken lättnad! sen så ska jag också säga er att jag och Steph skakade hand på att hoppa fallskärm tillsammans innan hon åker härifrån! det är innan mitten av april, inom en månad alltså. gah! hoppas hoppas verkligen att jag får råd med det, det skulle ju vara guld. jag har en liten ide' om att önska mig det i födelsedagspresent av dom som älskar mig, men det känns lite vemodigt faktiskt. "hej, jag är inte hemma på min födelsedag men ni kan ju sätta in pengar på mitt konto tack och hej". eller så kan det hända att ingen älskar mig. man vet aldrig. jag vill inte att det ska låta så.. så jag hoppas på en hyffsad lön från dhl och en relativt billig hemresebiljett. keep your fingers crossed mates. jag vill!


mobil sönder?

Det hände ju en liten olycka i min säng innan. Vad jag inte insåg var att även min mobil råkade ut för detta läckage, jag såg det inte förrän jag kom hem nu och skulle göra en daglig koll om något hänt så var den helt blöt. har försökt få den ren men knapparna funkar inte! har någon tips på vad jag kan göra så säg till, jag har den på "vädring" just nu. har plockat isär allt och blåst med hårblås bland annat. mer då? fan också, kan inte barn bara lära sig att kissa på rätt ställe direkt? samtidigt kan inte ens jag bli arg på henne för jag har säkert gjort samma sak själv. fan också.

cloudy day

Jag trotsade faktiskt molnen och gick mot stranden i alla fall. och jag har haft en hel underbar dag, var lite småtrött efter gårdagen (och efter att ha vaknat upp av att Phil river köket så ville man bara försvinna och vara för sig själv ett tag. köket blev förresten skitbra, jag tyckte svaret jag fick imorse var ganska så klockrent när jag frågade vad han sysslade med så såg han jätteglad ut och sa "destroying" och så frågade han om han väckt mig. nänä, jag är van vid att höga ljud då jag sover. Men det var bara bra, för klockan var faktistk halv tolv och jag får skylla mig själv att jag inte somnade förrän efter halv fem igår.. vilken lång parentes det blev!)

Det var rätt så skönt att det var molnigt idag. Det blev liksom aldrig för varmt utan man kunde verkligen ligga där och bara va! jag var dock helt ensam trots att det var söndag så folk som gick förbi måste ju trott att jag var dum i huvudet. men det är jag inte, feck you ey! Jag vågade mig på att bada trots de höga vågorna och det gick relativt bra. man får liksom stå och invänta de stora vågorna och ta emot dem med ryggen och sen får man kämpa som in i för att inte sugas med ut. det är min teknik i alla fall, den funkade bra. jag blev nedkyld i alla fall! En annan jobbig grej som hände var att jag slumrade till, och av någon konstig anledning så drömde jag att jag låg helt naken på stranden, allt såg exakt likadant ut men det var helt fullt med folk överallt. fatta vilken känsla av panik jag hade då jag vaknade och satte mig upp som ett spjut och var redo att ta till flykt om det nu skulle vara så att jag inte hade någon bikini på mig...

jag ser det fräknas jag ser det fräknas det var väl roligt hurra!



okej.

maddie kissade just i min säng, shit happens när man potttränas. när jag ska ta bort lakanet så stöter jag till min nudelbox som fortfarande är full med vatten och kryddor med min stora feta röv så det blev skit över hela golvet.. då ska vi lägga till att de har heltäckningsmattor här. till råga på allt så försvann den blå himmelen. vafan är det här för en dag då?


oj oj oj

vilken kväll. Den började sådär bra eftersom jag fastnade på skype igår kväll. meningen var väl att vi skulle chilla, spela lite biljard osv. Jag gick inte hemifrån förrän klockan kvart i nio, och både spritaffären och hostelen låser dörrarna klockan 21. inte bra ned andra ord. spritaffären hann jag inte till, ingen större besvikelse där. Men det var lite värre med vandrarhemmen. Det första jag kom till behövde jag stå utanför i fem minuter ungefär så hade jag turen att bli insläppt. Men där satt de och kollade på film och var inte alls taggade på någonting. så jag sprang över till det andra vandrarhemet och kollade läget. där var dörren låst och jag såg ingen jag kunde ropa på eller någon som kunda släppa in mig. haha, snacka om att jag kände mig ensammast i världen.. för där har vi mobilproblemet igen! jag gick en runda på stan och tänkte sedan ta svängen förbi vandrarhemmet och hoppas på tur. när jag gett upp hoppet så hör jag plötsligt stephs röst, yey! jag kom in till slut. haha. väl där blev jag bjuden på whisky. jisses, jag som hatar whisky. sen gick vi och dansade heeela natten lång och köpte öl för 3 dollar styck. det var härligt och jag kom inte hem förrän klockan var fyra. t u r att man är helt ledig idag, aeh stranden nästa (om jag får ha min nudelbox ifred vill säga. kan ta lite långt tid att äta lunch när man har maddie omkring sig!)


Steph och Antje, båda kartoffels :P


föl från vandrarhemmet


jag vet inte varför jag gör denna segerpose. jag var väl lycklig eller något. en sak som är säker att vad som började i en fin frisyr blev hemsk ganska fort och resulterade i en toffs. det var säkert 100 grader där inne. men det var inte mindre skoj för det!


Levy

idag så hände det grejer på delfincentret. känslan att stå ca 1 mm från en delfin som är 2,5 meter lång är fantastisk! det var nästan så man rörde vid henne, för det var en hon som heter Levy som var inne vid stranden. tre gånger hände detta och jag bara stog där och gapade i vattnet. hur häftigt som helst. längtar så himla mycket till på måndag när jag förhopningsvis har min simträning. det är inte alltid simturerna blir av nämligen beror på hur mycket turister som har bokat in sig! det är synd bara att man inte får ta bilder när man arbetar, hade man fått det så hade väl jag stått och fotat bara.


yesterday

Gårdagens kväll var kanon! Den började dock inte så bra. Jag har inte skaffat mig något australienskt simkort till telefonen än och har inte mina vänners nummer. förutom janinas, men hon vägrade svara i sin telefon igår. så jag började vandra in mot staden igår runt sju halv åtta. 45 minuter senare hamnade jag rätt, efter att ha varit på fel vandrarhem och gått in på fel gator ett tag. detta resultarade i att jag även drack två strongbows (en blandning mellan cider och öl kan man säga) på vägen, och min mage höll på att drabbas av något slags kolsyreutbrott. allt hade liksom skakats omkring i min mage när jag promenerade och jag höll på att krevera av krämpor där ett tag. det blev bra till slut i alla fall. vi var ute och dansade till klockan halv två på natten. sen en skypestund med min karl på det och sen finally fick jag 4 timmars sömn innan jag skulle cykla till delfincentret. det gick bra, jag älskar mig själv för att jag kom ihåg att dricka vatten innan jag somnade.

tyskland, irland, frankrike, israel, australien, frankrike och sverige. woho!

klänningen införskaffade jag här nere. älskar den!

en liten kartoffel jag haaaar

lite löv för franmännen

shorty och frankrike. shorty är verkligen asliten. hon går typ till min armbåge och frågade faktiskt mig en ganska så smart fråga igår "why are you so tall?" vad svarar man på det liksom. "cause I'm swedish?"

Här har vi Tamar (det uttalas Tamara, konstigt att de glömde sätta dit ett A på slutet i hennes namn) hon är från holland. jiha!


är dom inte lövely så säg!


vanligt förekommande fenomen

- jag sitter och äter min lunch, idag inne på mitt rum framför datorn. lunchen består oftast av en nudelbox. efter ca 2 sekunder dyker maddie upp och ska ha hon också. hon ska ha så mycket så jag knappt hinner äta själv. men det går inte att motstå denna ungen när hon står jämte och tittar med sina jätteögon på mig och det enda hon säger är "some, some" och "yuummmiiie" när hon tuggar. you get it? jag kommer bli en kycklingmamma när jag får egna barn ...

så här skulle jag alltid vilja ha det...


nu är det så att..

.. det är jävligt varmt här. solen ser man inte en skymt av, men det väntas regnoväder imorgon och snacka om att det är kvavt här. 47 grader minst! jag fick bubblor över hela bröstet efter min 4,5 km långa cykeltur, en av bieffekterna av att glömma använda solkräm. inte kul. jag gick raka vägen in i duschen när jag kom hem och stog och spolade iskallt vatten över hela mig. synd bara att så fort man kommer ut ur duschen så är det lika varmt igen. satte på ACn alldeles nyss så det här ska nog ordna upp sig. det får gärna vara varmt, men detta var tamejfan inte dåligt alltså! hoppas det inte kommer världens tornadosar och grejer, skulle det vara så här kvavt i sverige (okej, det är inte ens i närheten till värme men ändå) så skulle det blivit världens åskoväder. men men. vi kan ju hoppas på att det går förbi oss ganska så snabbt.

Ikväll ska vi fira att jag har kommit hit. nu ljög jag faktiskt för det ska vi inte alls. vi ska ut och parta loss i alla fall. får se hur hårt det blir för min del eftersom jag ska upp klockan halv sju.. fast det där med tid har väl aldrig hindrat mig innan...


promenadbild, ser ni rolig-fågeln näbb där då?

I'm off!

ÄNTLIGEN! tro det eller ej men jag ligger redan redo för en underbar natt utan konstiga drömmar om hajar och delfiner med halva kroppar! Nicky och Phil kom hem för en stund sen, till slut! sketongen har i och för sig vart ganska så snäll i eftermiddag och vart nöjd med det mesta. Men dunkande huvud och illamående är inget vidare när man ska ta hand om barn. tur att det bara är ett stycke barn och inte tre! och tack till den som uppfann alvedon. Egentligen gillar jag inte att ta alvedon, jag har hört så mycket historier om folk som blir immuna mot värktabletter så jag brukar alltid vänta till det känns riktigt dåligt. töntigt jag vet. men det är inte lätt när man får för sig saker. mycket annat har jag inte att dela med mig ikväll. mitt dåliga humör och tillstånd har gjort min dag väldigt negativ.

den här bilden gör mig dock på bättre humör.
haha det är nästan så det står bus i pannan på henne


hjälp

jag behöver hjälp. något som botar extrema svettningar och huvudvärk? hjälp!

typiskt australiensare

haha. här sitter jag och skrattar för mig själv. Phil kom hem klockan 12 idag eftersom Nicky och han ska ner till hästtävlingarna som jag berättade om igår. Det var väldigt viktigt att Phil skulle vara hemma vid 12 nämligen så de skulle hinna. nu är klockan snart 14, och de har fortfarande inte kommit iväg. haha de har så mycket för sig, eller Nicky rättare sagt. no offense, hon har ett viktigt jobb och telefonen ringer stup i kvarten vissa dagar. det som är roligt är att Phil och jag suttit och pratat i soffan, han är inne på sin tredje öl och ser rätt uttråkad ut. men uppenbarligen är han väldigt van vid detta. Nicky är en såndär människa som har koll på allt fast ändå inte på något, hajar ni? det är i alla fall skitroligt att sitta här och iakta händelseförloppet. för en kvart sen försvann hon ut genom dörren och var borta i tio minuter, vi har ingen aning om vad hon gjorde men det var säkert något viktigt! haha gud, nu är de nog äntligen på väg i alla fall. tävlingarna började för två timmar sedan, men "no rush" and "no worries" som Phil brukar säga...

nanny

"oh you're the new babysitter". Det är jag det. Maddie har haft ett par stycken genom sina snart 2 år. Många tror att hon har ont av det här, att jag är nr 16 som bor här. så man känner ju sig inte speciellt speciell måste jag erkänna! haha. Men jag tror det är rätt bra! Hon anpassar sig så lätt till olika människor och jag tror att om man har en och samma barnvakt/nanny/aupair för länge så är det lätt att barnet eller barnen till slut tyr sig mer åt nannyn än sina egna föräldrar. och det är verkligen inte bra. Det är ju inte fel att byta ut sin barnvakt varannan månad liksom om det skulle behövas. Det är klart att det blir en trygghet om man hade haft en och samma, för alla nannys beter sig ju inte likadant. det är en svår fråga det där. Jag tror i alla fall att i så pass ung ålder, innan förskola och allt sånt så har barnen inte ont av lite ombyte vad det gäller nannys. skitire! det jag skulle berätta egentligen var att när jag presenterar mig för nya människor på delfincentret eller andra "bekanta" så får jag höra att "oooh you're the new babysitter". jag tycker det är lite småkul i alla fall!

Maddie har precis somnat, jag borde göra detsamma. huvudvärken är ett faktum! det är otroligt varmt ute idag, inte en endaste vindpust.. det går knappt att vara ute i trädgården! synd att jag inte kan smita iväg till stranden idag! det hade vart en perfekt dag för det. Får trycka i mig lite glass istället så jag kyls ned en smula. det är synd att klaga på vädret faktiskt, men när man druckit fem glas vatten och det inte hjälper så blir det irriterande. maddie var lite småjävlig idag också. det var liksom ingenting som var bra och maten var hon inte nöjd med heller och det resulterade i att hon åt upp halva min nudelbox, så här sitter jag och är hungrig nu också! wellwell. man kan ju undra ve det är som är grinig idag? haha...



viva la bunbury festival

jag är nyss hemkommen från den så kallade festivalen. det var himla kul och jättetrevligt, dock inte en endaste liten droppe alkohol drucken! men visst dansade vi som tokar i alla fall. Festivalen, eller ska vi kalla det gatufesten var ungefär lika stor som om det hade vart fest på allegatan (borås) mellan högskolan och rondellen. alltså väldigt väldigt kort och litet! men så är det ju ganska så litet här också. men jag blir så fascinerad! Här njuter folk av att ha kul och ger fan i vad alla andra tycker. det är helt fantastiskt att en artist på scen kan få flera hundra människor stå hand i hand och sjunga med i "australia will still be my home" (eller vad den nu hette). På en torsdagskväll i Borås har folk svårt att klappa händerna eller vara med på "allsången". what the heck, såhär ska det vara! det blir så himla go stämning bland alla, pyttesmå som jättestora!

Anledning till denna tidiga hemgång, klockan är strax över 23 här, var för att folk ska upp imorgon, några var trötta och de som stack iväg till spritaffären runt åttatiden ikväll såg vi inte röken av senare. de sitter säkert och glömmer bort tiden någonstans och har det bra. jag hoppade snällt in i en taxi och begav mig hemåt jag också. Är rätt skönt att vara hemma, fötterna värker efter mina tappra försök till salsadans! taximannen var förresten supertrevlig, jag fick åka gratis. när jag tog fram plånboken så sa han bara "no worries, welcome to australia". alltså såna människor är ju för härliga! faktiskt.

måste erkänna att jag var lite smånervös när de här karlarna satte igång att dansa och slåss med knivar så det slog gnistor om dem.

sen så sparkade de på varandra, nästan. lyckades inte riktigt få en superbra bild på det hela men här ser de lite ut som apor i alla fall

salsatanter. där snackar vi skaka rumpa!

Janina och Steph från Tyskland. kartoffels'

riiktigt bra artist. han härmade de flesta sångare utan någon som helst ansträngning såg det ut som. skitkul!

holding hands. det var inte många som inte höll handen under den här låten må jag säga.
killen i blått heter Gaudi (stavning?) och härstammar från Israel.

sängen nästa, man blir helt slut av att volontära, passa barn och dansa salsa! Just det, glömde kanske säga tt festivalen faktiskt heter något i stil med "viva la bunbury". Det är salsainspirerat så jag har sett mycket latinorumpa skaka loss ikväll. haha! stadsfestivalen fortsätter veckan ut och imorgon är det massa hästtävlingar så jag ska förmodligen ha maddie hela dagen och hela kvällen. vi får se sa vi. med hästtävling menar jag sånadära gallopptävlingar! äsch. det är väl inget intressant för er att veta.

imorgon har jag sovmorgon till halv nio. yes!


onsdag

första officiela volontärdagen (utan en handledares hjälp) idag. känns mycket bra, men jag tokdeckade lika fort som Maddie när jag kom hem. och då är man trött ska jag säga er! men efter en sisådär 45 minuters sömn så är jag tipptopp igen, väcktes av att mamma ringde på skype. tackar gudarna för skype ännu en gång. hur bra är inte det då! härligt med en liten pratstund i alla fall. dagen på centret lallade på a normal takt, det hände inte så mycket idag. mer än att jag lärde känna folk ännu mer. gud så skönt egentligen, att kila ut på stan ikväll med ett par av dem kommer bli awesome. det är tydligen någon stadsfestival som startar idag inne i centrum. ska bli kul att se vad det har att erbjuda.. OM Phil kommer hem i tid. jag har lärt mig att klockan 16 lika gärna kan vara kl 17 emellanåt. så hinner jag så blir det B-town ikväll!

Jag har haft lite otur på delfincentret, delfinerna har nämligen inte velat dyka upp i veckan. Centret har ingen kontroll över när eller om delfinerna kommer varje dag. historien är lång om varför delfinerna kommer just till Koombana bay, där delfincenret ligger. Men nu är det tider då mammorna föder sina kalvar, och detta brukar engagera minst ytterliggare två delfinbrudar så det kan vara en anledingen till att de inte har besökt stranden. det har även blåst en del och det kan ha en bidragande orsak eftersom fisken (läs:maten) kanske inte existerar längs stranden just nu. Men jag svär och lovar att imorgon kommer de säkerligen dyka upp, för jag ska ha Maddie hela dagen så jag kommer inte vara där. det skulle vara typiskt. Jag fick åtminstonde  s e två delfiner idag, men de kom aldrig in till stranden, de hoppade glatt förbi kanske 50 m ut i havet. det räckte för att göra min dag fulländad :)


känner mig inte som den här måsen längre i alla fall. det känns skönt!
(någon halvt utstött som jagar och jävlas med alla andra
för att man inte har några vänner)

alltså..

vilken karl han är. vilka texter! vilken musik! jag har fastnat totalt!




lyssna gott folk. ett pyttelitet urval. han är ju ett geni med risk för att överdriva en aning!

solkräm PÅ!

 

 

visst ser det härligt ut? nackdelen är att jag glömde solkräm,  IGEN. snacka om snygg googlesbränna. det är inte ens värt att visa en bild på't. värst är näsan. haha jag ser inte klok ut!


normalt syndrom

först så togs det en halvbra helt okej bild...

sen måste jag bli lite oseriös..

sen måste jag se helt groteskt ut. alltid! varför?

 

MEN DET ÄR LUGNT. jag kan vara snygg också...

 


kangarorooroo


prrrr.

Jag känner mig så himla lycklig! jag vet inte varför jag känner mig så överdrivet glad. eller det är väl klart, jag befinner mig på andra sidan jorden i världens härligaste famlilj med världens sötaste dotter och jag har fått träffa fina människor på delfincentret. allt känns helt enkelt himla bra. det ä r bra. andra dagen på delfincentret idag och nu är jag utbildad och klar. har till och med fått min egen tröja i ägo! japp alldeles fantastiskt jag vet.

efter eftermiddagspasset med Madison fick jag för mig att gå en låååång promenad, tro mig! hade man bott här så hade man haft en himla snygg kropp alltså för det känns typ fascinerande att gå här. allt är så vackert och solnedgångarna... att gå längs ocean road ikapp med solnedgången går inte att beskriva. faktiskt! och alla man möter hälsar och frågar hur det är. att så lite kan göra så mycket!

gud vad jag blev känslig då. men fasen, jag hade velat ha med mig alla människor hit så ni också kunde se hur fint det är här. hit vill jag definitivt återvända. sådetså.


nu, för de som undrar och för er som jag har förstökt förklara för; i mitten av bilden ser ni en kurva, strax efter den på vänster sida sett härifrån bor jag. vägen som går in till höger där nere går raka vägen mot stranden. den lilla "kullen" är ocean road och den måste man korsa och sen är man på stranden i stort sett. rätt nära så att säga!


Bunbury bostadsområde, dvs där jag bor ca 2-3 km från centrum.

8 mars. update 5?

Det är otroligt vad tiden går fort. kom precis på att jag vart här över en vecka, bara typ 12 kvar eller något. haha skämtåsido. Har smällt i mig en god carbonara made by me myself ikväll. Jag kände att jag var skyldig familjen en middag eftersom jag bara kommer hit och äter känns det som. det gör jag inte riktigt kanske.. men ja. skitsamma. maten togs emot med öppna armar och de verkade gilla det!

jag har totalt glömt bort min lilla "läxa" som jag har till imorgon. typiskt. nu kommer jag ligga här och blanda ihop massa siffror innan jag ska somna. jag hatar att inte kunna svaret på en fråga, jävla skit. jag vet i alla fall hur det ser ut när en delfin föds. den kommer ut med svansen (eller vad kallar man det? stjärtfenan kanske!) först. så åker mamman omkring med bebisen så ett tag och sen så poff! så slinker det ut en minidelfin. eller ja, den är faktiskt ca 1 meter och väger omkring 20 kilo. det är inte så mini det inte! och vet ni vad som mer är lite halvkul. delfiner sover aldrig helt, de ligger med huvudet på ytan och låter halva delen av hjärnan vila så att de samtidigt kan hålla utkik efter fara. tänk om man hade levt i en sån smart kropp va!

Något mer som är roligt är också att trots att delfinerna lever i det vilda och själva bestämmer när de kommer till stranden har alla varsitt namn och man kan identifiera varenda en, oftast genom att bara titta på fenan på ryggen. spännande är det! så ni vet. ciaos

Dolphin

Det var dags för min första dag på delfincentret idag. Igår kväll var jag nervös som ett as! verkligen nästan illamående, jag brukar inte känna sådär inför någonting. så jag vet inte riktigt varför det kändes så himla dåligt, det var i vilket fall helt extremt! Jag hade som vanligt svårt att somna, så blir det ju när man slappat och sovit för länge i ett par dagar. Trodde jag skulle mastodontförsova mig, så givetvis vaknar jag flera gånger under natten och letar frenetiskt efter telefonen. hatar den dära känslan och det är jag nog inte ensam om. Jag kom i alla fall upp vid 7 (okej kanske tio över då!) och slängde i mig två toast och satte iväg på cykeln. Det är ca 4,5 km till delfincentret så det tar 15-20 minuter att ta sig dit. När jag kom fram så blev det som det alltid blir när man är på något nytt ställe. man har ingen aning om vart man ska, man blir förvirrad och går och sliter i alla dörrar som finns. detta resulterade i att jag kom försent i alla fall, och svettig som en gris kom jag fram till rätt dörr. ingen skada skedd, och jag plus 3 ytterligare volontärer startade vår inskolning. det gick galant. Jag har lärt mig massor om delfiner med risken för att överdriva, vad vill ni veta, fråga experten. haha! nej, jag har lite hemläxa att lära mig till imorgon. Dagen gick fort, man är på centret normalt sett mellan 7.30 - 12.00, emellanåt får man ta s.k eftermiddagspass. ÄH, jag vet inte så mycket än. Men det kommer nog bli bra ändå ska vi se!

Går allt som det ska imorgon så är jag färdigutbildad volontär. kommer bli grymt tror jag. lovar att komma upp med ett inlägg om hur hela den här volontärgrejen fungerar och så vidare. men just nu känner jag att jag själv inte har någon vidare koll på det här. mycket info som ska in i huvudet. min hemlängtan är värre än någonsin, haha jag visste det! vet också att den kommer gå över i veckan så det är bara att bita ihop. looots of love, ciao!



ännu mera strandkort

ja. har ni tröttnat på mina fina strandbilder så låt bli att scrolla neråt då!

Converse fo'sho!

hoppas min syster och min pappa tittar på den här bilden. de kommer avsky den, men varrå! jag har ju så fina fötter så det borde väl inte göra något.




B-Town

var inne och shoppade lite i lördags. Jag var tvungen att hitta ett par svarta shorts som jag kan ha på delfincentret. Visst hittade jag shorts. men också tusen andra saker. ska se till att ta ett kort på grejerna så ni får se :) det blev i alla fall två supersnygga linnen, en klänning, en kjol, ett par gladiatorsandalar och en ring, plus shortsen såklart. Jag tyckte jag var värd detta efter att ha snålat extremt i en och en halv månad för att ens kunna åka hit. och det var billigt också. allt detta för strax under 500-lappen. inga dåliga affärer här inte!



Min dag på stan med bilder. vilket tråkigt inlägg det blev. när jag ändå redan är tråkig så kan jag ju berätta att jag gick som en galning denna dagen. fram och tillbaka upp och ner. Väldigt rofyllt. då tycker jag det är sönt att vara själv. man kan gå vart man vill, äta vad man vill, gå in i vilken affär man vill, bara bli arg på sig själv när man inser att man gått fel samma väg TVÅ gånger. synd att fish n' shipsen smakade skit och härligt att gå omkring i solen en hel dag och bara göra ingenting. och när det blir för varmt så är det 200 meter till ett svalkande dopp!


y e s !


try not to laugh

den här videon har jag försökt förklara för många. jag tycker den är helt underbar. äntligen hittade jag den igen. synd att det hela handlar om skadeglädje. får hoppas att folket inte skadade sig allt för mycket!

http://www.youtube.com/watch?v=--cMZM_M4fA&NR=1

okej ni får kopiera adressen till erat eget adressfält eftersom varken länkning eller dylikt verkar fungera. det är mödan värt! haha

shue

Det är inte kul. att det inte går att ladda upp bilder. jag förstår inte problemet. hatar ikoner som inte fungerar som de ska!

anyway. Jag kom upp runt halv ett idag. s k ä m s på mig för det. Men det var faktiskt min sista sovmorgon på väldigt länge förmodligen och jag var uppe länge och tittade på Avatar inatt. Jag hann knappt gå upp förrän stranden lockade mer än något annat. jag praktiskt taget sprang dit. En hel dag ledigt måste ju bara betyda stranden, faktiskt. Det var perfekt väder. klarblå himmel, lagomt med blåst och korallblå vatten. När det är höga vågor så ser man inte hur fint vattnet faktiskt är här. Idag har jag stött på två lustiga människor. jag låg och läste min bok, så kommer det fram en väldigt stor man. han frågade vad jag läste för bok, nickade lite grann och sa att den boken hade han inte läst. så gick han vidare. Vet inte om det kanske bara är jag som ser det roliga i den händelsen, men jag flinade lite lätt för mig själv när han gick sin väg.

Någon timme senare tittade jag av en slump upp och får se en springande lite äldre dam komma emot mig. Hon sprang väldigt lustigt och hade några kilos övervikt så det liksom skumpade om hela henne. Hon bad om ursäkt för att hon störde mig men bad om hjälp för hon hade fått kramp i vaden. Hon damp ner i sanden och sträckte fram benet och jag fick gör mitt bästa för att hjälpa henne. det är inte precis så att jag kan dra upp hennes ben i luften och trycka på med all min kraft, jag fick mer utöva någon slags stretchövning med damen. Hon var rolig och skrattade mest hela tiden, jag hörde knappt ett ord av vad hon sa. jag var för upptagen med att dra i hennes tår och titta på hennes mun som saknade två tänder på varsin sida om framtänderna. och så hade hon solhatt också. det hela måste sett väldigt roligt ut. Hon hade tydligen vart ute och simmat, och nu hade det även blivit lite vågor och därav även ganska starka strömmar. inte konsitgt hon fick kramp. När hon var nöjd så tackade hon och gick sin väg.. åt fel håll. hon fortsatte bort från sina väskor. jag vet inte om hon var förvirrad men efter ett tag kom hon tillbaka och skrattandes frågade hon om jag sov. jag svarade att jag nog sov litegrann och då ropade hon glatt "have a nice sleep then, bye bye byeeee". j ä t t e lustig kvinna! hon kanske gick på droger eller något. vem vet.

Imorgon börjar jag föresten på delfincentret. Jag är sjukligt nervös. brukar inte känna mig fullt såhär nervig. wish me luck.

.

jag har massor med bilder att visa. men jag får det inte att fungera :(

typiskt!

Något som alltid ska hända mig. Det är att konstiga människor skall börja prata med eller förfölja mig. som idag. Jag såg fram emot en härlig strandpromenad i solnedgången, eftersom det var solnedgång just så förstår ni säkert att den här stunden var fantastisk. planerade precis så jag skulle komma fram lagom till det var mörkt ute, eller ja inte kolsvart men ni hajar. Jag åkte in till stan idag nämligen, och solade sedan längre bort än vad jag brukar. ca 2 km är det kanske. Den lilla promenaden blir ganska så jobbig med tanke på att man går i sanden, plus att jag hade fyra påsar att bära. jättebra träning tänkte jag och började traska hemåt. Jag var väl lycklig i ungefär två minuter innan jag blev ikapp-promenerad av en australiensk turk. (det där lät som att jag askyr austrlienska turkar just, jag vet väl inte hur de är. men han var ju av den arten så då måste jag skriva det!) jag tyckte att jag gjorde klart för både honom och  mig själv att jag ville gå ensam. men NAE! han skulle förbannat gärna bära mina kassar också. Jag har grova problem och behöver gå till psykolog för att lära mig att säga N E J ! Men jag gjorde faktiskt flera försök till att få iväg den här faktistk 40-50 åriga mannen. till slut måste han ha fattat vinken när jag tackat nej till både middag, drinkar och frukost imorgon. eloge till mig och äckelgubben vände och gick sin väg.... men inte innan han försökt ge mig hans nummer så vi kunde mötas upp imorgon. han fattade dåligt. stackarn, han kan inte ha det lätt han. men han kan väl åtminstonde ge sig på någon i hans egen ålder?

nighty nighty

det är vad man säger här! man blir som man umgås, jag är den som ropar nighty nighty högst av alla här känns det som. det är härligt att jag känner mig hemmastadd. Kinamaten smakade väldigt bra, jag fick lite ont i magen av kycklingsoppan. Den bestod mest av buljong och några champinjoner som definitivt var från en konservburk. men värt att testa, jadå jadå! huvudrätten var fisk, såklart. gud vad jag kommer få i mig tillräckligt med fisk här känner jag. det är ju hur bra som helst. De beställde även hem biff med chilli, till och med jag hajar varför min mage inte är helt okej eftersom jag knappt kunde äta den för att det var för starkt.
De har en perfekt vägg för hemmabio i det här huset, vi tittade på Sherlock Holmes. Jag har sett den förut, men den var bättre den här gången faktiskt. En del filmer bör ses två gånger för att man ska gilla dem. det här är en sådan film känner jag. Fick också reda på att man kan kika på 3D-bio här i stan. snacka om att jag ska få med mig någon på Alice i underlandet i 3D. Är lite smått avundsjuk på mina brudar där hemma som ska titta på filmen ikväll. hoppas den är bra.

boring! Internet krånglar lite idag, eller så är det min dator som krånglar. inget skype, msn varannan minut och ja.. jag får väl helt enkelt lägga mig och läsa en bok. hur tråkigt låter inte det då? men den är rätt bra får jag lov att erkänna. den heter THE ELEPHANT SONG och är mycket spännande!


det går fortfarande inte att ladda upp bilder. så jag kan passa på att berätta för er att det mest irriterande med att för tillfället vara bosatt i värme är alla flugor som verkligen inte verkar fatta någonting! jag hatar dom! precis när kroppen riktigt domnat bort av trötthet så kommer en fluga och sätter sig i ansiktet så det kittlas hur mycket som helst och då måste man röra på sig. huuuur irriterande är inte det om jag får fråga? Jag blir helt galen och vill trycka sönder den saten mot tapeten. den kulle gärna få mosas mot ansiktet också bara den försvinner ut mitt liv. för en sekund efter att man viftat bort den, så kommer den tillbaka. dom fattar liksom inte vinken med att försvinna. jag menar, hade någon försökt slå eller döda mig så hade jag gett mig iväg väldigt fort. jag vill ju inte dö. men jqg tror flugor är dödsbenägna. de gillar liksom adrenalinkicken, en hundradel från döden är deras motto. kan dom inte bara hålla sig till att äta skit, eller vad de nu är till för...

nighty nighty

ps

det verkar inte funka att ladda upp bilder för tillfället.

aaajuste!

jag heter inte Malin här borta på andra sidan världen. jag heter mer Maliiiin. sött tycker jag. ska se till så att jag blir kallad för det hemma också. det låter mycket gladare. jag har aldrig hetat något annat än Malin, möjligtvis Svante av vissa. kul för mig. skämt å sido. jag har inte mycket för mig idag. Vi väntar på Kinamat, man tydligen "bara måååste" testa soppa. jag som hatar soppa. haha. men det blev en kyckling- och svampsoppa till förrät för min del. kommer bli fint som fan det hära!


solen är min bästa vän

en av dem i alla fall. vilken slapp dag jag har haft. gick upp halv tolv, käkade lite toast och juice. la mig i skkuggan för att börja läsa på en ny bok. övrgick till solande i en sisådär 2-3 timmar. det är min dag. så patetiskt egentligen. men jag tycker jag är värd en veckas relaxing innan delfincentret kommer ta upp mycket av min lediga tid. och någon gång emellanåt så är det faktiskt s k ö n t att vara en riktig ensamvarg. det jobbigaste är att man måste konversera med sig själv. annars så gör det en bara gott att få rå om sig själv litegrann...

det var allt jag hade att säga för tillfället. fortsätt ni jobba därhemma, jag ska ut och se på solnedgången =P

sunset

jag älskar solnedgångar. jag är född till att älska dom förmodar jag, därför kommer det säkerligen komma upp bilder på tusen miljoner olika solnedgångar som jag har fotat i den här bloggen. när solen går upp är jag oftast inte uppe själv, men då jag är det så ska jag fota dom också. i hela mitt liv ska jag göra detta. sådetså!

SE SÅ VACKERT !

bilderna är från idag.
Det var mysigare att sitta och titta på solnegången än att cykla,
så dagens träningspass blev kort men mycket finare än vanligt...




pepsi och bränt fläsk

pepsi och bränt fläsk har aldrig doftat bättre. Pepsin luktar väl inte så mycket, men fläsket (mitt eget) insmörjat efter en dag i solen är fan en av de bästa dofterna jag vet. det ger hela utomlandskänslan sin finish. och den här låten spelas och sjungs så fort jag får tillfälle. töntigt va! Idag hade jag ledigt (till en början i alla fall) och jag vaknade inte förrän klockan 11. uuunderbart att få sova 14 timmar i sträck, för ja.. jag somnade redan klockan 9 igår kväll. härligt för mig! Blev smått förvånad men lycklig över att få tala med min man sådär på morgonkvisten. det är ju trots allt ganska stor tidsskillnad så det är inte lätt att få ihop en skypestund. Jag vill förresten prata med alla därhemma, jag visste att jag skulle få extrem hemlängtan typ.. direkt. den kommer gå över. men att inte få prata med alla godingar varje dag som man är van vid är hemskt till en början. well well, snart är det helg och folk är hemma på dagen och då kan man prata som in i!

Jag var vid stranden idag, äntligen! Det såg ut precis som bilden något inlägg nedan, helt tomt. sen att det i stort sett var sandstorm kanske kan ha vart en bidragande orsak. meeeen, bara känslan att ha en hel strand för sig själv så långt man kan se är värd att ta tillvara på. så jag trotsade sandstormen.. i kanske 5 minuter, sen fick jag ont på hela kroppen av all sand som flög i 90 km/h. jag fick gå och hitta ett litet hål i en buske och lägga mig där, väldigt obekvämt.. men jag hade fortfarande stranden för mig själv. vad gör man inte?! försökte till och med bada men när jag hållit på att dö två gånger så gav jag upp, jag fick nöja mig med vatten till vaderna (som i och för sig kan räknas som upp till naveln på grund av monstervågorna). efter någon timme i mitt lilla hål så kom jag på att där kunde jag inte ligga utan solkräm, bra malin! mycket bra gjort när du har en sol stor som afrika lysandes på din nakna kropp! därav det brända fläsket. värst har jag bränt mig under näsan? jättekonstigt ställe, galencrazy illa.

När jag begav mig hemåt igen så fick jag akutpassa Maddie, jag är inte förvånad. de är rätt så roliga i den här familjen. alldeles förvirrade emellanåt, därför passar jag in så bra! Det där med spontanitet är bra, sen kan det också bero på dåligt planerande och helt enkelt för mycket att göra och för lite tid. menungen sov och jag lekte med hundarna i trädgården. sen hörde jag någonting inne i huset, snacka om att jag blev lite småskraj. så jag gick in och kolla och höll fanimej på att skita ner mig. där stod en tant som jag inte hade en aning om vem det var. shittans i brallan! Det visade sig vara Nickys mamma, och jesus tack gode gud att det inte var en psykopat! det måste vart rätt kul att se båda våra ansiktuttryck när vi såg varande. jag menar.. jag blev inte mindre fundersam när hon sprang iväg när hundarna kom in efter mig och såg henne. haha. jösses, det skrattade vi gott åt sen.

jävlar, jag skriver en hel bok. jag ska återgå till min pepsi som förresten är min andra idag. jag kommer få betala övervikt på planet hem för min kropp men skit i det. ciao


okej. det ser kanske inte så farligt ut. men det var det!

OM INTE ANNAT! så kan ni titta på mina solglasögon som också blev drabbade av sandstormen. och så kan ni inspektera mina nya fräknar, de dyker upp så fort jag tittar på solen!

Pose (till Lena på jobbet, eftersom du gillar de dära puta-med-munnen-poserna).
ni andra kan titta på hur skönt jag har det. haha!

fin utsikt från mitt lilla krypin på stranden.


härlig hälsning hemifrån

Lille Doggyn bor hos min syster och svåger medan jag är här och mamma och pappa i Thailand. en härlig liten häslning så här på onsdagkvällen.
och Nej, hon har inte problem. hon är bara nytvättad!

3/3

idag har jag lärt mig att en tvååring inte fattar att nagelack måste torka innan man kan ta på det. det hela började med att jag målade mina naglar och Maddie blev plötsligt mycket intresserad och vill också ha. hon fattade säkerligen inte vad det var, men hon fick som hon ville. tånaglarna kunde hon låta bli och förstod att hon inte kunde ta på, men händerna var värre. hon var helt kladdig ända upp till armbågarna. oopsie. fick snällt hämta nagelacksborttagning och börja ta bort alla fläckar. ohärligt för mig men Maddie var nöjd i alla fall.. och det är ju huvudsaken.

jag har fortfarande inte riktigt kommit in i rätt tidsrytm. Inatt så ringde telia och väckte mig. jävla stolpskott, jag orkar väl inte svara på frågor mitt i natten heller. hade jag vart hemma och det vart kväll hade jag inte heller velat svara på frågor. borde skaffa mig ett australienskt nummer så folk som vill något viktigt kan ringa. så slipper jag betala en miljon i sms- och samtalskostnader för att folk inte fattar någonting. anyway, det där med tidsrytm ja. samtalet mitt i natten gjorde att jag inte kunde somna om förrän jag såg att det började ljusna ute, och så skulle man upp 3,5 timme senare. INTE KUL! det innebär att jag borde ta en tupplur medan Maddie ändå sover middag! aiight? det kan faktiskt vara rätt påfrestande att passa barn. så det är jag värd. ciao



idag lockar stranden något enormt. Men jag har Maddie till halv sex så det får väl bli en promenad i kvällssolen i stället. det är inte fel det heller, mmh mmh mm!

bikeride

efter dagens barnskötande (jag har bytt min första bajsblöja i hela mitt liv idag, det gick mot förväntan bra trots min panik när maddie lite lugnt sprang omkring och sjöng "poop poop maddie poop oopsie poop") så tog jag min cykel och gav mig själv en sightseeing runtom staden. jag hittade ett mangroveträsk, vågade inte åka in i det dock. fick veta se att det borde jag ha gjort eftersom det finns massa fina fåglar och sånt där inne. men jag blev lite rädd. istället hamnade jag på den så kallade "walk it Bunbury" en cykel och gångväg som går runt hela Bunbury förmodar jag. jag vet inte riktigt men jag kom rätt långt, var ute och virrade i nästan 1,5 timme. snacka om att jag är helt slut. gjorde mig lite god pasta med carbonarasås utan bacon och champinjoner haha och en pepsi på det så var jag klax max för sängen... imorgon ska jag ha Maddie, och sen resten av veckan är jag fri. vet inte om jag ska v ara glad eller inte, vem ska jag prata med då? haha. stranden kommer förmodligen vara det som lockar mest. så får jag väl passa på att uppdatera bloggen den här veckan för sen så blir det nog lite annorlunda upplägg i mitt aussie-liv. lite mer att göra och förhoppningsvis ett par vänner på köpet. nu är det skypetajm. ciao


utkiksplats till minne av någon båt som förlist här för längesedan. det gav en fin vy över bunbury, bilderna blev inte riktigt rättvisa härifrån!

mangroveträsk nedanför trappan, det är träd som växer ut vattnet eller sumpmark

den här vägen skulle jag alltså cyklat enligt Nicki och Phil. det får bli en annan dag, jag ska erkänna att jag tyckte att det var för läskigt. haha. vem vet vad det kan vara för djur där inne!

det här. det ä najs!

Det här är "pig island". vid bunbury så går det in som en vik, och i denna viken så ligger den här  lilla ön. den fick sitt namn för det sägs att en bonde en gång flyttade ut sina grisar till ön för att rädda dom från någon sjukdom. Men grisarna försökte simma iland, men dog allihopa. och det sägs att man fortfarande kan höra grisarnas tjut emellanåt. scary va?

HÄR kan man bo!

fyrelise

den här bilden tycker jag beskriver hur det ser ut i Bunbury. liksom westernaktigt, filmaktigt. eller hur?

food is great

en som gillar mat lika mycket som jag..


kangaroo

just det. det var en tjej som hade en känguru med sig till havet. jag vet inte om det finns tama kängurur, men jag tyckte synd om den för tjejen slängde i den i vattnet hela tiden. och den var pytteliten och skitsöt. tänk om jag skulle stå och slänga henne i vattnet istället. det skulle vara mycket roligare!

 

titta noga i mitten så ser ni den lille!


dag 1

dag ett avklarad. Det gick suveränt förutom att Maddie råkade kissa i sängen. det inträffade även fast jag satte blöjan på rätt håll! inte konstigt att man sliter av sig en blöja i den här värmen. det hade jag också gjort! plus att hon pott-tränas så hon fattar väl inte när blöjan ska va på eller av.Jag vet väl inte, men hon och jag kommer bra överens än så länge i alla fall, hon är en skitglad liten prick. Man får ju stå ut med lite tester från hennes sida nu i början kan jag tro. om hon får gegga i hundmaten, hälla ut hundarnas vatten som jag precis fyller på, om hon får sitta på cosmo (den stora hunden), om jag tycker det är kul att hon tänder och släcker lampan stup i kvarten... annars är hon en guldklimp! jag har aldrig gillat att läsa en saga 10 gånger om, men idag gick det bra!

Vid femtiden gick jag mot stranden. Det var underbart att komma ner till havet. jag var helt och hållet överhettad och bara lite vind i ansiktet kändes härligt. Solen var inte alls lika hettande som på dagen såklart, men det var skönt att ligga där och slumra in med tårna nedgrävda i sanden. Satt kvar till solnedgången. wundeful!
jag är dödstrött. ska se om jag får fatt i någon på skype, sen blir det tidig uppgång imorgon (eeh okej kl 9) för att passa lillskiten. ciao


den här fisken åt vi alldeles nyss. den var alldeles underbart god.

utsikt från mitt sovrumsfönster, inte illa att vakna upp såhär varje morgon.

en del av huset. snett framifrån

ja! ännu ett tecken. haha den hör skylten ser jag också från mitt fönster.

Det här är Cosmo (kanske att han stavas med K, men jag stavar med C!) världens snällaste!

Och lilla Tessie som går på medeciner som gör henne väldigt kraftig i kroppen. syns inte så bra på bilden men för att vara liten hund så är hon rätt rund. urgullig och ska kela mest hela tiden.




lägg märke till kärleksparet till vänster :)

35 grader

det är rätt varmt här kan man ju lugnt säga. tack gode gud för att de har AC i detta huset. annars hade jag inte vetat vart jag skulle ta vägen, och då ska vi tillägga att jag inte är speciellt klen vad det gäller värme. som de flesta andra så går det ju inte annat än att älska värme. men just nu värker bara huvudet och jag är trött. det var ju som att gå upp mitt i natten här trots att klockan var 10 på morgonen australiensk tid. vatten vatten vatten, jag vet.

i detta nu sitter jag här och svettas, och har precis lagt Maddie för att sova. tänk er, jag har nattat en unge! eller nattat och nattat. dagsnattat. och så skulle man sätta på en blöja också. jag blev lite konfunderad, för ska man knäppa dom bakåt eller framåt? det blev framåt tror jag, kunde inte riktigt med att fråga hur man satte på en blöja, det är ju inte så att jag gör det dagligen.. Det gick bra i alla fall, och blöjan satt fast. nu har jag 2,5 timme för mig själv här, borde tryvka i mig lite mat. men det första man tappar i värmen är ju matlusten! men men, jag vill ju inte svimma av här mitt i alltihopa. Ska till stranden i eftermiddag tänkte jag. eftermiddagssolen kanske är lite snällare än den här dagsdjävuln. men det är underbart. det är inte alla dagar man får dra isär persiennerna och se klarblå himmel och palmer utanför fönstret...


Jag fick mig en kort visning av stan. Det var en väldigt pluttig liten stad, ca 30 000 invånare i själva city. Men hur mysigt som helst. det ser ut som i en film. gator upp och ner och fina hus överallt. jag fick till och med se två kängurur. dom var dock inte 2,5 meter höga. och koalabjörnar finns inte på västkusten tydligen, det växer fel träd här. så jag får åka till östkusten om jag ska kunna klappa en.. tyvärr!

ska ta lite bilder på mitt nuvarande hem också så ni får se folks. ha det bra och god morgon på er kanske man får säga?...


Madison. ni ser ju att det är omöjligt att inte tycka om henne. Hon har tydligen precis kommit in i trotsåldern, inget som jag märkt av ännu. hon har vart så snäll så och ett plus att hon somnar fort så man slipper dalta och ha sig. en riktig liten solstråle



RSS 2.0